Kız Kulesi’nin onlarca hikâyesi varsa da en bilineni üç tanedir. Ancak bu üç hikâye de dâhil olmak üzere hiçbirinin gerçekliği yoktur. 

Marmara Denizi ile İstanbul Boğazı’nın kesiştiği yerdeki bir kayalığa inşa edilen kule, gümrük noktası olarak uzun yıllar hizmet vermiştir.

**

Hz. İsa Gelecek mi?

Semavi dinlere göre Hz. İsa, ahir zaman dediğimiz kıyamete yakın bir zamanda gelecek. Ancak bu geliş nasıl olacak? Bu konuda bir fikir birliği yok.

Konuyu irdeleyen bazı düşünürlere göre bizzat gelecek, bazılarına göre ise kendisi gelmeyecek fakat temsil ettiği değerler dünyaya hâkim olacak.

En doğrusunu Allah bilir…

**

Dünyanın En Zengini Kimdir?

Zenginlikten kasıt para ise dünyanın en zenginini tespit etmek zor değil. Fakat asıl zenginlik para değil sağlıktır dostlarım.

Eğer görebiliyor, dostlarınızla konuşabiliyor, destek almadan yürüyebiliyorsanız dünyanın en zengin insanı sizsiniz. Kanuni ne güzel söylemiş: 

“Yeryüzünde muteber bir nesne yok devlet gibi. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.”

**

Neden Pazar Günleri Tatildir?

Tarihe baktığımızda tatil uygulamasının daha çok inanışlarla ilgili olduğu görülür. Mesela Yahudilerin cumartesi günleri sadece ibadet etmesi ve başka hiçbir şeyle uğraşmaması kutsal kitaplarında emredilmiştir. Hatta yasağa uymayanların maymuna dönüştüğü ifade edilir.

Hristiyanlar Pazar günleri kiliseye gidip ibadet ederlerdi. Müslüman erkekler ise cuma günü camiye giderlerdi fakat genel olarak hayat devam ederdi.

1935 yılında biraz Avrupa’nın örnek alınması biraz da ticari kaygılarla Pazar günü Türkiye’de resmi tatil olarak ilan edilmiştir.

**

Kusursuz Gözlere Sahip misiniz?

Telefon, bilgisayar, tablet ve televizyona çok fazla maruz kalan gözlerimizin kusursuz olması, biraz zor gibi gözüküyor. Gözlük kullananların her geçen gün artması, göz kusurlarının yaygınlaştığını ortaya koyuyor.  

Buna rağmen kusursuz bir görüşe sahip olup olmadığınızı anlamak istiyorsanız, yapmanız gereken çok basit dostlarım; hemen göz doktorlarının kullandığı harfli çizelgeden edinin. Bu çizelgenin tamamını, altı metre mesafeden okuyabiliyorsanız, kusursuz gözlere sahipsiniz demektir. 

Okuyamıyorsanız da dert etmeyin; canınız sağ olsun…

**

İdeal Boy Kaç Olmalıdır?

Bu yüzyılda sadece insan ömrü değil, boylar da uzamaya başladı. Görünen o ki uzamaya da devam edecek. 

Ancak 1.88 cm. sınırını geçmesek iyi olur sevgili okurlarım. Çünkü boy uzadıkça bedenin tamamına kan pompalamakta zorlanıyormuş kalbimiz. Bu da sağlık problemlerine davetiye çıkarıyormuş. 

Sübjektif bir değerlendirme olacak ama erkekler için 1.70-1.85 cm., kadınlar için de 1.60-1.75 cm. aralığı ideal gibi duruyor.

**

Mustafa Kemal’in Aşkına Kim Engel Oldu?

Mustafa Kemal idadi(lise) okuduğu yıllarda, en güzel giysilerini giyip Manastır’ın Şirok Sokağı’na koşar ve Eleni’nin balkona çıkmasını beklerdi.  Aşkları karşılıksız değildi fakat bu aşka karşı olanlar vardı.  

Zübeyde Hanım’a göre, sevmek tek başına yeterli değildi.  Kültür ve statüler de denk olmalıydı.  Başka türlü saadet olamazdı. Yine de oğlunun aşkına saygı duyuyordu. 

Bu hikâyenin kötü adamı ise Eleni’nin babasıdır. Kızını aylarca odasına kapatır ve hiç sevmediği bir adamla evlendirerek kendince bu aşkın önüne geçer. 

Belki iki insanı ayırabilirsiniz fakat gerçek bir aşkın önüne geçemezsiniz dostlarım. Geçilemediğini de yıllar sonra gelen bir mektup ortaya koyar:

“Aradan uzun yıllar geçti Mustafa… Balkondaki kızı hatırlıyor musun hala. Şimdi eskisi gibi genç ve güzel değilim ama seni sonsuza dek seveceğim… (Elini Karinte)”