ANKARA  - Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Salih Akyüz, AA muhabirine, Saadet Partisi Genel Merkez Gençlik Kollarınca bu yıl ikincisi düzenlenecek "Siyaset Okulu" ile ilgili bilgi verdi.


Programın geçen yıl sadece Ankara'da yapıldığını belirten Akyüz, yükseköğretim öğrencilerini ülke meselelerini düşünmeye, çözümler üretmeye yönlendirmek için çalıştıklarını söyledi.


Akyüz, hangi siyasi fikre ve ideolojiye mensup olursa olsun üniversite öğrencilerinin mutlaka siyasetin içerisinde olması gerektiğini vurguladı.


Üniversite öğrencilerinin bütün farklılıklarına rağmen oluşturacakları platformlarda beraber müzakere ederek ve fikirleri tartışarak daha etkin çözümler bulabileceğini vurgulayan Akyüz, "Bu noktada Siyaset Okulu'nu önemsiyoruz. Siyaset Okulu'nu bu yıl 9 ilimize daha taşıdık. Bu iller Sivas, Van, Elazığ, Gaziantep, Konya, Afyonkarahisar, İzmir ve İstanbul olarak belirlendi. Geçen yıl sadece Ankara'da yapılmıştı. Bu yıl 9 ilimizde aynı süre içerisinde icra edilecek ve finali Ankara'da yapılacak." ifadesini kullandı.



"Amacımız demokrasi kültürünü oluşturmak"


Ders programının içeriğini, Türkiye'de yaşanan meseleleri göz önünde bulundurarak hazırladıklarını dile getiren Akyüz, programda sosyoloji, felsefe, siyaset bilimi, hitabet, hafıza teknikleri, iktisat, kitap tahlilleri, makale müzakereleri, makale yazım teknikleri ve kitap okuma teknikleri gibi üniversite öğrencilerine yönelik derslerin yer alacağını kaydetti.


Akyüz, derslerin akademisyenler, bürokratlar, teknokratlar, gazeteci ve yazarlar tarafından verileceğine işaret ederek, şöyle devam etti:


"Bu hatiplerimizin Saadet Partili olmasına gerek yok. O ilin konuyla ilgili biraz daha öne çıkmış bir ismi tarafından anlatılmasını önemsiyoruz. Dersin sonunda dersin müzakeresi, önceden öğrencilere verilen notların eşliğinde gerçekleşecek. Her günün sonunda da arkadaşlarımız o günün değerlendirmesini yapacak. Burada amacımız bugün çokça ihtiyaç duyduğumuz demokrasi kültürünü ve herkesin fikrini özgürce ifade edebildiği bir platformu oluşturmak."

Editör: TE Bilisim