Sevgili dostlar son dönemde özellikle Yunanistan ile tarihi hesaplaşma öncesi Türkiye’de Yunanistan Ulusal İstihbarat Servisi (EYP) elemanları cirit atıyor. Savaş öncesi İç Cepheyi sarsıcı provokasyon ve sabotajlar planlanıyor. Yunan İstihbaratı İstanbul başta olmak üzere bazı önemli şehirlerdeki faaliyetlerini arttırmış durumda. Özellikle en son Yunan vatandaşı olan Muhammed Amar Ampara adlı casus MİT tarafından ele geçirilmişti. Operasyonların İstanbul merkezli olmak üzere artacağı hususu gayet önemlidir. Özellikle de İstanbul Sur içindeki yapılanmalarına dikkat edilmelidir. Yakın zamanda Türkiye’de casus operasyonlarının artacağını da göreceğiz…

Özellikle bu konuda ‘’POLİTALK’’ Youtube kanalımızda çektiğimiz videolarda uyarıyorduk. Bu tarz operasyonların ve Espiyonaj faaliyetlerin artması önemlidir. Yakalanan Yunan casusu Ampara’nın Türkiye seyahatlerinde iş adamı gibi davrandığı ve ticaret adı altında casusluk faaliyetlerinde bulunduğu belirlendi. Özellikle sınırdaki Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları hakkında bilgi derleyerek Yunan İstihbaratına aktardığı, Türkiye’deki Suriyeliler başta olmak üzere Mülteciler ile ilgili de çalışma yaptığı ortaya çıktı. Ayrıca Yunanistan’a yerleşen Fetö’ye destek çıkan iş adamlarıyla ilgili EYP’nin talimatları doğrultusunda araştırmalar yaptığı belirlendi.

Yunanistan’ın Türkiye’ye yönelik İstihbarat çalışmaları arasında iç cepheyi çökertmek için mülteci provokasyonu ile ilgili çalışmaların yanı sıra, Orman yangınları gibi hususları da planladıkları gerçeği de önemlidir. Bu konuda çok dikkatli olmalıyız. Olası yaklaşan Yunanistan-Türkiye savaşı öncesi bu tarz gelişmelere karşı hazırlıklı olmalıyız. Önümüzdeki yakın dönemde İstihbarat Savaşlarının yoğun olarak yaşanacağı bir dönemde geçiyoruz. Bu konuda gerekli kurumların iş birliği ve koordinasyon içinde olması ülkemiz için çok önemlidir. Türkiye çok hassas bir dönemden geçiyor. Böyle dönemlerde düşmanın ilk hedefi iç cepheyi çökertmektedir. Bu gerçeği hiçbir zaman unutmamalıyız.

Ayrıca son dönemde yine İstanbul’da İranlı ajanların yakalanması ve İsrail’in teşekkür etmesi ve de İsrail Savunma Bakanının bizzat Türkiye gelmesi ve bu konunun üzerinde durması çok önemlidir. Nitekim bu ziyaretten hemen sonra İran Dışişleri Bakanının Türkiye ziyareti de anlayanlar için büyük bir önem taşımaktadır. Türkiye İstihbarat savaşlarının da tam ortasındadır. O yüzden bu dönemde İstihbaratın ne kadar önemli olduğu da açık ve net görülmektedir.