GÖKÇE KIRGIZ; BEN BİLĞİNİZ KADINLARDAN DEĞİLİM!

RÖPORTAJ: ASLAN SAYIM

Öncelikle nasılsın? Herşey yolunda mı?

Gökçe Kırgız: Çok iyiyim teşekkür ederim. Çok heyecanlıyım yeni single çalışmam çıktı. Her şey çok keyifli gidiyor Corona sürecini evde herkes gibi yemek yaparak geçirdim dinlendim. Normalde bu şarkıda temmuz ayında çıkartacaktım ama sevgili basın danışmanım Habil Ceyhan bir hareket katalım ve yazın girişinde çıkaralım dedi. Hakikaten doğru bir zamanda çıkardığımı düşünüyorum.

Yeni Single çalışman Hayırlı olsun. Bize projenin oluşumunu anlatır mısın? 

Gökçe Kırgız: Tabii bu şarkının sözleri ve müziği Murat Güneş’e ait sevgili söz yazarımız ile üçüncü projemiz. Aranjörümüz tabii ki değişmeyecek tek isim sevgili Erhan Bayrak kendisi ile ikinci çalışmamız. 

Klibini kim çekti? Kaç saat sürdü?

Gökçe Kırgız: Ecem Gündoğdu yönetmenliğinde çekildi klibimiz görüntü yönetmenliğini Veli Kuzu üstlendi tam tamına 19 saat sürdü hiç yorulmadım. Çok keyifli bir ekipti aa dedim bitti mi klip ? harikaydı zamanın nasıl geçtiğini anlamadım benim bir huyum vardır ben çalıştığım insanlarla uzun yıllar çalışırım yani ekibimi kurduğum zaman kolay kolay bırakmam.

Gökçe Kırgız şarkı seçimlerinde kime danışır? Çevrenizine danışır mısınız? 

Gökçe Kırgız: Evet tabii ki danışıyorum. Ben şarkılarımı seçerken zaten şarkılarımı bana sevgili Habil getiriyor kendisi benim yol arkadaşım olur birlikte dinleyip birlikte karar veriyoruz.

Adınızı neden değiştirdiniz? 

Gökçe Kırgız: Ben bu konu hakkında hakikaten konuşmak istemiyorum. Sebebini söyliyim Bu konu hakkında o kadar çok açıklama yaptım ki yıllarca televizyonda, gazetede, röpörtajlarda, radyolarda belgeli kanıtlı yazılı noter onaylı Her açıklama yaptığında herkes evet okey dediler. İki gün sonra yine beni linç ettiler Ben bir karar aldım bunu ekibime de söyledim bu saatten sonra bu konu hakkında asla Konuşmayacağım.  Bu arada ben tabii ki kabul ediyorum adımı da değiştirdim sebeplerim vardı çünkü onun haricinde işime gücüme bakıyorum tek bir şarkı ile gündeme gelmedim buralara da gelmedim. Bir sürü şarkılarım var. Yakında sözü müziği bana ait olan şarkıları da dinleyeceksiniz zaten 

Tarzını beğendiğiniz isimler var mı? Kendi jenarasyonunuzda? 

Gökçe Kırgız: Şöyle söyleyeyim politik bir cevap olacak ama İşim gereği herkesi dinliyorum ona bakıyorum ne yapmış buna bakıyorum o ne yapmış herkezi takip ediyorum. Bence son yıllarda en iyi çıkış yapan kadın sanatçı benim biraz iddialı olabilir ama bu böyle Şu an farklı değişik tarzlarda pop müziğine etki eden şarkılar yapan kadın sanatçı benim.

Müzikle ilk nasıl tanıştınız? 

Gökçe Kırgız: Yani ben beş yaşındayken bile şarkı söylüyormuşum annem öyle anlatıyor. Mustafa Sandalın şarkılarını söylemeye başlamışım. İlkokulda müsamere gecelerinin vazgeçilmez ismi bendim Müzik hayatında küçük yaşlarda başladı müzik aileden geliyor aslında babamda müzisyendi. Benim babam asker ama bağlama çalar gitar çalar babamda çok meraklıydı hatta babam çalar ben söylerdim

Styling yardımı alıyor musunuz? Özellikle kliplerinizdeki tarzınızı beğeniyorum. 

Gökçe Kırgız: Evet normalde her projem de Styling ile çalışıyorum. Ama finalde ben karar veriyorum. Mesela Pişmanlar ülkesi yani son single çalışmamın Stylingi fotoğrafçım Halil güzele ait. Halil benim ekibimin vazgeçilmezlerindendir. Hem fotoğraf çekiminde hem klip çekiminde harikalar yarattı. Beni çok iyi tanıdığı için bakış açımı iyi bildiği için bana çok güzel işler yapıyor. 

Ebru Gündeş’e benzetiliyor sesininiz. Özellikle Fırtınalar şarkısını yorumladıktan sonra. Bu durum sizi rahatsız ediyor mu? 

Gökçe Kırgız: Hayır ben bunun farkındayım zaten bunu biliyorum. 12 yaşındayken de 18 yaşındaykende sesim Ebru Gündeşe benziyordu takılmıyorum hoşuma gidiyor böyle güzel bir sese benzetilmek mutluluk verici 

Ne tarz müzik dinlersiniz? 

Gökçe Kırgız: Fantazi ve pop müzik dinlerim. Bakma benim popçu durduğuma içimde büyük bir arabeskçi yatıyor. İlerde arabesk bir albüm yapmak istiyorum ama basın danışmanım Habil  izin vermiyor.

Özel hayatınız ile çok fazla gündemde olan değilsiniz. Sizin jenerasyon yorumcular arasında polemiklerde yok magazinden neden yararlanmıyorsunuz? 

Gökçe Kırgız: Aslında en çok ben kullanıyorum ama kimse farkında değil Twitter’da herkese sallıyorum. Ama dikkat çekmeme sebebi magazin siteleri benim Instagram sayfamı takip ediyor onun için pek fazla göremiyorlar yani birine sallayacağım zaman Twitter’dan sallıyorum Instagram‘da herkez benim canım cicim :)

Hedeflerinize ulaştığınız noktada mısınız? 

Gökçe Kırgız: %80 ulaştığımı düşünüyorum. Çünkü başarı hemen olacak bir şey değil yavaş yavaş merdivenleri çıkmak lazım sabır gerektiriyor ve en önemlisi azim bu yedinci single çalışmam başarı öyle hemen olacak bir şey değil O yüzden bence şuan olmam gereken yerdeyim ve olduğum yerden çok mutluyum 

Peki Gökçe Kırgız Aşk Kadınımıdır? 

Gökçe Kırgız: Evet hayatımda da birisi var. Mutluyum. 

Müzik piyasasında rakibin var mı?

Gökçe Kırgız: tabii ki yok benim tarzında bana yakın olarak bir iş yapan vokal yok rakibim yok. 

Gökçe Kırgızdan slow bir şarkı gelmeyecek mi?

Gökçe Kırgız: Ah ah yine Habil diyeceğim. İşin şakası biz slov arabesk şarkıları sahnede okumaya karar verdik Çünkü radyoların hiçbiri arabesk fantazi slow çalmıyor Ama bizim işimiz dijitale yatırım yapmak İnsanlara kendimizi duyurabilmek dikkat ettiysen pop müzik okuyorum ama benim şarkılarım da bir arabesk tat vardır. 

Pahalı hediye severmisin? 

Gökçe Kırgız: Çok sevmem açıkçası tabii ki hediyenin büyüğü küçüğü olmaz Ama ben yakın çevreme her zaman söylerim bana pahalı bir hediye almayın. 

Mesela erkek arkadaşın kapıya bir anda Porsche araba getirdi ne yaparsın?

Gökçe Kırgız: ahaha sen çok fenasın Aslan yok kabul etmem. Ben o bildiğin kadınlardan değilim. Gerçekten kabul etmem çok inatçı biriyimdir damarım tutmasın. 

Son olarak röportaj için teşekkür ederim sevenlerinize neler söylemek istersiniz? Tatil programın var mı?

Gökçe Kırgız: Ben teşekkür ederim sevgili aslan röpörtaj için. Çok keyif aldım röpörtajdan malum şarkımız yeni çıktı birazcık dinlenmek istiyorum. Kısa bir tatil yapacağım  Alaçatıda biraz kafamı dinlendirmek istiyorum kış ayları için yine bir şarkı çalışmasındayım  Slov mu hareketli mi şu an onun tartışması içerisindeyiz hazırlanıyoruz. Sevenlerime sevgilerimi ve öpücüklerimi yolluyorum. 

Editör: TE Bilisim