Merhaba kıymetli okurlarım bu makalemde sizlerle toplum olarak iyiliği ne kadar birde kötülüğü ne kadar örnek aldığımız üzerindeki düşüncelerimi paylaşacağım vakit ayırıp okumaya değer bulduğunuz için çok teşekkür ederim.

Genel anlamda örnek alan ve özenti içinde yaşayan bir toplumuz. Mesela izlediğimiz bir kabadayı, mafya  filmi veya dizisindeki karakter oyuncusundan esinlenip bunu kendi hayatımıza yansıtır giyim kuşam hatta abartarak konuşma biçimi ve toplumdaki yaşayışımıza taşırız. Kolayımıza gelir çünkü onlar rol icabıda olsa birçoğmuzun bastırılmışlığına açılan bir pencere gibi beliriverir. Diyalogtan uzak dediğim dedik karşı tarafa söz hakkı bile vermeyen tavır sergiler o tür karakter oyuncuları.

Kolay olan belki budur fakat doğru olan bumudur ? Kesinlikle bu doğru değildir aslında iyilik dediğimiz şey çok kolay yeterki biz iyilik yolunda yürümek isteyelim. 

Kötülüğü bazı insanlar öylesine cazip halde getirip öyle gösteriyor ve insanları inandırıyorki sanki bu dünyaya kötülük yapmaya gelinmiş gibi bir çok insan bunu kendine yaşam tarzı yapıyor. Mesele öyle insanların yanlış yönlendirmelerine asla taviz vermeden iyilik yaparak ve iyiliği bulaşıcı hale getirerek yaşamamız gerek.

Çoğu insan “iyilik yapmak” cümlesini duyduğunda büyük beklentilere girer, birine iyilik yapmak istediğini ama yapamayacağını bile düşünür. İyilik dediğimiz şey aslında ufacık ayrıntılarda gizlidir. Sizin “Böyle iyilik mi olur?” diyebileceğiniz şeyler başkası için büyük anlamlar ifade edebilir. Hayatınız boyunca kendinizde oluşturacağınız birkaç özellik ile herkese iyilik yapabilirsiniz. Ve en keyifliside karşınızdaki bir kişiye yaptığınız iyiliği beklentisiz olarak yapmış olmanız. Direk o kişi anlamasa bile evrene yaydığınız o enerji size başka bir yerde yine iyilik olarak dönüp gelecektir.

Karamsar kötümser veya sert olmak size ne katabilir ki ? veya ne zanadırır ? sizden çekinen insanların olması kalpten samimice seviliyorsunuz anlamına asla gelmez. Peki tam tersi cana yakın iyilik sever sempatik olmak neler katar kazandırır en başta sizi kendinize iyi hissettirir moral ve motivasyonunuz yüksek olur etrafınızdaki insanlarında size yakın olması ve samimi olmasını sağlar onun için KÖTÜ ÖRNEK ÖRNEK DEĞİLDİR İYİLİĞİ ÖRNEK ALALIM.

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.