Ülkemizde kilo vermek isteyen bir çok kişinin merak ettiği soru; sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo nasıl verilir? bu sorunun cevabını en detaylı

Ülkemizde kilo vermek isteyen bir çok kişinin merak ettiği soru; sağlıklı ve hızlı bir şekilde kilo nasıl verilir? bu sorunun cevabını en detaylı bir şekilde sizlere vereceğiz. Daha önce etkisi kanıtlamış hızlı yağ yakıp kilo verdiren zayıflama yöntemlerinden bahsedeceğiz. Bu öneriler sizi istediğiniz vücut ölçülerine getirip yağlarınızdan kurtulup fit ve sağlıklı bir vücut yapınız olmasını sağlayacaktır.
İştahınızı yönetmenin püf noktaları... Tüm öğünlerinde bol lif içeren sebzelerden olmasına özen göster. Öğünlerinde  mutlaka salata tüketmelisiniz. Yemeklerini çok çiğne ve yavaş yemelisiniz. Yemeklerden önce ve gün içinde yeterli miktarda su içtiğinden emin olabilirsiniz. Ara öğünlerde seni uzun sure tok tutacak besinlere yer verin. Tabaklarını küçültüp böylece porsiyon kontrolünü daha kolay sağlayabilirsiniz.
Kış aylarında nasıl beslenmeliyiz, Mevsim sebze ve meyvelerini tüketmeye özen gösterin. Çay ve kahve yerine bitki çayları tercih edin. Hastalıklardan korunmak için bol bol su içmeye özen gösterin. Öğün atlamayın, yeterli ve dengeli beslenin. Kış sebzelerinden kereviz, karnabahar, kabak, ıspanak, brokoli ve turpa, kış meyvelerinden portakal, greyfurt, nar, mandalina ve elmaya beslenmenizde özellikle yer verin.
Ara öğün için en güzel seçeneklerden faydası saymakla bitmeyen yaban mersini A,E,C vit., selenyum, çinko, demir, bakır gibi birçok vitamin-mineral açısından oldukça zengindir. Yüksek lif içerir. İçeriğindeki antosiyanin ile kalp hastalıklarına karşı koruyucudur. Hafızayı güçlendirmektedir. Yüksek antioksidan içerir. Glisemik İndeksi düsüktur. 100g 44 kaloridir.
Kilo vermek icin öğün atlamak, uzun süre aç kalmak, kilo vermek yerine kilo almanıza sebep olur. Yeterli ve dengeli seçimler yaparak, az az ve sık sık beslenerek metabolizmanızı hızlandırır gün boyu enerji seviyenizi yüksek tutabilirsiniz.
Keten Tohumunun Faydaları.. Sindirim sisteminin işlevlerini desteler. Kötü kolesterolü düşürür, genel kolesterol seviyesini dengeler.Kan şekeri seviyesini dengede tutar.Kilo vermeye yardımcıdır.
Başta kolon, prostat ve meme kanseri olmak üzere bazı kanser türlerini önler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir. Metabolizmanın fonksiyonlarını destekler.Sağlıklı ve dengeli beslenme bağışıklık sistemini destekleyen en önemli faktörlerden biridir. Vücûda yeterli miktarda vitamin ve mineral, protein, karbonhidrat ve yağ bakımından dengeli bir beslenme programı ile ve günlük 2,5-3 lt su içerek bağışıklık sistemimizi her an güçlü tutabiliriz. Sarımsak, soğan, havuç, brokoli, Brüksel lahanası, pazı, kabak, karnabahar ve yesil yapraklı sebzeleri Kırmızıbiber, karabiber, zencefil, zerdeçal, kekik, biberiye baharatlarını Portakal, greyfurt, limon gibi C vitamini içeren narenciyeleri Süt ve süt ürünlerini Baklagilleri ve yağlı tohumlar, Et, tavuk, balık, yumurta gibi protein içeren gıdaları beslenmenizden eksik etmeyin.
Sağlıklı Kalın