Florida’da kasırga paniği: Ian eyalete ilerliyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinde yine kasırga paniği yaşanıyor. ABD Ulusal Kasırga Merkezinden yapılan açıklamada Ian kasırgasının 140 km hıza ilerlediğini açıkladı.

ABD’nin güney eyaletlerinde kasırga sezonu devam ediyor. Kasırgaya dönüşen tropikal fırtına Ian, Küba ve Florida'ya ilerliyor. Florida Valisi Ron DeSantis bütün Florida’da acil durum ilan ederek tüm önlemlerin alındığını belirtti.


Vali Ron DeSantis, Tallahassee'deki Devlet Acil Durum Operasyon Merkezi'nden düzenlediği basın toplantısında, Florida'dan 5.000 Ulusal Muhafız ve komşu eyaletlerden 2.000 daha fazlası ile beş kentsel arama ve kurtarma ekibinin fırtınanın etkisine hazırlanmak üzere harekete geçirildiğini söyledi.


Artemis görevi ertelendi

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Artemis uzay aracını uzaya gönderme lansmanını kasırgadan dolayı ertelediğini duyurdu.


Kennedy Uzay Merkezi için şiddetli rüzgar ve şiddetli yağmur bekleniyor. Uzay üssü muhtemelen fırtınanın en kötü etkilerinden kurtulacak olsa da, Nasa milyarlarca dolarlık roketinin hasar riskine karşı yolculuğu erteledi.

Süpermarketler yine talan edildi!

Süpermarketlerde uzun kuyruklar oluşurken insanların yiyecek ve içecek madde stokladığı gözlendi.

Benzin, su ve gıda maddeleri bazı şubelerde bulunmazken ihtiyacının çok fazlasında alışveriş yapan kişiler rafları boşaltırken görüntülendi.