Bugün, bütün astrologların haftalardır yazdığı, dikkatle uyardığı, insanların içindeki huzursuzluğu, kaosu, yaşadığımız gerginlikleri bağladığı, “Hadi geçse de bizde normale dönsek” dediği kanlı ay tutulmasının olduğu gün, 26 Mayıs… Yaşadığımız her ay tutulmasının hayatımızda, değiştirici ve dönüştürücü etkileri mevcut. Yaz tutulmaları dönemine giriş yapıyoruz. Yay burcunda Tam Ay Tutulması gerçekleşecek. Hemen akabinde 10 Haziran 2021 de İkizler Burcunda Halkalı Güneş Tutulması meydana gelecek. Bu iki tutulma önümüzdeki üç ayı belirleyecek. 

Şimdi size Kanlı Ay ve Bir Barış’ın hikayesini anlatacağım; Tarih, M.Ö 590, Med’ler binlerce askerlik bir orduyla Anadolu’ya, Lidyalılara saldırmış, karşılarına çıkanı böcek gibi eziyorlardı. Lidyalılar karşılarındaki bu güçlü orduya karşı inanılmaz bir direniş gösteriyorlardı. O kadar güçlü direniyorlardı ki, Med’ler bir türlü Kızılırmak’ı geçemiyorlardı. Zaman su oldu, sel oldu, iki tarafında akıttığı kanları önüne katıp, beş yılı ardında bıraktı. Aradan beş yıl geçti, ama bu kavgada değişen hiçbir şey olmadı. Her iki tarafın da gözü dönmüştü. Kızılırmak’tan su değil, kan akıyordu.  Artık çocuklar bile savaşa dahil olmuşlardı. Med’ler Lidyalıları ele geçirmek için, Lidyalılar bu direnişi kazanabilmek için sonuna kadar savaşıyorlardı. Tam o günlerde bilim insanı Thales birkaç ay içinde güneşin tutulacağını, gündüz vakti havanın kararacağını söyledi. Tabi iki taraf da buna inanmadı. Günler ayları kovalarken, gel zaman git zaman Thales’in dediği oldu. Öğle saatlerinde, bir anda güneş kararmaya başladı. Hava gittikçe kararıyordu. Her iki tarafta ne olduğunu anlayamadı. Birden güneş kayboldu, savaş alanı alacakaranlığa boyandı. 

İşte bu olay, kanlı savaşın sonu oldu. Hem Med’ler hem de Lidyalılar güneş tutulmasını, savaşın yapılmasını istemeyen tanrıların yaptığı bir uyarı olarak gördüler ve barış imzaladılar. Kızılırmak her iki tarafın da sınırı oldu. O tarihten sonra iki ulus hiç savaşmadı. Hatta simgesel olarak Lidya kralının kızı Alyattes ile Med kralının oğlu Astyages evlendi. 

Bu kozmik olaydan sonra çok tanrılı dönemler, insanlar güneş ve ay tutulmalarını, tanrısal bir mesaj olarak kabul ettiler. Savaşlara son verildi, krallar, padişahlar halkın üzerindeki vergileri hafiflettiler. Ay tutulmaları yıllarca halka umut oldu. 

O zamanlar ay tutulmasına yüklenen anlam, akacak daha nice kanın sonunu getirmiş. Barışı ve umudu getirmiş. Günümüze gelirsek bugünkü ay tutulmasının, özellikle Yay burcunu çok etkileyeceği söyleniyor. Kadersel bir dönüşümün simgesi olacağı, Mayıs ayının ortasından itibaren etkisini göstermeye başlayacağı, 10 Haziran İkizler burcundaki Güneş tutulması ile hepimizin hayatında yepyeni sayfaların açılacağının, uyarısını astrologlar özenle vurguluyor.

Her ne kadar kendi hayatımız için temiz bir sayfa hayali kursak da, hepimizin ortak bir hayali var. Maskesiz, mesafesiz, kalabalıklara karışıp, istediğimiz yere, istediğimiz saatte, özgürce gidebilmek. “Covid” kelimesinin de, diğer bütün virüsler gibi hatırlanmayacak kadar hafızamızdan silinip gitmesi. Kim bilir, Yüzyıllar önce savaşları durduran ay tutulması, belki bugünümüzü de es geçmez.