Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Houston Rockets forması giyen milli oyuncu Alperen Şengün müthiş performansını sürdürüyor

Houston Rockets, çarşamba gecesi Minnesota'ya karşı pazartesi günkü galibiyetinin üzerine dayanamadı ve maçın sonlarında bir çöküş yaşadı ve Washington’a 108-104 mağlup oldu. NBA’deki milli gururumuz Alperen Şengün ise rekorlar kırarak parlamaya devam ediyor. Washington Wizards'a 108-103 yenildikleri maçta kariyerinin ikinci "triple-double" performansına imza attı.

Şengün, 21 sayı, 11 ribaunt, 10 asistle "triple-double" yaptı. Takımının en skoreri olan milli basketbolcu, istatistiklerine 3 top çalma ve 2 blok da ekledi. Şengün, NBA tarihinde 21 yaşına gelmeden çok sayıda triple-double yapan 11 oyuncudan biri ve bunu başaran tek oldu. Türk oyuncu çok iyi bir istatistik çizgisi yayınlayan 21 yaş altı iki oyuncudan biri oldu.

ABD'deki Türklerden Alperen'e destek!

Teksas’ın Houston şehrinde yaşayan Türkler, Alperen Şengün’ü yalnız bırakmadı. Houston Türk Amerikan Derneği (ATA-Houston) NBA'de rekorlar kıran milli basketbolcumuzu Türk bayraklarıyla destekledi.

Houston Rockets'in maçında 300'den fazla Türk geldi. Gecenin sonunda Türklere teşekkür eden Şengün, taraftarların sorularını yanıtladı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Umut Şenol ve Beşiktaş USA Derneği’nin Başkanı Ferruh Zor’da Alperen’e destek vermek için salonda yerini aldı.