NESRIN CAVADZADE / FOTOGRAF MUHSIN AKGUN


Düşlerinizin Peşinden Düşperest İle Koşun!...


İnsanlar düşler kurar ve o düşlerin peşinde koşar..

Pekiyi ya sonra!...

Sonrasında ya o düşlerin esiri olur yada gerçekler yüzüne şırakkkk diye tokatını vurduğun kendine gelir…Yani kısaca düşler ve gerçekler arasındaki ince çizgiyi iyi korumak lazım…

Kadıköy Taşra Kabare’de Düşperest diye müzikal bir oyun izledim.

Bir düşün peşinden çıkılan yol sonunda yaşananlar komedi dram ortaya karışık ancak bu kadar güzel anlatılırdı. Nergis Öztürk ve Cemal Toktaş’ın hikâyesinden yola çıkan Ayça Işıldar’ın yazdığı oyun Şevki Çepa, Öztürk, Toktaş muhteşem oyunculuğuna Yiğit Aytuğar’ın performansıda eklenince izlenmeye doyamayacağınız bir oyun ortaya çıkartılmış…

Cemalettin olarak çıkılan yolda düşleriniz iplerini ele geçirenlerin elinde ya Cemo ya Jem olarak hayatın girdabında savrulma hikayesini anlatıyor Düşperest.

Şevki Çepa’yı ilk defa izliyorum sahnede bir an gerçekten Türk Sanat Müziği icracısı sandım.Tertemiz billur gibi bir ses hani şu an gazino hayatı olsa al koy sahneye assolist olur hemde en iyisinden.Oyunun ilk anlarında o bembeyaz kostümün içinde şarkısını söylerken gözümde şu dönemin divası olan Bülent Ersoy’un o ilk gençlik yıllarında Bülent Erkoç olarak musiki cemiyetinde pırıl pırıl musiki icra ettiği yıllar gözümde canlandı…Çepa, Cemalettin karakterinin hakkını vere vere canlandırdı taaa 70’lerden günümüze kadar gelen ve en sonunda Jem, olan karakter düşlerine ne kadar ulaştı?Ulaştığı düşlerin ne kadar esiri oldu? Nelerden feragat etti? İşte tüm bu soruların cevabı 2 saatlik Düşperest oyununda..

Cemal Toktaş her role yakışan adam tam bir oyuncu elastikiyetine sahip kendini oyun hamuru gibi yoğurup istediği kıvama sokuyor izlerken insana zevk veriyor oyunculuğu…

Ve Nergis Öztürk onu hep sert, melankolik rollerde suratsız, ağlak izleyipte Düşperest’teki o Kasımpaşa-Kadırga karışımı assolist rolündeki performansını görünce ağzım açık kaldı tabiri caizse.Şu an Avlu dizisinde psikopat Zerrin müdür rolünde ekranlarda.Onu ekrandaki o halleri ile izleyip sakın yanlış algı yapmayın…İçinde nasıl bir cevher var inanılmaz oldukça eğlenceli , yetenekli ,sevecen, samimi bir oyuncu…

Bu üç kişi oyunun içinde bir gazino ortamı yaratıyor zaten mekanda oyun içinde aynen bir gazino havasına bürünüyor.Özlenen gazino geceleri bu kabarede tek fark o eğlenceli dünyanın karanlık tarafı da gözlerinizin önüne kara mizah olarak seriliyor…

Hayatta düşleriniz peşinden koşun ama öncesi bu kabareyi de bir kez izleyin derim ne olur ne olamaz…

 



Enrico Caruso’nun Tahtına Aday Türk Can Pulat!...


Almanya’da bulunan müzikal eleştirmenlerinin Efsanevi Tenor Enrico Caruso’nun tahtına 21. yüzyılda en yakın ilk 5 aday arasında favori aday olarak gösterdiği Can Pulat Türkiye’ye geliyor!


Opera tarihinin en önemli ses sanatçılarından biri olan ve 1921 senesinde hayatını kaybeden Napolili Efsanevi İtalyan Tenor Enrico Caruso’nun tahtına en yakın ilk 5 aday arasında favori aday olarak gösterilen opera sanatçısı Can PULAT, Türkçe dilindeki albümünü Türkiye’den çıkaracağını bildirdi.


Almanya’da ve İsviçre’de yaşayan 1991 Berlin doğumlu Pulat Türkiye-Berlin ve Türkiye-İsviçre hattında yoğun bir albüm hazırlığı maratonuna başlayacak…



Defne Samyeli'nin Duygusal Paylaşımı


Defne Samyeli sosyal medya hesabından duygusal bir paylaşım yaptı.

Samyeli, 22 yaşına basan kızı Deren Talu için sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda  "İnanamıyorum 22 yıl olduğunaSeni ilk kollarıma alışım daha dün gibi. Canım kızım iyi ki doğdun. Her yeni yaşında güzellikler ve neşe içinde hep beraber olmak dileğiyleSeni çok seviyorum" sözlerine yer verdi.

 



 


Astrolojinin Renkli İsmi Egemen Töreli’yi Kaybettik!


Ünlülerin astrologu olarak tanınan 'Burçların Efendisi' lakaplı Egemen Töreli, geçtiğimiz hafta içinde Çorlu'da geçirdiği trafik kazasının ardından hayata gözlerini yumdu.

Sabah saatlerinde program yaptığı radyoya giderken yolun karşısına geçmeye çalıştığı anda bir kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybeden Töreli, renkli kişiliği ile tanınıyordu.

Bir çok ünlü ismin yakın arkadaşı olan katıldığı her toplantı, etkinlik ve televizyon programına neşeli kişiliği ile damga vuran Töreli’nin ölümü başta sanat dünyası olmak üzere sevenlerini büyük üzüntüye boğdu.

 


Nergis Kumbasar Gözyaşlarına Boğuldu!


Mehmet Ali Erbil’in eski eşlerinden olan  Nergis Kumbasar canlı yayında gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmakta güçlük çeken Nergis Kumbasar, ' İnşallah geçmiş olur. Umut çok önemlidir. Çok güzel bir söz var ‘çıkmadık candan ümit kesilmez…’ dedi.

Programında şarkıcı Metin Arolat’ı ağırlayan Nergis Kumbasar ‘Metin bizim canımız. Onu karşımda görünce çok başka yerlere gittim.' dedi.

Kumbasar sözlerine şöyle devam etti: “ Biz evliyken de çok beraber olduğumuz için Metin ve Erbil ile… Başka yerlere gittim. İnşallah geçmiş olur. Çünkü başka bir şey bekliyordum. İlk günden beri bu konuyla ilgili kendimi o kadar sıkıyorum ki… Çünkü ümidimiz var.Hepimizin ümidi var. Ben çok umutluyum… Çocuklar da… Umut çok önemlidir. Çok güzel bir söz var ‘çıkmadık candan ümit kesilmez…’ Çok güçlü bir insan, çok şeyler atlattı. İnşallah… “

 


Valencia’da Nesrin Rüzgarı Esti!


Nesrin Cavadzade  başrolünde oynadığı İspanyol filmi ‘El Desentierro’nun Valencia’da  yapılan galasında fırtına estirdi.



Cavadzade hem seyircinin hem de oyuncuların yakın markajındaydı .Nesrin Cavadzade, başrolünde oynadığı İspanya yapımı ‘El Desentierro’ adlı filmin galası için geçtiğimiz haftasonu Valencia’ya  gitti. İspanyol basını ve davetlilerin büyük ilgi  gösterdiği gecede Nesrin Cavadzade’ye hem davetliler hem de sahnedeki baş rol arkadaşları yakın ilgi  gösterdi.

Yönetmen koltuğunda Nacho Ruipérez’in oturduğu ‘RTVE’ şirketinin yapımı olan filmde Cavadzade’ye ünlü oyuncular Michel Noher, Leonardo Sbaraglia, ve Jan Cornet eşlik etti. Nesrin Cavadzade filmde ‘Tirana’ adlı Arnavut bir kadını canlandırdı.

 

 

 

 


Nöbet Dizisinin Kadrosu Netleşti!


Pana Film’in yeni projesi "Nöbet"in oyuncu kadrosu netleşti!

Yani sezonun en iddialı dizisinin başrollerinde Yurdaer Okur, Saygın Soysal, Deniz Bolışık, İbrahim Kendirci, Kaan Sevi, Tuncay Beyazıt ve Kürşat Alnıaçık yer alıyor.

Ocak’ta Show TV’de seyirciyle buluşacak olan dizi, hem hikayesi hem oyuncu kadrosuyla beklenen diziler arasında!

Necati Şaşmaz yapımcılığında gerçekleşecek dizi için Antalya’da adeta yeni bir kasaba inşa edildi. Dizinin çekimlerinde karakol olarak kullanılan eski Binaya 100 kişilik yatakhane, yemekhane ve eğitim alanları yapıldı.

Çekimlerde kullanılması için askeri araçlar, helikopter ve askeri teçhizatlar temin edildi. Sadece kamera arkasında 200 kişinin çalışacağı dizi Antalya Elmalı’da çekilecek.



Popstar’ın Üç yıldızı Aynı Sahnede


Popstar yarışması ile tanıdığımız üç ünlü isim 14 yıl sonra aynı sahnede bir araya geldi...

Çıkacakları turne öncesi Bursa Hayal Kahvesi'nde üç müzisyen, şarkıları ve çarpıcı sahne performanslarıyla izleyenlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı. Biletleri günler öncesinden ilgi gören konserde Bayhan, Firdevs ve Elana şarkıları ve sahne şovu kadar kostümleriyle de geceye damga vurdu.

Popstar yarışmasında ezberleri bozarak seslendirdiği ve Türkiye’yi kasıp kavurduğu “Seninle Olmak Var Ya“ şarkısıyla konserin açılışını yapan Bayhan, dillere dolanan romantik şarkılarla duygusal rüzgârlar estirdi.

Sahnede 4 değişik dilde ve farklı tarzda şarkı söyleyerek hayranlarını coşturan Bayhan, haftalardır hazırlandığı konserinin finalinde alkış yağmuruna tutuldu. Yıllar sonra hayranlarıyla buluşan üç genç şarkıcı, kendisini dinlemeye gelen müzikseverlerden tam not aldı.

 


Wilma Elles Berlin de film çekti


Wilma Elles Berlin de "Yaşamak" isimli sinema filmi için kamera karşısına geçti. TRT ortak yapım ve Sinema Genel müdürlüğü destekli filmde güzel oyuncu bir Türk çocuğun, Alman koruyucu annesini canlandırıyor. Yapımcılığını Erkan Karabağ,   yönetmenliğini Talip Karamahmutoglu yaptığı Alman - Türk projesinin  oyuncu kadrosunda Wilma Elles’in yanı sıra Esra Inel, Brunu Eyron, Hakan Oğurlu yer alıyor.