HAKAN'IN KULAĞINDAKİLER


1- Tuğba Yurt - İnceden İnceden
2- Ziynet Sali - Ağlar Mıyım? Ağlamam
3- Cem Belevi - Dumanlı Sevda
4- Mustafa Ceceli - Geçti O Günler
5- Manuş Baba - Dönersen Islık Çal
6- Özgür Adıgüzel - Dersimiz Aşk (feat Tuğba Özerk)
7- Ersay Üner - İki Aşık
8- Zeynep İlkgün - Sana Helal Olsun
9- Simge - Üzülmedin Mi
10- Betül Demir - Meşgul


AMATÖR KAYITLARDAN MÜZİK LİSTELERİNE


Sosyal medyanın bu kadar popüler olmadığı zamanlar buralar hep dutluktu. Nezih meyveleri yiyebildiğimiz tarlalardı hep. Amatör sesleri daha yeni yeni oluşan Youtube adlı platformda keşfederdik. Tabi bende o zamanlar daha tıfıldım. O zamanlar Gökçe Kırgız'ı Kalbime Gömerim şarkısıyla keşfetmiştik. Amatör çekimlerdi... O zamanlar Liseli birçok genç çektiği aşk acıları dönemlerinde Gökçe’nin amatör bir kayıtla yayınlanan “Haketmedin” adlı şarkısına sığınıyordu. Düşünün artık nasıl bir ses olduğunu, amatör kayıtlarda bile kendini fark ettirebiliyordu. Yıllar geçti Gökçe'de olgunlaştı, Gökçe’nin dinleyici kitlesi de. Ve müzik piyasasının en büyük, en kaliteli, en mert bir şekilde bu işe gönül vermiş ismi Dj Suat Ateşdağlı ile yolları kesişmiş. Sözü ve müziği Tarık İster, Yalçın Aşan ikilisine ait, düzenlemesi Suat Ateşdağlı imzası taşıyan “Son Rötuş” adlı şarkıya Bahadır Tatlıöz klip çekmişti. Haziran ayında çıkan şarkı çıktığı ilk gün tam not almakla beraber üzerinden 5 aydan fazla bir süre geçmiş olmasına rağmen hala seviliyor ve yeniymiş gibi güncelliğini koruyor. Her şeyiyle dört dörtlük bir şarkıda Gökçe’nin sesini çok fazla fark edemiyoruz. Gökçe bambaşka bir tarz yaratırken, Suat Ateşdağlı günümüz müziğini şarkıya ve Gökçe’ye çok güzel tasarlamış. Birbirinden başarılı isimlerin, mükemmel titizlikte çalıştığı şarkı bu yılın fark edilen birkaç şarkısından biri olmayı başardı. Gökçe ve Suat Ateşdağlı kışa özel bir slow şarkıyla bizlerle buluşsa fena olmaz hani? Gökçe’nin o kuvvetli sesini ve başarılı nağmelerini de duyabileceğimiz bir kış hiti kötü mü olurdu?


GENÇLERİN BAŞARILI BULUŞMASI


Müziğin her bir köşesinde gençlerin atağı söz konusu. Dj, aranjör Nurettin Çolak da atağa geçen genç isimlerden birisi. Dünyaca ünlü Dj Tiesto, Armin Van Buuren, Above & Beyond, Hardwell, Afrojack ve W&W gibi isimlerin beğenisini kazanarak bugünlere kadar gelen Nurettin Çolak, Türkiye'de de birçok sanatçıyla çalıştı. Gülşen, Ayşe Hatun Önal, Hande Yener, Ajda Pekkan, Serdar Ortaç, Birol Giray ve Faruk Sabancı bu isimlerden sadece bazıları... Sözü Sadrican Sağdur'a, müziği ve düzenlemesi Nurettin Çolak'a ait “Ne Haber” adlı şarkıda Çolak'a henüz 96 doğumlu genç bir isim eşlik ediyor. Ezgi Naz... Şarkıyı dinler dinlemez çıkması için geç kalınmış bir şarkı dedim. Eğer bu şarkı yaz mevsiminde çıkmış olsaydı, müzik piyasasını sallardı. Olsun önümüz kış. Kış mevsiminde de dans etmek gerekiyor ve Ne Haber adlı şarkı bu kışın iddialı dans şarkılarından birisi olmaya aday. Genç isimler her daim müzik piyasasında olmalı diyenlerdenim ve ikilinin kıpır kıpır bir enerjisi desteği hak ediyor.


MÜZİK PİYASASINA ÖRNEK OLACAK HİT


Ersay Üner, yeni şarkısı İki Aşık'ı geçtiğimiz günlerde müzik piyasasına sundu. Biliyorsunuz, Ersay Üner müzik dünyasındaki birçok isme yaptığı hit şarkılarla yüreklere taht kurmuş olan bir besteci. Onun sesini ilk kez 2015 yılında çıkardığı Yürüdüm adlı single çalışmasında duymuştuk. (Tabi daha öncesinde de sesini duymuşluğumuz var; Demet Akalın'ın Yılan adlı şarkısında yaptığı düette bu kadar sesiyle ön planda değildi.) Ardından 2017 yılında Tatlım Tatlım şarkısıyla müzik piyasasına samimi bir şarkı bırakıvermişti. Bu şarkıyla güzel ve umulmadık bir başarıya imza atmıştı diyebiliriz. Bugünlerde ise yeni şarkısında daha yoğun bir emek harcadığını hissediyoruz. Sözü, müziği ve düzenlemesi Ersay Üner'e ait olan “İki Aşık” adlı şarkı çıktığı ilk günden itibaren popüler olmayı başarabilen, Tatlım Tatlım'ın başarısını çifte katlayabilecek bir şarkı. Arabesk ruh yapısında, günümüz pop, rap, deep house müzik soundlarıyla harmanlanan şarkı 2010 yıllarındaki rap müzik tarzını anımsatıyor. O zamanlar değerini bilemediğimiz alt yapılar, günümüzde değerlenir duruma geldi ve Ersay Üner'de tadından yenmeyecek bir işe imza atmış diyebilirim. İki Aşık'ın mix & masteringini Justin Bieber, David Guetta, Kesha ve Jason Derulo gibi dünyaca ünlü isimlerin çalışmalarına imza atan Benny Steele yapmış. Yani Ersay tamamen genç kitlenin sevdiği sanatçıların çalıştığı bir isimle çalışmayı tercih etmiş. 2017’nin sonuna doğru Ersay Üner zoru başararak, piyasaya yılın hitini bıraktı. Neden mi zoru başardı; Ersay’ın sesi Türk halkının alıştığı seslerin dışında, yaptığı müzik ise gün geçtikçe daha kaliteli bir boyuta ulaşmakta. Bütün bu devinimleri gerçekleştirirken halkın takdirini alamk ise ayrı bir başarı. Bu yüzden İki Aşık, Simge’nin Yankı’sından sonra müzik piyasasının örnek alabileceği çalışmalardan birisi olacaktır.


YENİLENEN FUNDA ARAR


Çizgisi her daim belli olan Funda Arar, müzik piyasasının saygı duyulan en nadide seslerinden biri olmayı her zaman başarmıştır. Sesinin güzelliğini, şarkılarının kalitesini tartışılmak oldukça güçtür. Yeni çalışmasında söz ve besteci olarak Eflatun gibi en yetenekli duygu aktarıcılarından biriyle çalışmış. Sözü ve bestesi Eflatun'a ait ''Aşk Olsun'' şarkısıyla Funda Arar bu sefer kulaklarımıza farklı geliyor. Günümüz pop müziğine yüzünü dönmüş bir şarkıyla, Funda Arar artık stabil ilerlemek yerine cesaretini de ortaya koymak istediğinin sinyallerini gösteriyor. Aşk Olsun şarkısı Funda Arar'ın kaliteli sesiyle de buluşunca lezzetli mi lezzetli hit şarkı ortaya çıkmış. Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen klipte de Funda Arar güzel bir peformans sergilemiş. Hafıza adlı şarkıdan sonra yenilikçi bir ekiple, günümüz batı müziğine daha yakın duruş sergileyen Funda Arar'ı ben sevdim.



ÜNİVERSİTELİ GENÇLER ÇOK SEVDİ


Gittiğim mekanların ilgi çekici özelliklerini ayda bir köşe yazıma taşımayı seviyorum. Beylikdüzü'nde yeni açılan LA MESA Cafe & Kitchen, özellikle Beykent Üniversitesi'ne yakın olmasından dolayı açılır açılmaz gençlerin en sevdiği mekanlardan biri oldu. Bu kafenin öne çıkan en önemli yanı ise içerisinde oyun köşesinin olması. Kafede üniversiteli gençlerin ders aralarında stresten uzaklaşacağı Monopoly, Scrabble, Tabu, Jenga, Tavla gibi birbirinden farklı oyunların bulunması burayı ayrıcalıklı kılıyor. Ayrıca üniversite gençlerine hitap ettiği için fiyatlar Beylikdüzü'ndeki kafelere göre oldukça uygun. Kahvaltı öğününde tostunuzu afiyetle yiyebileceğiniz, öğle yemeğiniz için mükemmel salataları tadabileceğiniz, ders aralarında çay ve muffin ikilisiyle mutluluk hormonu salgılayabileceğiniz, ders çıkışı acıkınca nefis makarnalarla akşam akşam midenize bayram ettirebileceğiniz ve bunları yaparken çok uygun paralar harcayacağınız La Mesa’yı ben çok sevdim.