CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye yanlış siyasetten ötürü farklı yerlere sürüklendi. Gerginliklerden, kavgalardan bıktık, usandık artık. Kavgalar sona ermeli” dedi.


31 Mart yerel seçimleri kapsamında Türkiye genelinde 'teşekkür ziyaretleri'ne Rize ve Artvin'den başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin’in Şavşat ilçesindeki konvoyuna yönelik 25 Ağustos 2016'da PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı anısına, Artvin Off Road Kulübü tarafından Soğuksu mevkisinde yaptırılan çeşmeyi ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Şavşat programı öncesi ziyaret ettiği çeşmeden eliyle su içip, şehit Çaybaşı'nın adının yazılı olduğu taşı okşadı. Çevredeki seyyar satıcılarla da selamlaşan Kılıçdaroğlu'na yöre sakini Havva Civelek, sohbet sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da Artvin'e gelmesini istediğini söyledi. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, "İmamoğlu'nun Karadeniz turuna çıkmasını istiyorum. Bu sefer VİP'ten geçip geçmeme tartışması da olmaz" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra konvoyla Şavşat'a hareket etti.

ŞAVŞAT BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geldiği Şavşat ilçesinde Şavşat Belediyesi'ni ziyaret etti, vatandaşlara seslendi. Siyasetin amacının vatandaşlara hizmet etmek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Herkesin hakkının, hukukunun, adaletinin korunması lazım. Bireysel olarak benim talebim yok. Ben diğer siyasiler gibi değilim, onlara bir şey demek istemiyorum. Ama Türkiye yanlış siyasetten ötürü farklı yerlere sürüklendi. Gerginliklerden, kavgalardan bıktık usandık artık. Kavgalar sona ermeli. Siyaset cep doldurma, köşeyi dönme aracı değildir. Siyasetin amacı vatandaşa hizmet etmektir” dedi.

'KÜÇÜKÇEKMECE İLE ŞAVŞAT BELEDİYESİ’Nİ KARDEŞ BELEDİYE İLAN EDECEĞİZ'

Küçükçekmece Belediyesi ile Şavşat Belediyesi’ni kardeş belediye ilan edeceklerini de ifade eden Kılıçdaroğlu, “Bizim belediye başkanlarımız sorunları aşmak için ellerinden gelen bütün çabaları gösterecekler. Şavşat belediyesi diğer belediyelerle de kardeş olacak. Dediler ki ‘Şavşatlıların en çok yoğun olduğu belediye; Küçükçekmece Belediyesi, Küçükçekmece ile kardeş olalım’ Notumuzu aldık, Küçükçekmece ile Şavşat Belediyesi’ni kardeş belediye ilan edeceğiz. Küçükçekmece Belediye Başkanımız da buraya gelecek. Şavşat’ta varsa bir sorun, gönül birliği içinde çözmeye çalışacaklar” ifadelerini kullandı.

'HEPİMİZİN DÜŞÜNMESİ LAZIM'

İşsizliğin sürekli arttığını kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, “İşsizliğin bir felaket, yoksulluk olduğunu, biliyorlar mı acaba. İşsiz birisinin, cebinde parası olmayan birisinin sokaklarda rahat gezemeyeceğini biliyorlar mı acaba. Yeter artık ya. Vallahi de billahi de yeter. Millet artık öyle bir noktaya geldi ki; iş yok, güç yok. Daha dün Hopa’da bir kadın geldi. ‘3 kızım var, 3'üde üniversiteyi bitirdi, işsiz’ Hangi sıkıntılara girdiğini, boğazından kestiğini, onu hangi umutlarla okuttuğunu gayet iyi biliyorum. Kim iş verecek, onları düşünen kim. Hepimizin düşünmesi lazım. Peki derdimiz ne, çocuğu işsizse iş bulacağız kardeşim, siyasetin görevi budur” diye konuştu.

'HER TÜRLÜ ENGELİ KARARLILIKLA AŞACAĞIZ'

Artvin'de terör saldırısına uğradığı yere gittiğini de anlatan Kılıçdaroğlu, “Burada Şavşat’ta bir terör saldırısına uğramıştım, 1 güvenlik görevlimiz şehit olmuştu. O çeşmeye uğradık, o çeşmeden bir yudum su aldık. 'Allah rahmet eylesin' diyoruz ona. Dolayısıyla inandığımız davadan, inandığımız yoldan hiç kimse alıkoyamaz. Biz bu memleketin, Türkiye’nin huzuru için hep birlikte huzur içinde yaşamak için yola çıktık. Önümüzde hangi engeller olursa olsun her türlü engeli kararlılıkla aşacağız, birlikte güzellikler içinde yaşayacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konuşmanın ardından Şavşat Belediye Başkanı Nihat Acar, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na, Şavşat’a gelişinin anısına fahri hemşehrilik beratı verdi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra 18'inci Ulusal, Kültür, Sanat ve Bal Festivali'ne katılmak üzere Ardahan'a hareket etti. Selçuk BAŞAR- Mehmet Can PEÇE/ŞAVŞAT (Artvin), (DHA)

 

'ATATÜRK, İSLAM DÜNYASININ DA ÖNEMLİ ÖNDERLERİNDEN BİRİ'

Artvin'in Şavşat ilçesinden karayoluyla Ardahan'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye tarafından Kongre Caddesi üzerinde yaptırılan Atatürk heykelinin açılışına katıldı. Vali Yardımcısı Mehmet Kılıç ile Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in de katıldığı açılış öncesi konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu ülkenin insanları değil dünyanın bütün demokratları, bütün aydınları da Mustafa Kemal'in yanında hep saygıyla eğilmişlerdir. Mustafa Kemal Atatürk aynı zamanda islam dünyasının da önemli önderlerinden birisidir. Cumhuriyeti kurduktan sonra bütün islam ülkeleri, onlar cumhuriyeti kabul etmişlerdir ve onların da en büyük arzusu demokrasiye geçmektir. Biz Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu cumhuriyeti demokrasiyle, taşlandırdığımızda bu güzel ülkeyi kuranların en azından bize bıraktıkları mirası çok öenmli bir noktaya taşımış olacağız. Heykeli yapan, burayı açan değerli belediye başkanımıza tekrar teşekkür ediyorum. Yaşasın Mustafa Kemal ve arkadaşları" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşması sonrası Türk Bayrağı'nın sarılı olduğu heykel, basılan butonla 'sarı saçlım, mavi gözlüm' şarkısı eşliğinde açıldı. ​

BAL FESTİVALİ'NE KATILDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk heykelinin açılışı sonrası 2-4 Ağustos tarihleri arasında yapılan 18'inci Ulusal Kültür, Sanat ve Bal Festivali'ne katıldı.

Burada toplanan kalabalığa konuşan Kılıçdaroğlu, Ardahan’da ve bal festivalinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Birlik olursak, gerilimlerden ve kavgalardan uzak, yeni ve güzel bir siyaset anlayışını hayata geçirebilirsek, Türkiye dünyanın en güzel ülkelerinden birisi olacaktır" diyen Kılıçdaroğlu, "Allah’ın yarattığı bütün güzellikler var bizim ülkemizde. Denizimiz var, göllerimiz var, dağlarımız var, ormanlarımız var ve bu ormanlarda milyonlarca canlı hayvan var. Biz onlarla beraber yaşıyoruz. Bal deyip geçmeyelim, balı yiyoruz ama o balı yapan arıyı biliyor muyuz? O arının bütün çiçeklerden bal topladığını biliyor muyuz? O bal toplarken bütün tabiatı döllediğini biliyor muyuz? O elmaları erikleri ayvaları bütün bu meyveleri bize kazandıranın arı olduğunu biliyor muyuz? Dolayısıyla bal deyip geçmeyelim. Balın arkasında ayrı bir dünya var. Ayrı bir tabiat var, ayrı bir denge var, ayrı bir hikaye var. Dolayısıyla biz bütün bu gerçekleri bilerek yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

'TÜRKİYE GÜÇLÜ OLUR'

Memlekette ve her yerde huzur, her evde bereket olmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Elbette isteriz her alın teri döken her alın teri dökenin karşılığını alsın. Şavşat'tan gelirken olağanüstü bir orman var, olağanüstü bir coğrafya. Olağanüstü akan akarsularımız var. Çalışan, üreten insanlarımız var. Dolayısıyla Türkiye’nin gücü üretmekten geçiyor. Hepimiz ürettiğimiz zaman Türkiye güçlü olur. Üretmek kadar değerli güzel bir şey yoktur. Çünkü üretmek; Emek, alın teri, geçinmek, istihdam, eve helal ekmek getirmek, demektir. Üretmek kadar güzel bir kavram yoktur" diye konuştu.

BAŞKANA NASİHAT

Festivali düzenleyen Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'e teşekkür eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Belediye başkanımız sizin tanıdığınız, bildiğiniz bir belediye başkanı değil sadece. Onu bütün Türkiye tanıyor. Bütün Türkiye biliyor onu, şarkılarıyla, türküleriyle biliyor, yüreğindeki insan sevgisiyle biliyor. Geldi Ardahan’a ve siz onu seçtiniz. Ben de buraya sizlere teşekkür etmek için geldim. Belediye başkanımızı seçtiniz diye. Sizlere yürekten teşekkür ediyorum. O size hizmet ettiği sürece başımızın üstündedir. İki şey söyledim gittiğim her yerde. Bir, harcadığın her kuruşun hesabını millete vereceksin. Çünkü senin harcadığın her kuruş milletten topladığın vergidir. Hesabını verirsen, eyvallah. Hesap vermek onurlu, düzgün bir görevdir. Kime? Hizmet verdiğin vatandaşına hesap vereceksin. Bu çok önemli ve değerli bir görev. İkincisi, hiç kimse senin yaptığını bilmeyecek. Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun, sana oy versin veya vermesin, herkese eşit davranacaksın ve herkesi kucaklayacaksın. Sadece bir yerde eşitsizlik yapabilirsin, fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yap. 'Oradaki insanların yüreğini sevindir ve o insanları da kazan' dedim, benim belediye başkanlarımdan beklediğim budur. Herkese hesap vermek ve eşit davranmak. Sizlere tekrar yürekten başkan seçtiğiniz için, Türkiye’nin bildiği tanıdığı insanı bir sanatçıyı seçtiğiniz için, yüreğinde saz var, yüreğinde söz var" Deniz BAŞLI/ ARDAHAN, (DHA)

 

ARDANUÇ BELEDİYESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan'da 18'inci Ulusal, Kültür, Sanat ve Bal Festivali'nin ardından geldiği Artvin'in Ardanuç ilçesinde belediyeyi ziyaret etti, vatandaşlara seslendi. Artvin'de 3 yıl önce uğradığı terör saldırısının ardından Ardanuç'a helikopter ile geldiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Buraya terör örgütü saldırısı nedeniyle helikopterle gelmek zorunda kalmıştım. Şimdi ise gayet rahat bir şekilde gelebildik. Dolayısıyla hep birlikte teröre de ayrımcılığa da karşı çıkacağız. Hep birlikte bir yürek olacağız. Vatanımıza, bayrağımıza sahip çıkacağız. Bütün bunları bu ülkenin güzelliği için istiyorum. Bu ülkenin güzel insanlarının bu ülkede huzur içinde yaşaması lazım. İyi bir belediye başkanınız var. Onlardan tek bir şey istiyorum; Her kuruşun hesabını millete vereceksiniz. Çünkü her kuruş milletin parası. Diğeri de oy versin vermesin ayrımcılık asla yapmayacağız. Biz herkese eşit hizmet getireceğiz. Eğer bir mahallede fakir varsa, ona pozitif ayrımcılık yapacağız" dedi.

Konuşmanın ardından Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Kılıçdaroğlu’na, ilçeye gelişinin anısına fahri hemşerilik beratı verdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gitmek üzere ilçeden ayrılarak, Trabzon'a hareket etti. ARTVİN

Editör: TE Bilisim