ANKARA

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 1 Kasım Genel Seçimi'nde aday göstereceği isimleri açıkladı.

Listeye göre, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye'den birinci sıradan aday oldu. MHP adına Geçici Bakanlar Kurulu'na giren ve Başbakan Yardımcısı olan Türkeş ile eski İçişleri Bakanı ve eski TBMM Başkanvekili İstanbul Milletvekili Meral Akşener, MHP'nin 1 Kasım Genel Seçimi milletvekili aday listesine giremedi.

7 Haziran'da yapılan genel seçimde İstanbul milletvekili olan ancak 1 Kasım Genel Seçimi için adaylık başvurusunda bulunmayan eski bakanlardan Murat Başesgioğlu da beklendiği gibi listede yer almadı.

Türkeş'in yerine Haberal

MHP'nin aday listesine göre, 7 Haziran'da milletvekili olan 80 kişiden 72'si yerini korudu. MHP'de Ankara 1. bölge 3. sıradan milletvekili seçilen Mustafa Erdem de liste dışı kalan milletvekilleri arasında bulunuyor. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de aday gösterilmemesi üzerine, daha önce 4. sıradan aday olan ancak seçilemeyen Erkan Haberal ise bu kez Ankara 1. bölge 2. sıradan aday gösterildi.

Öte yandan Aydın'da Ali Uzunırmak, Hatay'da Şefik Çirkin, Karabük'te Durmuş Yalçın, Manisa'da Zeynel Balkız liste dışı kalan isimler arasında bulunuyor.

Ayrıca, Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul'dan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi.

MHP Başkanlık Divanı üyelerinin tümü aday gösterildi.

MHP'nin aday listesine göre, 7 Haziran'da milletvekili olan 80 kişiden 72'si yerini korudu.

Ekmeleddin İhsanoğlu yine İstanbul'dan, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da yine Uşak'tan aday gösterildi.

"MHP 1 Kasım'da sandıktan alnının akıyla çıkacak"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, aday listelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bütün aday arkadaşlarımız bugünden itibaren seçim çevrelerine gidecekler ve aziz milletimizin desteğini ve helalliğini alarak 1 Kasım’da Milliyetçi Hareket Partisi’ni iktidarın burçlarına taşıyacaklardır" değerlendirmesini yaptı.

Her bir adayın birbirinden değerli olduğunu vurgulayan Bahçeli, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Aday listemizde yer almaları kısıtlı imkanlar nedeniyle mümkün olamayan ve yoğun başvurular arasında yapılması kaçınılmaz olan seçim sonucu arzu ettikleri yerlerde bulunamayan arkadaşlarımızın bu durumu anlayışla karşılayacaklarına eminim. Milliyetçi Hareket Partisi iktidara susamış, başarıya inanmış kadro ve mensuplarıyla 1 Kasım'da sandıktan alnının akıyla çıkacak, Türkiye’nin yönetimine gelecektir. Günden güne eriyen AKP’ye karşı, kademe kademe büyüyen, gittikçe güçlenen MHP 1 Kasım’da iktidar olacak, ülkemizi musibet ve felaketlerin çekim alanından çıkaracaktır. Terörü bitirecek kuvvet Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Sosyal ve ekonomik reform ve tamiratları sırasıyla yapacak kudret de MHP'den başkası olamayacaktır."