Özledik be Deniz, hani deniz-seki,hani sen suya hapsettim diyorsun ya damga vuran şarkında biz seni nerelere hapsettik Deniz? İçimize,kalbimize nakış nakış işledik seni. Kimimiz evimizde şarkılarını dinlerken kimimiz de radyolarda duyuyor seni. Açtım geçen gün radyoyu,bir de ne duyayım Nerelerdeydin çalıyor.Sonradan öğrendim,klip çekilmiş bu şarkıya hem de ‘’Ailesel’’.Bebeklik fotoğrafları,duru,saf Deniz.. Dalgalandıkça durulduğu kliplerden de görüntüler var. Hakikaten nerelerdeydin Deniz? Seni özlediğimizi başka nasıl duyurabiliriz ki bak yeni klibin ilk haftadan 1 milyon dinlenme oranına ulaştı bile. Nerelerdeydin sahiden,kendini suya mı hapis ediyordun oralarda yoksa düşüncelerine mi?Şarkında bahsettiğin kaderi ve kısmeti geçeceğim de ne zaman biz sana kavuşacağız? Ne zaman doya doya şarkılarını sen canlı söylerken sana sarılacağız? Hayranların kulisinde sıra beklemeye hazır bir halde seni bekliyor. Hepsinin gözleri ışıl ışıl,umudumuz var oradan çıkacaksın ve en güzel konserleri yapacaksın. Sözü ve müziği Deniz Seki’ye düzenlemesi ise İskender Paydaş ve Alişan Göksu’deniz-sekiiiya ait olan şarkıya Serkan Seki klip çekmiş. Deniz’in kardeşi Serkan..Çocukluk fotoğraflarını da kullanmış Deniz’in. Kim bilir nasıl duygulanmıştır Serkan klibi hazırlarken. Yanmadan sönmüyor insan demişsin ya Deniz,biz sen diye yanıyoruz;hem ailen,hem arkadaşların,hem basın danışmanın Özgür Aras,hem biz yazarlar,hem hayranların kısacası herkes.. O gülen yüzün daha da güçlü gülmeye başlasın, az kaldı sana kavuşacağız. Güneşi özlemek ne demek bilemezsin diye pankart açmış hayranların,bak fanların güçlü bir şekilde arkanda emin bir şekilde destekçin. Dik dur,özledik seni,kavuşmaya az kaldı. Yeni şarkılar yaptın mı ? Dışarıda nefis bir hayat seni bekliyor diyemeyeceğim,bütün kötülükler dışarıda ama sen şarkılarınla bütün kötülükleri yok edeceksin. İlacımızsın sen bizim,az kaldı şifamıza kavuşmaya. Ağlattın gene bizi, ailemizden biri oldun,derdini acını sanma ki sen tek yaşıyorsun,hepimizin içinde bir yerlerde belki de Denizi görünce bile aklımıza sen düşüyorsun Deniz Seki.Zaman zaman hüzünlendikçe yazdığın o kitabı okuyorum. Hayata bir kez daha sayende tutunuyoruz. Sen şarkılarının başında olmadığın halde bu yıl bir çok ismi dinlenme oranınla geri de bıraktın,sana da şarkılarına da sahip çıkıyoruz.Sende o gülüşüne sahip çık,yıkıldığımız her an yok olmadığımıza şükretmeliyiz. Özledim,eminim ki sende özledin,o da özledi,seven de özledi sevmeyende özledi. Özledik,Hey yazıyı okuyan sen evet sen,sen ve ailen sizde özlediniz. Herkes özledi. ÖZLEDİLER.. Özlendin.
BESTE FABRİKATÖRÜ DUR DURAK BİLMİYOR

Bitmeyecek dimi üretimin,hasatın,ekip biçmen.İşliyorsun oluk oluk gönül bahçeni,sonra da dokunuyorsun yüreklere samimiyetten doğan sözlerinle.Yapboz zirveden inmeden Esaret’i yayınlamıştı Emre Kaya. Zirveye yerleşmişti ardından ise emre-kaya-din-dindinfırında taze taze pişmiş Dın Dın şarkısını Esaret hala radyo ve televizyonlarda en çok çalan ilk 10 şarkıdan biriyken sevenlerinin beğenisine sundu. Dın Dın şarkısının sözü ve müziği Emre Kaya’ya ait iken düzenlemesini ise Turaç Berkay Özer yapmış. Turaç,Berksan’ın kardeşi. Dın Dın vaov dedirten bir şarkı değil öncelikle bunu söylemeliyim ama Emre Kaya’nın kulaklara daha fazla pelesenk olmasını sağlayacak bir çalışma olmuş. Emre Kaya zor bir şarkı yapıp insanları şaşırtmak yerine,halkın günlük hayatta kullandığı kelimelerle akılda kalıcı bir şarkı yaratmış. Her baba yiğidin harcı değildir bu söylediğim. Kendi yüreğiyle halkın yüreği arasındaki samimiyeti bu şarkıda bizlere yansıtmış. Şarkıyı Emre Kaya yazmış ama aslında hepimizin şarkısı Dın Dın. Şarkının sözleri kulağa basitmiş gibi geliyor ama şarkı hepimizden birer sözcük içeriyor. Birçok şarkısında olduğu gibi bu şarkısında da prozodi hataları yok değil ama bu Emre Kaya şarkılarında bir kusur olarak gözükmüyor artık. O yarattığı tarzın bir öncüsü. Size şöyle söyleye480x800pixel_studyo_2016_19yim kaç tane üreten ve aynı zamanda söyleyen besteci kaldı? Kaç tanesi Emre Kaya kadar sevilen bir fan kitlesine sahip? Kaç tanesi şarkısı ilk çıktığı hafta verdiği konserde şarkısını büyük bir kitleye ezbere söyletebilir ? Gördük örneklerini. Boş Bardak diyenler nerede hani? Kaç tanesi EmreKaya’daki aurayı yakaladı? Başkalarına verdikleri şarkılar hit olurken kendi söyledikleri şarkılar neden hit olmadı? Hepsinin cevabı aslında Emre Kaya da bulunuyor. Aura olmazsa olmaz ki Emre Kaya’da fazlasıyla var. İyi bir ekip,en güzel inden bir menajer, en çalışkanından bir basın danışmanı Emre Kaya’da bu da var. E yakışıklı da bir besteci kendisi,ister istemez fan kitlesi oluşacaktı tabi ki ama şarkılarıyla bu kitleyi oldukça yoğunlaştırıp,çoğalttı Emre Kaya.Dile kolay altı single çıkardı ve hangisi zirveye konmadı bana söyler misiniz? Sizde biliyorsunuz Emre Kaya meyve veren bir ağaç. Hem de genç 480x800pixel_studyo_2016_17 bir yetenek. Sektörde büyürken profesyonelleşen bir isim. Meyve veren ağaç her zaman taşlanır bu ülkede,alışman lazım Emre. Fabrika üretimini durdu rmadan yola devam. Ki zaten de Emre Kaya üretimine devam ediyormuş. Dın Dın şarkısını piyasayla buluşturduğu gün yeni şarkısını da bitirmek üzereymiş. Diyorum ya meyve veren ağaç,çalışan fabrika,üreten Emre çok taşlanır. Kimse onun hızına yetişemediği için veryansın ede durur. Üretim güzel,bir sonraki şarkısında ise ben bu kadar halkın kullandığı sözcüklerden oluşan bir şarkı beklemiyorum. Daha alışıl ması zor bir şarkıyla hiti tam 12’den zirveye yollayacak diye düşünüyorum.

ALTERNATİF HİT ARAYANLARA FERDİ YILMAZ BOŞVER
Ben daha yeni keşfettim Ferdi Yılmaz’ı. Fono müzik etiketiyle yayımlaferdi-yilmaznan 4 şarkıdan oluşan EP çalışmasıyla müzik kariyerini devam ettiriyor Ferdi Yılmaz. 4 şarkıdan oluşan  Deliliğin Ucunda adını verdiği maxi single çalışmasındaki şarkıların sözü ve müziği kendi imzasını taşıyan Ferdi Yılmaz, Boşver isimli şarkıyla çıkışını yaptı. Ben Türk Telekom Müzik Yeni Çıkanlar listesinde dinledim bu şarkıyı ve hemen indirdim. Sonra klibini keşfettim. Animasyon bir klip çekilmiş,Feridun Düzağaç’ın Beni Bırakma şarkısından sonra izlediğim en güzel animasyon kliplerden birisi olmuş diyebilirim. Kaliteli bir müzik yapmak istemiş Ferdi Yılmaz ki kendini de bu kaliteyle keşfettirmeyi başarıyor. Pop müziğe,rock esintiler serpiştirerek alternatif müziği yaratıyor Ferdi Yılmaz. Günümüzde pop müzik kitlesi hafif rock pop müziğe rotasını çevirirken Ferdi Yılmaz’ın dinleyici oranı oldukça artacak diye düşünüyorum. Umudun
yeşerdiği bir dünyayı anlatan klibi de günümüz olaylarla çok güzel örtüşüyor. Gürültülü pop müzik piyasasından sıkılanlara alternatif önerim,dinleyeni bol olsun,hak ediyor Ferdi Yılmaz. Benim gönlüme dokunabildi şarkı,Boşver kelimesini çok sevdiğim için mi Ferdi Yılmaz’ın vokal yeteneğinden mi bilmem. Sizlerde şarkıyı dinledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum.
Editör: TE Bilisim