Yılmaz Erdoğan'ın hem yazıp hem yönetip hem de oynadığı serinin ilk filmi; 23 Aralık 2005 yılında vizyona girdi.
Filmde; Yılmaz Erdoğan'ın yanı

Yılmaz Erdoğan'ın hem yazıp hem yönetip hem de oynadığı serinin ilk filmi; 23 Aralık 2005 yılında vizyona girdi.
Filmde; Yılmaz Erdoğan'ın yanısıra Cem Yılmaz, Tolga Çevik, Demet Akbağ ve Özgü Namal gibi oyuncular da yer aldı.

Devam niteliğindeki; 'Organize işler 2 - Sazan Sarmalı' adlı film ise, 1 Şubat 2019 yılında izleyicilerle buluştu.
Bu filmi de yine Yılmaz Erdoğan hem yazdı, hem de yönetti.


Ve bu filmde de Yılmaz Erdoğan, Kıvanç Tatlıtuğ, Güven Kıraç, Ahmet Mümtaz Taylan, Ezgi Mola ve Rıza Kocaoğlu gibi isimler yar aldı.


'Organize işler 2 - Sazan Sarmalı' adlı film gösterime girmeden önce film yapımcıları ile sinema salonu işletmecileri arasında gelir dağılımı tartışması ve ardından bir kriz yaşandı.


Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz, Şahan Gökbakar ve Mahsun Kırmızıgül gibi isimler CGV Mars Cinema Group’u boykot etti.



Yaşanan tartışmaların ardından Bakanlık devreye girdi ve, 'Milli kültürün uluslararası tanıtımına katkı sağlar nitelikte olan dizi filmlerin desteklenmesi, sinema sektörünün uluslararası alanda rekabet gücünün artırılması ve Türkiye'nin film üretim merkezlerinden biri haline gelmesi amacı taşıyan teklif', Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.
29.01.2019 günü ise Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan Külliye'de Sinema sektörü temsilcilerini kabul ederek yasayı imzaladı.



Toplantıya; Birol Güven, Şükrü Avşar, Timur Savcı, Cemal Okan, Muzaffer Yıldırım, Çağrı Özeren, Fatih Aksoy, Necati Akpınar, Kerem Çatay, Mehmet Bozdağ, Serdar Öğretici, Raci Şaşmaz, Şahan Gökbakar, Yılmaz Erdoğan, Mahsun Kırmızıgül, Bülent İnal, Burak Özçivit, Oktay Kaynarca, Ata Demirer, Tamer Karadağlı, Şoray Uzun, Demet Akbağ, Onur Tan, Bahadır Özdener, Elif Dağdeviren ve Şükrü Erol Avcı katıldı.



Görüşme sonrası Yılmaz Erdoğan; 'Başkanlık böyle bir şey demek ki, hemen imzalandı' anlamında bir açıklama yaptı.
Ve hemen yine bazı kesimler toplantıya katılan sanatçıları 'Gerçek sanatçıların orada ne işi var. O Toplantıya katılmak teslim olmaktır?' anlamında eleştirmeye başladılar.

Tıpkı Fazıl Say'ın Sayın Cumhurbaşkanı ve Eşini konserine davet etmesi gibi bu konu da gereksiz ve anlamsızca eleştirildi.



Devletin başı ve imza yetkisi olan bir makamı, bir kişiyi ziyaret etmek dünyanın neresinde 'teslim olmak' anlamı taşır ki, anlamak mümkün değil!

Ve fakat eleştirilecekse, üzerinde tartışılacaksa o da çıkan yasanın içeriğidir, Ki bu konuda da eleştiren pek çok kişinin ne bilgisi ne de fikri vardır...O da ayrı bir konu.



'Organize işler 2 - Sazan Sarmalı' adlı filme tekrar geri dönecek olursak; Filmde bol miktarda drone ve geniş açı çekimleri ve aksiyon sahneleri ile görsel bir zenginlik katılmış olmasına rağmen hikaye, diyalog ve içerik anlamında oldukça zayıf kalmış.
'Organize İşler 1'deki efsane diyalog ve lezzeti bulmak neredeyse mümkün değilken özellikle Kıvanç Tatlıtuğ, Ahmet Mümtaz Taylan ve Ata Demirer filme oldukça katkı sağlamış.



Türk sinemasında kendi senaryolarını hem yazıp, hem yöneten ve dahi zaman zaman oyunculuk yapan isimlerin başında Yavuz Turgul, Zeki Demirkubuz ve Nuri Bilge Ceylan geliyordu, Bu isimler arasına Yılmaz Erdoğan da katıldı.



Ve Yılmaz Erdoğan 'Organize işler 2 - Sazan Sarmalı' adlı filminde aslında günümüz siyasetini dikkate alarak bir senaryo yazdığını ve siyaseten hiç siyaset yapmadığını da görüyoruz.



Sevgili Yılmaz Erdoğan;

'Biz senin biraz daha siyasi olabilme ihtimalini sevmiştik'