RÖPORTAJ: ASLAN SAYIM

Değerli okurlarımıza merhaba...

O Arabeskin yeni Kraliçesi! 

Ferdi Tayfur’un Manevi Kızı!

Güzelliği ve yeni single çalışması ile dikkatleri çekmeyi başaran Mustafa Ceceli, Tamer Aydoğdu, Gülşah Saraçoğlu ve Samsun Demir gibi markalaşan isimlerlerle çalışan isim Meltem Erensoylu ile samimi bir Röportaj gerçekleştirdik. Her soruma içtenlikle cevap verdiği için kendisine teşekkür ederim. 


Yeni single çalışmanız hayırlı olsun. Bu proje nasıl oluştu? Neden Ferdi Tayfur şarkısı?

Meltem Erensoylu: Neden Ferdi Tayfur şarkısı, öncelikle benim sektöre ilk adım atmama Vesile olan ve ilk prodüktörüm, ilk patronum 10 şarkılık bir albüm projesini bana ilk hediye eden ve 7 yıl boyunca Türkiye ve Dünya turnelerinde bana eşlik eden hem manevi babam hem ilk prodüktörüm hem benim için çok kıymetli bir üstad.O yüzden ahde vefa borcumu yerine getirmek için Ferdi Tayfur şarkısı.

Şarkının düzenlemesi Mustafa Ceceli imzası taşıyor. Yollarınız nasıl kesişti? 

Meltem Erensoylu: Şarkımızın düzenlemesi Mustafa Ceceli imzası taşıyor iyiki de dokundu gerçekten Mustafa Ceceli bu konunun sihirini çözmüş bence, özellikle Ferdi Tayfur şarkılarındaki , özellikle geçtiğimiz yıl “Banada Söyle” şarkısı Mustafa Ceceli dokunuşu  ile yılın şarkısı oldu. Yollarımızın kesişmesi, aynı sektörden olmamız dan dolayı oldu ortak dostlarımız DMC nin sahibi sevgili Samsun Demir olsun, bir çok müzik insanı arkadaşlarımız olsun, yolumuz kesişti ama kimyamızda tuttu Mustafa beyin deyimi ile kimyamız uyuştu birbirimizi çok sevdik ben hiç bir şey istemeden kendisi şarkımıza vokal yaptı ben okuma esnasında iken, zaten çok değişik bir projeydi değişik bir çalışma oldu. Üç dört günde aranje bitti iki saatte okumayı yaptık çok enteresan bir şekilde, bunda herhalde sevginin enerjisinin veya sinerjisinin etkili olduğunu düşünüyorum.

Ferdi Tayfur gibi usta bir ismin şarkısını yorumladınız. Hiç eleştiri alacağınızı düşündünüzmü?

Meltem Erensoylu: Eleştiri alacağımı düşündüm mü? Evet eleştiri alacağımı düşündüm Ferdi Tayfur şarkısı yorumlarken, çünkü bir kere üstad yorumu var Ferdi Tayfur Türkiye’nin kabul görmüş bir ismi ve yıllardır aynı kişiden dinlenmiş eserler onun ya üstünde bir şeyler yapmanız gerekiyor yada bir şeyler eklemeniz gerekiyor ki,

Bizim buradaki en büyük rahatlığımız Mustafa Ceceli nin dokunuşuydu çünkü ben kendimi Ferdi Tayfur yorumu ile asla mukayese etmem fakat güzel yorumladığıma eminim, hatasız kusursuz yeni jenerasyonun anlayacağı dilden bir aranje tekniği ve yorum tekniği ile her iki jenerasyonu buluşturacak bir çalışma yaptık. Eleştirileri evet almaya başladım, Ferdi Tayfur fanları bu şarkıyı neden bu kadar kötü okudunuz, neden arabesk şarkıyı kulüp şarkısı yaptınız? Gibi

Biz kulüp şarkısı yapmadık ama evet şarkı orjinalin de arabesk, biz bir tık değişik bir ivme kazandırmak istedik değişik bir lezzet kazandırmak istedik bu eleştirileri göze alarak yaptık ama dinleyicilerimiz Ferdi Tayfur hayranları da daha candan dinlerlerse vermiş olduğumuz emeği sevgiyi bulacaklardır şarkıda.

Klibinizi çok beğendim. Klibinizi kim çekti? Kaç saat sürdü?

Meltem Erensoylu: Klibimiz çok keyifli oldu sevgili Tamer Aydoğdu, biliyorsunuz ki Türkiye’de 20 yıldır belki yüzlerce klibe imza atmış başta Demet Akalın ın vazgeçemediği, sevgili Sibel Can, Hadise ve daha bir çok ünlü ismin vazgeçemediği çok kaliteli bir yönetmen. Kadını en güzel gösteren yönetmen, sevgili Tamer yüreğine emeğine sağlık. Klip çekimi 16-18 saat sürdü çok keyifliydi bizi yoran bir şey yoktu sadece pandemi sürecinin sonları gibiydi sosyal mesafeyi kollayarak. çünkü biz severiz böyle Tamer ile sarmaş dolaş onun espirilerini çok severiz ekip olarak da sosyal mesafe bizi yordu onun dışında styling imiz fazlaydı fakat keyifli bir çalışma oldu emeği geçen herkesin emeğine ve yüreğine sağlık.

Size Arabesk’in yeni starı diyorlar. İddialı bir giriş yaptınız. Meltem Erensoylu iddialı olmayı seviyor mu?

Meltem Erensoylu: Evet Arabek’in yeni starı diyorlar. İddialı mıyım? Evet iddialı yım. Neden? çünkü iyi bir yorumcuyum. 3 oktavlık sesinde bir ses oktavına hem alto hemde mezzo- soprano ses karakterlerini taşıyorum. İyi bir yorumcuyum iddialıyım, sahnemde iddialıyım, canlı perfonmansım da iddialıyım. Evet Arabesk’in yeni kraliçesi evet İnşallah. Sektörde uzun yıllardır hep var idim. İki yıldır daha bir istikrarlı daha bir iddialı artık bende varım demek için bu kadar güzel çalışmalara imza attık ki, yeni projemiz de yolda. Serdar Ortaç’la güzel bir şarkı hazırlıyoruz sevenlerimiz için. Meltem Erensoylu iddialı Arabesk’in yeni kraliçesi olarak inşallah kendi tahtıma, kendi yerime artık sevenlerimin desteği ile oturacağım.

Uzaktan çok havalı ve ulaşılamaz bir tavrınız var. Size yaklaşmak isteyen hayranlarınıza yaklaşımınız nasıl oluyor?

Meltem Erensoylu: Uzaktan çok havalı ve ulaşılamaz bir tavrımız var. Genelde, sahne insanlarının aurosu ila alakalıdr, sanatçı karakterini  farklı bir özellik farklı bir auro muz var sahne insanlarının olsun, tiyatro olsun sahne ses sanatçı larının olsun ama beni izleyenler, konserlerime programlarıma gelenler bilirler ki, onları çok seviyorum sahnede sevenlerimle mesafe gönlümüz kadar yüreğimiz kadar dır.

Ego ve kıskançlık seviyeniz ne derece?

Meltem Erensoylu: Ego ve kıskançlık durumum ne seviyede? Ego her insanda olan bir durumdur yani egosuz bir insandan bahsetmek mümkün değil. Ben bu konuda kendimi törpülediğimi düşünüyorum, çünkü yıllardır kişisel gelişim seminerlerine katılıyorum eğitimler alıyorum ve burada da saf sevgi, insan sevgisi ve evrendeki karşılıksız sevginin temeli öğretiliyor bu konuda şanslı olduğumu düşünüyorum çünkü yıllarca eğitimini aldım ego konusunda kendimi törpülediğimi düşünüyorum.

Kıskançlık konusuna gelince, kıskançlık hiç yaşamadığım bir duygu yani sevdiğimi kıskanırım sevdiğimi derken aşk hayatı ile ilgili değil sevdiğim insanları paylaşmayı bazen belki olabilir ama başarı anlamında asla kıskançlığım olmaz aksine kıyaslama yaparım kendimle mesela başarı elde etmiş insanlar nelere dikkat etmişler nelere öncelik vermişler, kendimle kıyaslarım kendimdeki hataları bulmaya çalışırım, eksiklerimi gidermeye çalışırım bu konuda benim yaşantım böyledir. Bu duygular aslında kişilerin kendilerine negatif bir yüktür, böyle negatif duyguları taşımıyorum.

Aşk hayatınız nasıl?

Meltem Erensoylu: Aşk hayatım nasıl? Süper, çünkü öyle bir aşka sabim ki onun yerini dünyanın hiçbir erkeği alamaz. İşime aşığım, sahneme aşığım ben sahneye aşığım işime aşığım şu anda sadece işimle alakalı başarıya aşığım. O yüzdende aşk hayatı ile ilgili hiçbir şey şu anda söz konusu değil.

Türkiye’de severek dinlediğiniz isimler kim?

Meltem Erensoylu: Türkiye’de severek dinlediğim isimler, koyu bir Ebru Gündeş hayranıyım yıllardır deli gibi takipçisiyim. Çok seviyorum duruşu, sahne duruşu, insanlığı onun gönlü ki yüreğini biliyorum, çok seviyorum. Rahmetli sevgili Kayahan eserlerine sahnemde hep yer vermeye çalışmışımdır. Sezen Aksu tabi ki ve Sıla’ yı çok seviyorum çok sempatik, enerjisi insanlara karşı davranış biçimi dürüstlüğünü çok seviyorum.

Klibinizin yorumlarında en çok güzel dudaklarınız hakkında bahsedilmiş. Bence hiçbir önemi yok, görüntü önemli ama estetik var mı?

Meltem Erensoylu: Evet buna çok güldüm, hala okudukça da gülüyorum yorumlara baktığımızda işte dudaklarından şarkıya odaklanamadım, dudakları silikon her yeri silikon estetik harikası gibi yorumlar var, gülüyorum keyifle kimseye de kızmıyorum ama şunun bilinmesini istiyorum hiçbir estetik yok. Yalnızca botoks yaptırıyorum o da ufak dokunuşlar artık yaptırmayanımız yoktur, dudaklarımda silikon yok burnumda estetik yok vücudum un hiçbir yerinde estetik yok hatta keşke korkmasam da burnum da 5 yaşında iken bir merdiven kazası geçirmişim düşmüşüm ve burnum un sol tarafında bir kemik var gerçekten nefes alamıyorum. 10 yıldır ameliyata karar veremedim ki olmam gerekiyor çünkü gerçekten yaşam kalitemi de etkiliyor nefes alamadığım için, o yüzden bırakın estetiği sağlığım için bile ameliyat olamıyorum. Gerçekten estetik yok teşekkür ediyorum herkese sevgilerimle.

Serdar Ortaç ile lansman gecenize özel tekne ile katıldınız. Aranızdaki arkadaşlığı merak ediyorum?

Meltem Erensoylu: Serdar Ortaç ile lansman gecemize özel bir yat ile geldik. Serdar ile aramızda şu anda bir şey yok. Serdar ile daha önce birkaç bayan arkadaşımızın böyle haberleri çıktı bunların reklam aşkı olduğunu hepimiz de konuştuk ben dahil eleştiri yapıyorum kendime çünkü uyuşmayan kimyalar belli oluyor sırıtıyor. Serdar öyle birisi değil. Ben onu tanıdıktan sonra onun gönlünü yüreğini o kadar iyi gördüm ki destek olmak amacı ile yaptı Serdar beklide. Kızlarımızda onunla kendilerine haber niteliği yapmaya çalıştılar. Ben böyle bir şeyi asla düşünmüyorum ki, artık sırıtıyor bazı haberler, yalan olduğu asılsız olduğu anlaşılıyor. Serdar iyi bir besteci iyi bir yorumcu vaktini Türkiye’nin en güzel hitlerini yapmaya ayırmış bir müzik adamı. Serdar’ın şu anda desteğine ihtiyacım var benim, iyi bir şarkı hazırlıyor benim için düet yapacağız Allah nasip ederse klibimde de yer alacak. Şu anda çok güzel bir dostluğumuz var şu anda! Orayı da açık bırakayım sevenlerimize her an her şey olabilir, çok öpüyorum.

Editör: TE Bilisim