$ DOLAR → Alış: 5,90 / Satış: 5,92
€ EURO → Alış: 6,84 / Satış: 6,86

SON DAKİKA:

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ: “Meral Hanım’ın 15 Mayıs’ta yaptığı açıklamalar mutabakatı bozdu” dedi

• 23.05.2016
  • 2.141 kez okundu

ERZURUM

MHP’de genel başkanlığa adaylığını açıklayan muhaliflerden Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Meral Akşener’in 15 Mayıs’ta “yargı kararıyla olağanüstü kurultayın toplanacağı” iddiasıyla gittikleri otel önünde yaptığı açıklamaların aralarındaki mutabakatı bozduğunu belirterek, “Yargıtay sürecini birlikte yönetmemiz gerekiyordu. Böyle bir açıklama sonrasında bu birliktelikten söz etmek mümkün değildir.” dedi.

Özdağ, Erzurum’da bazı partililerle Palandöken’deki bir otelde bir araya geldi.

Partililerle bir araya gelen Özdağ, yaptığı konuşmada, partilerini, Alparslan Türkeş çizgisinde yenileyerek iktidara hazırlamanın mücadelesi içinde olunması gerektiğini söyledi.

Bu dönemde kırıcı ve bölücü bir dil kullanmadan kurultay sürecinin tamamlanmasını istediklerini belirten Özdağ “Ülkücülerin bir heyecanı var ve bu heyecanı bastırmak mümkün değildir. Partinin kurumsal kimliğine zarar gelmeden bu değişimi gerçekleştirmek gerekiyor. Çünkü oturmayı düşündüğümüz koltuk Başbuğ Türkeş’in koltuğudur.” ifadelerini kullandı.

Kurultay sürecinde diğer adaylar Koray Aydın, Meral Akşener ve Sinan Oğan ile birlikte hareket ettiklerini ancak bu birlikteliğin Akşener tarafından bozulduğunu savunan Özdağ, şöyle konuştu:

“Meral Hanım’ın 15 Mayıs’ta yaptığı açıklamalar mutabakatı bozdu. Birlikte gidip birlikte ayrılacaktık. Koray Bey, Meral Hanım’a karşı kızgınlığında haklıydı. Ben de çok kızdım. Meral Hanım’ın ilk açıklaması haklıdır ama ikinci bölümü keşke yapmasaydı. Kendisine karşı büyük bir kızgınlık oldu. Meral Hanım aramızdaki mutabakatı bozdu. Yargıtay sürecini birlikte yönetmemiz gerekiyordu. Böyle bir açıklama sonrasında bu birliktelikten söz etmek mümkün değildir. Böyle bir açıklamadan sonra bir araya gelmek mümkün olmaktan çıktı. Dört aday bir araya gelemiyor. Bırakın onu konuşmuyorlar bile. Ben konuşuyorum ama artık onları bir araya getiremiyorum.”

Özdağ, kurultay olmadığı için henüz genel başkan adaylıklarının resmiyet kazanmadığına da işaret ederek, “Arkadaşların bu aşamada birbirlerine gol atmaya çalışmasının bir anlamı yok. Kurultayı yapalım ondan sonra siyasetin meşru yolları içinde rekabeti de yaparız.” dedi.

Etiketler: / / /

İzmir Menderes’teki trafik kazasıyla ilgili 5 kişiye gözaltı
İzmir'in Menderes ilçesinde 22 düzensiz göçmenin hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin 2'si Türk 3'ü Suriyeli 5 kişi gözaltına alındı.
Kaşıkçı için konsolosluk önünde bekleyiş sürüyor
Suudi gazeteci Kaşıkçı'nın, evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş sürüyor.
İçişleri Bakanlığı 259 muhtarı görevden aldı
İçişleri Bakanlığından, terör örgütüyle iltisakı ve göreviyle bağdaşmayan eylemleri nedeniyle 259 muhtarın görevden alındığı bildirildi.
Türkiye’nin tank avcıları attığını vurdu
Kara Kuvvetleri Komutanlığı için geliştirilen "yeni nesil tank avcıları" atış testlerinde yüksek performans gösterdi.
Bir haftada 25 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığından, iç güvenlik operasyonları kapsamında son bir haftada 25 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.
İşsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik oranı temmuzda geçen yılın aynı ayına göre 0,1 puan artarak yüzde 10,8 oldu. İşsiz sayısı 88 bin kişi artışla...
Toz bulutu 5 ilde yaşamı olumsuz etkiliyor
Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kilis ve Adıyaman'da toz bulutu etkili oluyor.
Kötü dönemi geride bıraktık
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Gerek enflasyon rakamları gerek kur ve faiz oranları açısından kötü bir dönemi geride bıraktık." dedi.
Yahudi yerleşimci aracıyla 2 Filistinliyi ezdi
İşgal altındaki Batı Şeria'da bir Yahudi yerleşimci aracıyla 2 Filistinliyi ezdi.
Yahudi yerleşimci aracıyla 2 Filistinliyi ezdi
54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu, Prades Reverter kazandı
54. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nu, Euskadi Basque Country-Murias takımından İspanyol sporcu Eduard Prades Reverter kazandı.
Tortum Şelalesi’nde sonbahar renkleri
UNESCO'nun Dünya Mirası listesine aday olan Türkiye'nin en büyük şelalesi Tortum, sonbaharda ayrı bir güzellik sunuyor.
İzmir’de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyon devrildi: 22 ölü
İzmir'de düzensiz göçmenleri taşıyan kamyonun devrildiği kazada aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Yerli ırk mandada et ve süt üretimi artırıldı
Manda kaymağı ile ünlü Afyonkarahisar'da, TAGEM'in başlattığı ıslah projesi ile hem hayvan popülasyonu hem de et ve süt verimi yaklaşık...
“Ali Koç ile görüşme talebinde bulunduk”
Fenerbahçe'de görevlerine son verilen antrenörler, başkan Ali Koç ile görüşme talebinde bulunduklarını açıkladı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

Düşüncenizi Paylaşın

Önceki yazıyı okuyun:
‘Serdar Aziz’i bu sene takımda tutmamız zor gözüküyor’

Bursaspor Teknik Direktörü Hamzaoğlu, "Serdar Aziz'in çok sayıda talibi var. Herhalde bu sene takımda tutmamız zor gözüküyor. Keşke kadromda olabilseydi...

Kapat