Herkese selamlar; 

Kazakistan'da başlayan sokak olayları artık hepimizin malumu. Ancak son ortaya çıkan önemli detay bizi derin derin düşündürmesi gerekiyor çünkü adeta bir film repliğinde olduğu gibi "yine mi sen?" diyeceğimiz şekilde "yine mi Soros?" deyiverdik... 

Ülke de "Petrol ve gaz kalemlerine sürekli zam" yapılmasıyla başlayan olaylar adeta isyan ve yağmalamaya dönüştü. Ülkeyi yaklaşık olarak 32 yıldır yöneten Nazarbayev "İhtiyar Defol" sloganı ile protesto ediliyor. Yani bu filmde günah keçisi Nazarbayev... Elbette hataları vardır bu işin farklı bir boyutu ancak değinmek istediğimiz yer orası değil.. 

2019 yılında Cumhurbaşkanlığından istifa edip "Elbaşı" sıfatıyla Milli Güvenlik konseyine başkan olmuştu, protestolar başlayınca oradan da istifa etti. Ama ihtiyar defol diyen protestocuların isyanı durmadı... 

Hatta öyle ki acımasızca askerine, polisine saldırıp devlet mallarına dahi zarar verir duruma düştüler ne yazık ki! 

İsyan durdurulamıyordu! Sonra Cumhurbaşkanı Cömert Tokayev Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nden destek istedi. Tabi burada yine bu yardım talebi cilalamaktan başka bir şey değildi. Yani Rusya tek başına Kazakistan'a giriyor olmasın diye sovyetlerden ayrılan ülkelerden yardım istenmiş oldu. 

Kim abi bunlar? Rusya, Ermenistan, Belarus, Kırgızistan ve Tacikistan! 

Tabi ilk giren Rusya oldu ve böylelikle Kazakistan'ın doğrudan iç işlerine müdahale etmiş oldu! 

Ama burada önemli bir detay var! Avrupa yani Amerika kanadı da iç işlerine müdahale ediyor ki zaten birazdan müdahale ettiğini dile getireceğiz. 

Ancak Amerika rejimi değiştirmek için müdahale ederken, Rusya rejimi korumak için müdahale ediyor! 

Yani tam bir filler tepişirken karıncaların ezilmesi meselesi! 

Tabi bu işin ironik tarafları da var! 

Mesela Kazakistan'a hemen asker gönderen Ermenistan yönetimi yani Nikol Paşinyan! 

Paşinyan dediğimiz adam, 2018 yılında yine sokak isyanlarıyla başlayan olaylardan sonra başbakan Sarkisyan'ı devirip koltuğa oturan isim! 

Yine başka bir asker gönderen ülke Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Çaparov... Çaparov'da 2012 yılında Bişkek'de sokak olaylarıyla isyanlarla ülke yönetimine el koymak istedi Taşivey ile birlikte yakalandı ve cezaevine gönderildi. 

2013 yılında serbest bırakıldı, uslanmadı bu kez politikacı Emilbek Kaptagayev'i kaçırma olaylarına karıştı. Kıbrıs'a kaçtı, 2017 yılında tekrar yakalandı cezaevine konuldu. 2020 yılında yine seçimlere hile karıştırıldığı gerekçesiyle sokak isyanları çıktı, isyanlardan sonra cezaevinden kaçırıldı ve bir süre sonra Başbakan oldu. 

Yani demem o ki asker gönderenler de aslında sokak isyanları ile kendi ülkelerinin yönetimine el koymuş kimselerdi. 

Tabi bu arada Çin'den de destek geldi ve "dış güçler Kazakistan'da renkli devrim" yapmaya çalışıyor dedi özetle! 

Aslında bu cümle önemli... Renkli devrim! 

Tabi sadece isyanla başa gelenlerin isyanı bastırmak için asker göndermesi tek ironi değil! 

Mesela başka ilginç ironi de Amerika'dan geldi! 

ABD Dış işleri bakanı Blinken "Kazak makamları protestoları gayet basit şekilde bastırabilir niye başka ülkelerden askeri yardım istiyorlar bu hiç mantıklı değil. Rusya girdiği yerden zor çıkar" minvalinde bi açıklama yaptı. 

Rusya girdiği yerden zor çıkar! Evet İroni olan yer burası... Hani derler ya kişi kendinden bilir işi... Tam da öyle olmuş bir durum bu! 

Kendileri girdikleri yerden ışık hızında çıktıkları için Rusya girdiği yerden çıkmaz diyorlar tabi! 

Rusya niye çıksın ki ? Çıkmaz tabi! Kazakistan çünkü Rusya için bir kale, bu kaleyi sizin Soros'unuzun sinsi planlarına bırakır mı ? 

Bırakmaz abi! 

Arap baharının arkasında ki sinsi organizatör Soros Kazakistan'da da boy gösteriyorsa çıkmaz! 

2000 yılında siz kalkıp Bosna katili Miloseviç'i Soros üzerinden desteklerseniz Rusya'da kalkar Sırpları destekler Buldozer devrimi olur! 

Yahu kardeşim ülkelerde denetimsizlik yüzünden veya çıkar ilişkileri yüzünden bu ve benzeri vakıfları destekler ya da ses çıkarmazsanız Macaristan başbakanı Victor Orban'ın söylediği gibi "Soros Mafya Çetesi" ile muhatap olmak zorunda kalırsınız. 

Sadece müslüman ülkelerde Soros'u sahnede falan sanmayın! O her yerde! 

Küresel piramit çetesine hizmet etmeyen kim varsa, onun evinin içinde ki truva atıdır Soros! 

Mesela İsrail'de 2021 yılında başlayan sokak protestolarında Netenyahu yargılansın diyenleri Soros'un finanse ettiği gibi!

Ya da eski ABD başkanı Trump seçimi kazanınca, başlayan protestolarda Soros'un olduğunun ortaya çıkması gibi! 

Ya da 2017'de Türkiye'de ki protestolarda Osman Kavala'nın paravan olarak yer aldığı olaylarda Soros'un olduğunun ortaya çıkması gibi. 

Hani dedim ya az önce çıkar ilişkisi ve denetimsizlik olursa diye. Kimse kusura bakmasın ama bu hataya Kazakistan'da düştü! 

Neden biliyor musunuz ? Çünkü 1995 yılından beri Soros Vakfı Kazakistan'da faaliyette ve Nazarbayev rejimi ile de araları oldukça iyi. Rusya ve Rusya'nın müttefiki olan tüm ülkelerde hemen hemen soros vakfı ve benzeri vakıfların faaliyetleri yasaklanmış halde ama Kazakistan'da ısrarla reformcu rejimiz diyerek bu vakfın faaliyetlerine izin vermişlerdi. 

Ya daha 2014 yılında Soros Kazakistan'ı ziyaret etmiş bildiğin adam krallar gibi karşılanmıştı. 

Yani Soros vakfı yıllardır Kazakistan'da faaliyetteyken nerdeydiniz? Ya da tüm bu isyanların baş mimarı olan "Uyan Kazakistan" isimli siyasi harekete Soros Vakfı yüz milyon dolar para aktarırken neredeydiniz?

Ama asıl mesele şu, elbette ki görünen o ki Kazakistan'da yaşananlar belki önce gerçekten sürekli zam ile beli bükülen halkın haklı isyanı ile başlamıştı fakat daha sonra her iki taraftan da yani hem ABD destekli Soros, hem sen denize düştün yılan benim ister sarıl ister sarılma diyen Rusya'nın müdahalesi ile terörize olaylar haline geldi. 

Bilerek terörize dedim çünkü sokakta olan herkese "terörist" damgası vurulmaya başlandı. 

Evet bu olayların başlama noktası Soros olabilir, hatta kucağıma düşsünler diye Rusya bile tertip etmiş olabilir... 

Ancak aralarında provakatörler var diye sokakta olan herkese de terörist denmesini doğru bulmuyorum! 

Herkese terörist demek yerine "Uyan Kazakistan" hareketinde kimler var onlara bi bakın, ya da bu hareketin kurucuları içinde ki eski Soros üyesi ve ABD istihbaratı ile arası iyi olduğu söylenen Dimas Alshanov kimmiş, Kazakistan'da Soros vakfı ile ilişkileri nasılmış bunu bi inceleyin. 

Ya da kaçak olan eski enerji bakanı Muhtar Ablyazov'un Soros vakfı ile ilişkilerine bir bakın! 

Sokakta hak arayan garibana terörist desen ne olur yılanın başını ezmedikçe?