Öncelikle şunu ifade edelim ki talebeler, kesinlikle akıllarına menfi düşünceler getirmemeliler. Okulda ve evde sınıfta kalacağım, zayıf no


  1. Öncelikle şunu ifade edelim ki talebeler, kesinlikle akıllarına menfi düşünceler getirmemeliler. Okulda ve evde sınıfta kalacağım, zayıf not alacağım ve buna benzer kötü düşüncelere yer vermemeliler. (Kuantum dünyasında Çekim yasası, aklınıza kötü düşünceler getirirseniz, başınıza gelir.) Bizdeki karşılığı; “Hayır söyle, hayır olsun.” “Eyvah korktuğum başıma geldi.”

  2. Kendinizi üniversitede okuyor, sonra mezun oluyor ve daha sonra istediğiniz bir meslekte, mesleğinizi icra ederken düşününüz. Hem de sık sık hayatınızın başarılarla dolu olduğunu hayal ediniz. (Belirsizlik ilkesi) (Kuantum dünyasında, insanın beklentisi, yani odaklanması. İnsan bir şeye odaklandığında bir beklenti ve beraberinde gerçekleşme oluyor.) Bizdeki karşılığı; “Niyet hayır, akıbet hayır. Sebeplere yapışan muradına erer. Hedefe varmak için, istişare ederek, doğru yol ve doğru vasıtaları kullanan, hedefine varır.”

  3. Hayal ettiğiniz bütün güzel şeyleri Allahü tealadan isteyiniz. (Kuantum fizikçileri kuantum evreninden isteyin, evrende her şey var evren verir diyorlar. Oysa kuantum evrenini yani mikro âlemi yaratan da Allahü tealadır. Sadece Allahü teala, kendi kudret ve ilmi ile yaratır ve verir.) Sık sık dua ederek isteyiniz. Ancak bir husus var ki sebeplere yapışmadan hiçbir şey elde edemezsiniz. Allahü teala, “İsteyiniz vereyim.” buyuruyor. Ancak çalışana ve sebeplere yapışana veriyor. Sebepler iki bölümdür:
    a. Manevi sebepler,
    b. Maddi sebepler.
    Sınavda yüksek not mu almak istiyorsunuz? Önce dersinize çok iyi çalışacaksınız (maddi sebep). Sonra da Allahü tealanın sevgili kullarını vasıta ederek dua edip isteyeceksiniz (manevi sebep). Sınavdan zayıf alacağım gibi düşünceleri kesinlikle aklınıza getirmeyeceksiniz. Unutmayınız sebepler âleminde yaşıyoruz, sebeplere yapışıp da istersek, Allahü teâlâ ihsan eder, başarırsınız.
    c. Hem maddi ve hem de manevi sebep bir arada.
    Allahü teâlânın bir kuluna, bir iyilik yaparak onu sevindiriniz. Sonra 70 defa “Estağfirullah min külli mâ kerihallah” okuyunuz. Sonra da dua ederek Allahü teâlâdan isteyiniz. İşte o zaman Allahü teâlâ ihtiyacınız olan sebepleri karşınıza çıkaracaktır.
    Cenabı Hak da ezelde öyle takdir etmiş “Kulum kalbinde neyi talep ederse, ona o yolu açarım. Yapmak isteyenlere yapma yolunu açarım, yıkmak isteyenlere yıkma yolunu açarım”. Takdir bu. Cenabı Hak kullarını hür iradesine teslim etmiş. Her şeyi kendi kuvvetinde, kudretinde. Kulum neyi talep ederse, neyi isterse, kalbinden ama, yüreğinden değil, kalbinden. Onu oraya sevk ederim, diyor. Kan pompalayan etten mamul organımıza yürek denir, Kalp ise yürekte bulunan manevi bir güçtür. Yani tıpkı beyin gibi elektromanyetik dalgalar yaymaktadır. Kalbin gücü beyin gücünden kat kat fazladır.

  4. Diyelim ki elinizde olmayan sebeplerle sınav gününe çok az bir zaman kaldı ve sizin dersin tamamını çalışmanıza imkân yok. Kitabın başından, ortasından ve sonundan birer bölüm çalışınız ve bu çalıştığınız yerlerden soru sorulması için dua ediniz. Dua ederken de Allahü teâlânın sevgili kullarını vesile ediniz. [Kuantum düşüncesi kişiler arası iletişimin en derin boyutunu sunar bize. Ortak insanlık alanında gerçekleşen bu iletişim, derin ve etkili bir uzlaşma sağlar. Beden dili ve sözlü iletişimden daha da öte Kuantum iletişimiyle (Nötron ve protonlardan daha küçük parçacıklar yani elektromanyetik dalgalar ile) düşüncelerimizin direkt muhataba ulaştığı bir yöntem geliştiririz “Telepati”.] Kuantum yani parçacıklar dünyasında, İnsanın beklentisi, yani odaklanması. (İnsan bir şeye odaklandığında bir beklenti ve beraberinde gerçekleşme oluyor.)

  5. Yine böyle zor zamanlarda sınava girerken çok iyi bildiğiniz konuları aklınızda bulundurarak yani düşünerek sınav odasına giriniz. Muhtemelen öğretmeniniz aklınızdaki konudan soru soracaktır. (Belirsizlik ilkesi) (Kuantum fiziği, her gün başımıza gelen olaylara, düşüncelerimizin nasıl etki ettiğinin farkına varmamızı sağlayarak, fotonların hareketi ile düşüncelerimiz arasındaki münasebeti ortaya çıkarmıştır.) Bunu bizzat kendim tecrübe ettim. Yıllar önce bitirme sınavlarında üç gün üst üste aynı 77 numaralı soruyu çektim torbadan. Çünkü evvelce iki defa torbadan çektiğim ve iyice öğrendiğim 77 numaralı soruyu, üçüncü kere de çekeceğime inanarak girdim sınava.

  6. Evden okula gelene kadar aklınızda, sınavda soruların cevabını veriyor durumunun resmini bulundurun. İyi bildiğiniz soruların cevabını verdiğinizi düşünerek okula gidin. (Kuantum dünyasında, insanın beklentisi, yani odaklanması. İnsan bir şeye odaklandığında bir beklenti ve beraberinde gerçekleşme oluyor.)

  7. Derslerinize metotlu çalışın ve başarılı olmak için dua edin, metot sebebine yapıştığınız için mutlaka başarılı olursunuz. Zira Allahü teâlâ kâfir bile olsa çalışana karşılığını veriyor. Hiçbir gayreti karşılıksız bırakmıyor. (Maddi sebeplere mutlaka yapışmalı.)

  8. Daima olumlu düşünün. Olumsuz fikirleri kafanızdan atın. Hayatınızın her dönemine olumlu yaklaşın. Başınıza bir musibet gelse bile, vaki olanda hayır vardır deyip hayra vesile olacağını düşünerek sabredin yani tevekkül edin. (Hayır söyle, hayır olsun. Niyet hayır, akıbet hayır. Vaki olanda hayır vardır. Atalarımız böyle inanmış ve böyle yapmış.)

  9. Evden çıkıp okula giderken niyetiniz hayır olsun. “Ya Rabbi vatanıma, milletime hayırlı bir vatandaş olmak için tahsil yapıyorum, senin kullarına iyilik yapabilmek için okuyup meslek sahibi olacağım. Bana yardım eyle.” diye niyet ve dua ediniz. Yukarıda da yazdık ya, niyet hayır, akıbet hayır.

  10. Daima insanlar negatif bakarlar, fakat hep pozitif olmalı. Hep iyi gözlükle bakmalı, iyi gözle bakmalı, iyimser olmalı. Çünkü bizim kalbimiz ne tarafa yönelirse o şartlar önümüze getirilir. O şartlar önümüze konur. Daima kötü ve kötülük düşünen insanların önüne kötülükler gelir. Kötü insanlarla karşılaşır, başına kötü işler gelir. Çünkü kalp müthiş bir kuvvettir. Ona verilecek istikamet insanı o yöne çeker ve götürür. İyiye çevirir.

  11. Şunu unutmayınız ki Allahü teâlâ çalışana verir, çalışanı başarılı kılar. Çalışmaktan daha mükemmel bir yol yoktur. Önce çalışıp sonra isteyiniz.