Avustralya ilk resmi, savaşını, iki Türk ile yapmıştır. Yıl 1912, İngilizler Hindistan’ı işgal eder. Osmanlı 350 askeri ile Hindistan’a yardıma gider. Buradaki savaşlarda 40 kadar Türk esir düşer. Savaş bittikten sonra bu 40 Osmanlı esir askerini, İngilizler gemilerde çalıştırmaya başlarlar. Bir İngiliz gemisi Avustralya’ya geldiğinde, esir iki Osmanlı askeri gemiden bir yolunu bulup kaçarlar.

Gemiden Kaçan iki askerden mesleği dondurmacılık olan Abdullah ve mesleği kasaplık olan Mehmet Avustralya’da kendilerine yeni bir hayat kurarlar. İşleri ve kazançları iyidir ama onların kulağı sürekli Anadolu’da ve memleketlerindedir.

O sırada (1915) Avustralya Hükümeti, İngilizlerle birlikte Çanakkale’ye asker çıkarmaya karar verir. İki Osmanlı askeri olayı duyarlar ve hemen buluşarak, durum değerlendirmesi yaparlar. Biz Türk askeriyiz ve Avustralya’da yaşıyoruz. Avustralya devleti Osmanlıya savaş açmış ve bizim ülkemizi işgale gitmiş, bundan dolayı biz de Avustralya devletine savaş açalım derler. Alırlar kağıdı, kalemi ve yazarlar: Sayın Avustralya Yetkilileri. (İngilizlerin sömürgesi olduğu için dönemin sömürge valisi) Biz iki Türk askeri, ülkenizde bulunuyoruz. Duyduk ki, devletimiz Osmanlıya Avustralya devleti olarak savaş açmış ve Çanakkale’ye asker göndermişsiniz.

Bundan dolayı iki Türk askeri olarak biz de Avustralya devletine savaş açmış bulunmaktayız. Bu bir “Osmanlı Savaş Fermanı“ dır. Avustralya’ya duyurulur. Yetkililer bu mektubu alırlar, okurlar ama ciddiye almazlar.

Karahisar diyarından Tarakçıoğlu Mehmet, Karadeniz diyarından Menteşoğlu Abdullah iki Osmanlı askeri, Sidney’ in 250 km uzağında (Whıte Rock) Karlıdağlar denilen bölgede siper alırlar. Dondurmacı Abdullah’ın beyaz gömleği vardır, Kasap Mehmet’inde kırmızı önlüğü; gömlek ve önlüğü sökerek 3 hilalli bayrağı dikerek düşmana savaş açarlar.

Avustralyalı yetkililer, trenle asker toplayıp limanlara sevk etmektedir. Limanlara gelen asker ve mühimmat gemilerle Çanakkale’ye sevk edilmektedir. İki Türk askeri önce virajlarda tren raylarını sökerek 3 treni devirirler. Üçüncü trende askeri mühimmat bularak silahlanırlar. Aynı bölgede 8 karakol basar ve karakollardaki askerlerin tamamını etkisizleştirirler.

Ne olduğunu bir türlü çözemeyen Avustralyalıların, sonunda iki Osmanlı askerinin yazmış olduğu mektup akıllarına gelir ve bölgeye trenle 250 kadar asker gönderirler. Bu savaş Avustralya’nın ilk resmi savaşıdır. Trene saldıran iki Osmanlı askeri 60 kadar Avustralya askerini etkisizleştirirler. Çok şiddetli çatışmalar sonucunda karlı dağlarda şehit düşerler. Mezarları Sidney’e 250 km uzakta (Whıte Rock) Karlıdağlar’dadır. Bu iki askerin hakkını teslim eden Avustralyalı yetkililer o bölgeye Türk Kayalıkları ismini vermiştir. (Kaynak: Anonim)