MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin "Seçimden sonra yine koalisyon durumu olursa, bu yöndeki tutumunuzu sürdürecek misiniz" sorusuna Bahçeli, "1 Kasım ola, hayrola" karşılığını verdi.

1 Kasım'daki seçim için herhangi bir partiyle ittifak düşünüp düşünmedikleri yönündeki soru üzerine Bahçeli, seçime çok yakın bir süre kaldığını belirtti. Adayların 17 Eylül'de Yüksek Seçim Kurulu'na verileceğini hatırlatan Devlet Bahçeli, "Bu zaman darlığında bir şey söylemenin bir anlamı yoktur" diye konuştu.

Cizre'deki gerginlik

Cizre'de yaşanan gerginliğin hatırlatılması üzerine ise MHP Lideri Bahçeli, Cizre'nin Çözüm Süreci neticesinde bir ayaklanma olduğunu ileri sürdü. Bahçeli, Cizre'deki operasyonların sonucunun mutlaka alınması ve ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini dile getirerek, bu konuda güvenlik güçlerine çok büyük görev düştüğünü belirtti. Bahçeli, "Siyasi irade burada ne kadar taviz verirse versin orada istikrar, huzur, barış mutlaka sağlanmalıdır. Cizre yabancı bir yer değildir, Türkiye'nin çok sevilen ve önemsenen bir ilçesidir. Şırnak ilimiz de aynı şekildedir. Herkes vazgeçse biz vazgeçmeyiz" dedi.

Bir gazetecinin "Cizre'de yürütülen operasyonlarda görev alan 'polisler hakkında bir soruşturma açıldı mı' diye CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu bir soru önergesi verdi, bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir" sorusuna Devlet Bahçeli, "HDP ile paralel hareket eden bir milletvekili kardeşimiz, o onun bileceği iştir. Kime soruşturma açılmışsa Milliyetçi Hareket iktidarında madalya verilecektir" yanıtını verdi.

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in MHP'den ihracı konusunda, "Çok net ifadeyle kullanıyorum. Gündemimizde böyle bir şahıs ve böyle bir konu yoktur" dedi.

"Bu tuzağa hiçbir vatandaşımız düşmeyecek"

PKK ile Kürt kökenli vatandaşları eşitlemenin, Türkiye'nin altını dinamitleyen kör bir tuzak olduğunu ifade eden Bahçeli, şöyle konuştu:

"Kürt kökenli kardeşlerimiz, milletimizin kopmaz birer mensubudur. PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi bir ve aynı görmek tam bir cinayettir. Terör örgütünün gayesi, varmak istediği menfur aşama da esasen budur.PKK ile Kürt kökenli kardeşlerimizi eşitlemek, milleti inkar eden, Türkiye'nin altını dinamitleyen kör bir tuzaktır. Bu tuzağa hiçbir sağduyulu vatandaşımız itibar etmeyecek, hiçbir dava arkadaşımız düşmeyecektir."

"Kardeşlik mesajlarımızla herkesi bir gördük"

Bahçeli, şunları kaydetti:

"Ortak kültür ve tarih şemsiyesinin altında toplanan büyük bir aile olduğumuz gerçeğini asla unutmadan sadırdan sadıra, gönülden dile dökülen muhabbet ve kardeşlik mesajlarımızla herkesi bir gördük ve birlikte kabul ettik. Eğreti kahramanlıklara, sahte çığırtkanlıklara, görevli provokatörlere yüzümüz tamamıyla dönüktür. Psikolojik hareketler, casusluk manevraları, algı operasyonları yalan ve aldatma düzenekleri bizim ne kardeşliğimizi bozabilecek ne de milli birliğin surlarından delik açabilecektir. Bu konuda kararlıyız."
Editör: TE Bilisim