80'ler ve 90'larda doğmuş olan herkes büyüklerinden en az bir kez duymuştur; 'Bizim zamanımızda Teksas-Tommiks –Tarkan vardı' lafını. Artık ünlü bir repliğie dönüşse de eskiden çizgi roman çok daha değerliydi bu gerçek. Şimdiki kadar kültür-eğlence ürünün olmamasının etkisiyle çizgi romanlara bulunmaz birer nimet gözüyle bakılıyordu. 

Biz büyüdük ama nedense o yıllar evvelki çocuk hala içimizde büyümedi. Bazen arşivleri karıştırdığım da  bakıyorum, neler almışız neler okumuşuz ve o çocukluk heyecanıyla ne kadar zaman bıkmadan usanmadan takip edip ne kadar da para vermişiz.Teksas ve Tommiks-Tarkan  adı günümüzde hala ben de dahil olmak üzere çoğu yetişkini gülümsetiyor, eskilere götürüyor.

Çocukluk güzel şey kendinize bir hayal dünyası kuruyorsunuz ve bir de o dünyanızın kahramanları oluyor. Çok hayal kurduk ama hiç de zararını görmedik diyebilirim. Onlarla maceradan maceraya koşmak çok güzeldi. O günleri o dergileri şimdi bulup alsak da belki yaşayamayız ancak hatırlayıp tebessüm etmek bile güzel olur bizim için.

Büyükler bu kitaplara muzır neşriyat derlerdi. Biz çocuklar bazen büyüklerimizi kandırarak ders kitaplarının içinde hep tommiks, teksas, kinova, teks Willer, Kit Taylor, Gordon, Zagor  red Kit vs. çizgi romanları gizlice okuduk. Bazen de yakalanmadık değil. Herkes  ders kitaplarının arasına koyup okurlardı. Çünkü çok eğlenceliydi. Kovboylardan, kötü adamlardan bahsetse bile şiddet dozu çok azdı. Şimdiki filmlerin ya da bilgisayar oyunlarının yanında çok masum kalırlardı. Teksas ve Tommiks’te hep iyiler kazanırdı. Arkadaşlık çok önemliydi. Ne Çelik Bilek ne de Tommiks dostlarını hiç terk etmezdi. Tabii bu çizgi romanların birde filmleri yapılırdı. Malkoçoğlu Cem Sultan, Tarkan, Zagor,Karaoğlan ve daha niceleri…O kahramanlara hayat veren oyuncular Cüneyt Arkın Kartal Tibet,Serdar Gökhan…

Şimdi o zaman da bu zamanda bazıları her ne kadar bu çizgi romanlara karşı çıksalar da Eski çizgi romanlar sanıldığının aksine çocuklara faydalı değerler verdiler. Hiçbir şey olmasa bile okuma alışkanlığı edindirdiler. Çocukken çizgi roman okuyanlar büyüdüklerinde de kitaplardan vazgeçemediler. Eskinin çizgi romanları şimdilerde insanı hem çocukluğuna götürüp gülümsetiyor hem de kıymetli hale gelmiş koleksiyon eşyalarından sayılıyorlar. O eski yıllarda sosyal medya diye bir şey yoktu tek seyir eğlencemiz sadece sinemaydı. O da haftada belirli günlerde olduğu için çizgi romanlara istikameti çevirdik ve onlarla kendimize bir dünya kurduk yıllar boyu.