ANKARA

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Paralel Yapı" ile mücadeleye iş dünyasının da destek vermesi gerektiğini söyledi.

Yılmaz, NTV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Terör olaylarının ekonomiye etkilerine ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, terörün son dönemlerde önemli oranda bir ivme kazandığını belirterek, "Terörün ekonomiyle ilişkisine gelince burada insan maliyeti var o zaten hesaba sığmaz, o en büyük maliyetimiz" dedi. Yılmaz, bunun ötesinde terörün aynı zamanda doğrudan ve dolaylı olarak ekonomiye de demokrasiye de zararlar verdiğini ifade ederek, terörün demokrasinin de kalkınmanın da düşmanı olduğunu kaydetti.

Yılmaz, bugün gerçekleştirilecek "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" buluşması ile "teröre hayır" mitinglerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Hükümet olarak kamu düzenini sağlamak, tam manasıyla tesis etmek zorunda olduklarını belirten Yılmaz, vatandaşın, emniyetini, huzurunu sağlamak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyledi. Yılmaz, "Bir şehrin içine silahlı birtakım unsurlar girmişse, sivil vatandaşlarımızın hayatını çok farklı bir noktaya taşımışsa biz ona müdahale etmek durumundayız" ifadelerini kullandı.

"İş dünyası paralel yapı ile mücadeleye destek vermeli"

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes'in "demokratikleşme çabalarına ara vermeden devam edilmesi, ayrıştırıcı söylemden uzak durulması, iş dünyasının son dönemde tedirgin olduğuna" yönelik mesajlarını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Yılmaz, demokratikleşmesi konusunun altını hep çizdiklerini söyledi.

Son 13 yılda Türkiye'nin ekonomisini büyütürken, demokrasisini geliştirdiğini ve sosyal politikalarını güçlendirdiğini anlatan Yılmaz, bunun üçünü aynı anda gerçekleştirdiğini ve Türkiye'nin de başarısının da burada olduğunu kaydetti. Yılmaz, bu demokratikleşme sürecinin aynı şekilde devam edeceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan bir mücadeleleri de yapmak durumundayız, onu da iş dünyasının görmesi gerekiyor. Yargı içinde bir paralel yapı varsa ve bu paralel yapılanma iş dünyasını da tehdit ediyorsa, siyaseti de tehdit ediyorsa, bununla mücadele etmek de bir hukuk devletinin gereğidir. 'Böyle bir yapı devam etsin, gitsin' diye hiç kimse bakamaz. Bunun doğurduğu birtakım sıkıntılar, sorunlar olabilir ama bunu aşan bir Türkiye'nin çok daha güçlü bir hukuk devleti olarak yoluna devam edeceğine inanıyorum. Bu bir topyekün mücadele, burada iş dünyasının da buna destek vermesi lazım."
Editör: TE Bilisim