Merhaba kıymetli okurlarım bu makalemde sizlere aslında her an her yerde kendimize ve karşımızdakine yapacağımız bir iyilik sayesinde nasıl ruhumuzun yükünü hafifleteceğimizi anlatacağım.

İnsan aslında birisine iyilik yaptığı zaman kedisinede iyilik yapmış oluyor biraz daha açayım isterseniz. Mesela araçla ilerliyorsunuz yol üzerinde önünüze bir yaralı sokak hayvanı çıktı kedi, kuş, köpek gibi onu yanınıza alıp tedavi ettirirseniz zihniniz ve vicdanınız rahatlar aklınızda takılı birşey kalmaz...

Birde şu şekilde düsünün yolda gördüğünüz o sokak hayvanını almadınız yada yoldan kenarıya güvenli bir yere taşımadınız ilk olarak dikiz aynasından ona bakmayla başlar vijdanınızın sızısı ve sonrasında hep ara ara o kareler  gözünüzde canlanır aklınıza gelir ve iç sesinizde buna eşlik edip onu oradan almalıydım ben görmüştüm hiç bir şey yapmadan oradan geçip gittim diyecektir size. Hangisini yapmak daha kolay ve güzel sizce ?

Kimseden bir kötülük görmeden görecekmiş hissi ve düşüncesiyle yalnızca takıntılı bir şekilde yükümüzü ağırlaştırmış oluruz. Yapacağımız şey ön yargılardan uzak durup temkinli olmayıda elimizden bırakmamak olmalıdır.

İnanın zor değil aslında alın yanınıza olgunluğunuzu çıkın iyilik yoluna. Kolaycı oldukça hayatın hakkını veremeden ve anlamına eremeden boşa geçirirsiniz ömrünüzü. İyilik hiçbir maddi karşılık beklemeden yapılan yardım demektir. İyilik yapmak bizleri mutlu eder. Kendimizi iyi hissetmemizi sağlar. Bunun yanında iyilik yapılan kişi de sevinmiş olur. O da başkasına iyilik yaparak mutlu olabileceğini bilir. bulaşıcı hale gelen bir güzellik silsilesi oluşur böylece. İyilik suya atılan taşın yaydığı dalga gibi halka halka genişler ve herkesi içine alır. 

Yola atılmış bir taşı kenarıya almak ufak bir hareket gibi görünsede belkide olabilecek bir kazayı önleyebilir. 
Siz karşılık beklemeden bir iyilik yaptığnızda zaten geriye illaki bir güzel armağan olarak o size döner. Her yeni günün sloganı şu olsun "Ben bu gün en az bir kişiye iyilik yapacağım. " Böylece her gün kötülükleri yenmiş olursunuz.

Günde bir iyilik yapmak, bunu alışkanlık haline getirebilmek size huzur verecektir tabi birazda sabırlı olmak gerekiyor. Sabrınızı zorladığını düşündüğünüz çoğu konu emin olunki çok önemsiz şeyler aslında herşey düşünce aşamanızda olup bitiyor hafife alın olumuzlukları büyütülecek hiç bir şey yok aslında sadece zihninizi buna hazır tutun bakın görün tartışacak hiç bir şey kalmayacak bu dünyayı iyilik kurtaracak. Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.