Merhaba kıymetli okurlarım on bir ayın sultanı Ramazan'ın gelmesiyle tüm mülümanlar bambaşka bir manevi havaya büründü. Oruçlar tutuluyor ibadetler ediliyor yaşlı ve büyükler ziyaret ediliyor. Ramazan ayında sofralar birlik ve beraberlik ile tat tuz buluyor.  

Ama malesefki her Ramazan ayında olduüu gibi Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'ya ziyarete gidenlere yine İsrail halkı ve polisi tarafından şiddet uygulanıyor.

Onlarca Fanatik Yahudi yerleşimci grupları, genelde namazdan sonra Filistinlilere İsrail polisinin korumasında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyor darp edip yaralıyor. Ve bu zulümleri çoluk çocuk demeden yapıyorlar.

Buna karşılık İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskınları başlamadan önce “yüzlerce Filistinli maskeli gencin taş topladığı” öne sürdü iyide ortada bir şey yokken silahlı polis ve gruplara karşı insanlar neden yollardaki taşları toplasınki ? cevap yalnızca kendilerini korumak adına.

İsrail polisi baskınlarda Kıble Mescidi’ne sığınan grubu, polisi uzaklaştırmak için içeriden havai fişek atarak uzaklaştırmak istediğini bilerek yaralamadığını söylüyor bunun adıda zaten kontrolsüz güç oluyor. Peki ya gruba kırık camlardan kauçuk kaplı mermi sıkılmasının açıklaması ne? inanmıyorum sizin samimiyetinize.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamaya göre ise, Aksa’nın Esbat Kapısı'nda 9 kişinin yaralandığı, 4 yaralının hastaneye aktarıldığı söylendi yani tek suçu ibadet etmek olan insanların yaşadıkları zulme ve çileye bakarmısınız.

Bu yaşananları gizlemeyerek birde üzerine pişkince şu açıklamayı yapıyorlar... Yahudi yerleşimcilerin girişini sağlamak üzere polis güçlerinin bölgedeki Filistinlileri uzaklaştırmaya çalışıyordu.Yani polis görevini yapıyor demeye getiriyorlar. Peki aynı polis niçin Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'ya Müslümanların girerek ibadet etme hakkından alıkoyuyor. Bu tamamen narsistlik vandallık ve bunu İsrail polisi özellikle her Ramazan ayında geleneksel hale getirdi, bu böle gitmez başlarına gelecek var.

Her inancın ibadet yeri kutsaldır...

Nasıl Yahudiler için Kudüs'te bir tapınak'ta olan Ağlama Duvarı veya kısaca Kotel, (Kudüs'ün Eski Şehrinde bulunan, kireçtaşından yapılmış tarihî duvar. Duvarın, mabedin batı tarafında bulunmasından dolayı Batı Duvarı'da denmektedir. İslam ve Arap dünyasında ise daha çok Burak Duvarı olarak bilinir.) varsa ve Yahudiler orada özgürce inanışı gereği ibadet edebiliyorlarsa, aynı şekilde Müslümanlarında Mescid-i Aksa'sı var, (Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olan ve Müslümanlarca kutsal kabul edilen yapı. Yapı Kudüs'ün doğusundaki Eski Şehir bölgesinde, Tapınaklar tepesi olarak bilinen alandadır. Bu alanın yüzölçümü yaklaşık 144 dönüm olup, sayısı iki yüze ulaşan birçok esere sahiplik eder.)

Bunun yanı sıra Dünya üzerinde bir çok farklı inanışlar ve beraberinde ibadet yerleri var, bizim gibi düşünmüyorlar inançları farklı diye asla saygısızlık yapma hakkına sahip değil kimse kimseye.

Mescid-, Aksa'daki Müslümanlara ve o yapıya yapılan saldırıları kiniyorum, herkesin özgürce ibadetlerini yapacağı günlerin gelmesini diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.