ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, "Biz parti olarak, Türkiye'nin büyük partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız ve şu anda en büyük sorumluluk AK Parti'ye düşer" dedi.

Atalay, partisinin MKYK toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

MKYK toplantısında seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunulduğunu ifade eden Atalay, kurulun AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 63. hükümeti kurması yönünde yetki verdiğini bildirdi.

Beşir Atalay, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un programından dolayı toplantıya katılamadığını belirterek, alınan karara ilişkin şu bilgileri verdi:

"Pazar günü yapılan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonucunda partimizin en yüksek oyu alarak birinci parti olması nedeniyle Anayasa, Siyasi Partiler Kanunu ve parti tüzüğü ile demokratik teamüller çerçevesinde gerekli müzakere ve değerlendirmeler yapılmış, AK Parti Tüzüğü'nün 148 ve AK Parti TBMM Grup İç Yönetmeliği'nin 35. Maddesi gereğince parti grubunun aynı yoldaki görüşü de dikkate alınarak 62. Hükümetin görevden ayrılmasına ve Sayın Cumhurbaşkanı tarafından görevlendirilecek Genel Başkanımız ve Konya Milletvekili Sayın Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında 63. hükümetin kurulmasına MKYK tarafından mevcudun oybirliğiyle karar verilmiştir."

"En büyük sorumluluk AK Parti'ye düşer"

Seçimin ardından parti genel merkezindeki görüşmelere ve toplantılara ilişkin de bilgi veren Atalay, seçimlerle ilgili kapsamlı bir kamuoyu yoklaması yaptıklarını, AK Parti olarak başından beri çok sorumlu bir politika yürüttüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Biz parti olarak, Türkiye'nin büyük partisi olarak sorumluluğumuzun farkındayız. Şu anda en büyük sorumluluk AK Parti'ye düşer. Bu sürecin iyi yönetilmesi yönünde büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Teşkilatlarımızın ve bütün vatandaşlarımızın psikolojisinin yüksek tutulması, bu geçiş süreçlerinde çok önemlidir. Onun gayreti içindeyiz. Biz buradayız, bizim bir davamız var. Güçlü bir partiyiz, öz güvenimiz yüksek. Ülkemizin ve milletimizin geleceği her şeyden değerli. Yoğunlaştığımız orası. Bundan sonra da öyle olacak. Bu konuda sorumluluğumuzun farkındayız. Şunu bugünkü seçim sonuçları da gösteriyor, AK Parti'nin denklem dışında olduğu bir Türkiye siyaseti düşünülemez."

Atalay, "Koalisyon görüşmeleri için kimin kapısını çalacağınıza ilişkin bir eğilim ortaya çıktı mı?" sorusuna Atalay, "Bir kararımız yok" yanıtını verdi.

Başbakanın bu konularda istişare yaptığını ve değerlendirmelerin ardından bu konunun netleşeceğini aktaran Beşir Atalay, bu çerçevede bir şey söylemelerinin mümkün olmadığını ifade etti.