Başbakan Yıldırım, ABD'de devam eden davaya ilişkin, "Bu dava hukuki olmaktan çıkmış, tamamen siyasi bir şekle dönüşmüştür. Amaç Türkiye'yi sıkıştırmaktır. Türk ekonomisini sıkıştırmaktır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Sancaktepe'deki 1915 Çanakkale Panorama ve Muhsin Yazıcıoğlu Şehitlik Parkı'nın açılışında, tüm şehitlere, Çanakkale'de yaşamını yitirenlere ve Anadolu'nun yiğit insanı ve değerli dava adamı Muhsin Yazıcıoğlu'na Allah'tan rahmet dileyerek, Yazıcıoğlu'nun adının Türkiye'nin her köşesindeki eserlerde yaşayacağını söyledi.

Yıldırım, Yazıcıoğlu'nun Türk milliyetçisi, bayrak aşığı olduğunu ve emperyalist güçlere karşı ömrü boyunca mücadele ettiğini vurguladı.

"Millet cumhurbaşkanının yanında"
Yıldırım, Türkiye'nin 15 yılda kat ettiği bu mesafeyi bir türlü hazmedemeyenler, içine sindiremeyenlerin çirkin saldırılarına devam ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Saldırıların başrolünde de Ana Muhalefet Partisi Başkanı Kılıçdaroğlu, senaryonun koltuğunda da FETÖ var FETÖ. Filmin yapımcısı küresel siyaset mühendisleri. Konu, Türkiye'ye diz çöktürmek. Bunun için Kılıçdaroğlu'nun eline kağıtlar tutuşturarak adeta cumhurbaşkanımız hakkında itibar suikastı yapmaya çalışıyorlar. Ey Kılıçdaroğlu, sana buradan sesleniyorum. Sen siyaseten mücadele etmek istiyorsan senin rakibin, senin karşında cumhurbaşkanı var. Onunla baş edemeyeceğini anladın, şimdi de akrabalarına ailesine mi saldırmaya çalışıyorsun? İşte biz buradayız. Eğer siyaset yapacaksan, bir meselen varsa milletin karşısına çık, ne söyleyeceğin varsa söyle. Onun eline bu kağıtları verenler bilmiyorlar mı ki bu millet cumhurbaşkanına her zaman sahip çıktı, sahip çıkmaya da devam edecek."

Yıldırım, milletin cezaevine girerken ve 2002'de AK Parti kurulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu dile getirerek, Gezi olaylarında, 17-25 darbe kalkışmasında ve 15 Temmuz kanlı darbe girişiminde de yine bu milletin, milletin adamı cumhurbaşkanının yanında bulunduğunu söyledi.
Editör: TE Bilisim