ANKARA

CHP 7 Haziran seçimlerinde kamuoyuyla paylaştığı seçim bildirgesini revize etti.

Bildirgede, emekliye dini bayramlarda iki maaş ikramiye vaadi yerini korurken, bin 500 lira olarak açıklanan asgari ücretin artırılması bekleniyor.

Terör olaylarına yönelik öneri ve tespitlerin de yer alacağı bildirgede, üniversite öğrencileri, eğitim sistemi, taşeron işçilik, spor gibi başlıklar yer alacak.

CHP'nin revize edilen seçim bildirgesi, 30 Eylül Çarşamba günü ATO Congresium'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanacak.

İlk miting Akdeniz'de

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesinin açıklanmasının ardından yurt gezilerine başlanacak.

Avrupa ziyareti kapsamında 6 ülkeyi gezen Kılıçdaroğlu, bu çerçevede siyasi görüşmelerin yanı sıra gurbetçi seçmenle de bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, gurbetçilere başta 7 Haziran sonrası CHP'nin tutumu olmak üzere seçim vaatlerini anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun yurt gezilerine ise Akdeniz Bölgesi'nden başlaması planlanıyor. Kılıçdaroğlu bu kapsamda ilk olarak 3 Ekim'de Mersinli seçmenle buluşacak.

25 il mitingi planlanıyor

Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürenin darlığı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi yoğun miting programının olmayacağı belirtildi. Planlanan miting sayısının 25 olduğu bildirilirken, il mitinglerinin yanı sıra ilçe ve köylere de ziyaretler yapılacağı kaydedildi.

7 Haziran seçimlerinde "Milletçe Alkışlıyoruz" sloganını kullanan CHP, 1 Kasım'da ise "Önce Türkiye" diyecek.

Parti bu sloganın yer aldığı kampanya görsellerini de belirledi. Örgütle paylaşılan görsellerde afiş, broşür, aday tanıtım fotoğrafları ve araç giydirmelerinin nasıl yapılacağı aktarılıyor.

CHP tarafından, ayrıca partinin koalisyon görüşmelerindeki tavrını anlatan broşürler de bastırıldı.