Merhaba kıymetli okurlarım bu makalemde islam alemimizin yaklaşan kurban bayramının anlam ve önemini sizlere aktarmak aynı zamanda bayramınızı kutlamak istedim.

Kurban denilince artık herkesin aklına Kurban bayramı tatili gelir oldu. Peki kurban bayramımızın gerçek anlamı ne? 

Kurban Bayramı ise; bu ibadetin her yıl belirli günlerde gerçekleştirilmesidir. Kurban Bayramı’nda ibadet etmek isteyenler, emredilen koşulları taşıyan hayvanları Allah için keserek, Allah’a feda ederler. İnsanlık tarihi kadar eski bir ibadet olan kurban kesmek, ilahi dinlerin en önemli ibadeti sayılmaktadır. Kurban kelimesi, Arapçada hem maddî olarak hem de manevi olarak her çeşit yakınlığı veya yakın olmayı ifade etmektedir. Geniş bir mana yelpazesine sahip olan kurban sözcüğü, dinî terminoloji içinde kendisi ile Allah’a yaklaşılan bir şeyi, özel biçimde de Allah’a yakınlık sağlayabilmek, bir başka deyiş ile ibadet amacı ile belirli vakitte belli cinsten olan hayvanları kesmeyi ve bu gayeyle kesilmiş olan hayvanı ifade etmektedir. Kurban hemen hemen tüm dinlerin temel temalarından bir tanesini teşkil etmektedir.

Her dini bayramda olduğu gibi kurban bayramında da büyükler ziyaret edilip küçükler sevilir sevindirilir. 

Allah’a kurban edilen kurbanlık hayvanlar kesilirken, kesilen etlerin ihtiyaç sahiplerini bulacağı bir bayramdır. Bu süreç hem sevinçle hem de manevi duygularla kutlanmalıdır. Her sene Kurban Bayramı’nı en güzel duygularla yaşamak ve sonrasında hatırlamak için, Kurban Bayramı’nı usulüne göre yaşamak gerekir.

Birlik ve beraberliğimizin kutlanması anlamınada gelen kurban bayramı öncesi yani arefe günü vefat edenlerimizi kabirlerinde ziyaret ederek başlarına mezin ve çiçekler dikilip dualar edilir duyguların en yoğun yaşandığı bir bayram olan Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Sevgi ve saygılarımla sağlıcakla kalın.