RÖPORTAJ: MUSTAFA ÖZEN


Başarılı ve Genç Şarkıcılardan Hakan Kalgıdım ile keyifli bir Röportaj gerçekleştirdik.Röportajımız sizlerle keyifli okumalar

Hakan Kalgıdım kimdir bize biraz kendisinden bahseder mi ?

Müzisyen bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldim. Müzik kendimi bildim bileli evimizdeydi, benim hayallerimdeydi.  Üniversitede mimarlık okudum. Üniversite hayatım boyunca şan dersleri aldım, gruplarla amatör müzik yaptım. Sonra kendi şarkılarımı yazmaya başladım. Hayalim hayatımı sadece müzik yaptığım, ürettiğim  bir düzlüğe çıkarmaktı. Demolarımı kaydedip ulaşabildiğim aranjörlere dinlettim. Ersen Kutluk ile yolum kesişti ve onunla çalışmaya başladım. Sonra bana, şarkılarıma inanan başka insanlarla karşılaştım ve nihayet ilk şarkım ‘’Derin Hatıra’’ 25 Mart’ta DMC etiketiyle yayınlandı. Hayalinin peşinde koşan, başına gelenlere direnmeye, devam etmeye  ve hayatı üreterek geçirmeye çalışan biriyim.

Son Çalışmanızdan bize bahseder misiniz ?

Derin Hatıra Ersen ile tanışmamızın ardından ikimizin de en yükseldiği ve ilk yayınlamaya karar verdiğimiz şarkım oldu. Bu şarkıyı ilk aşkıma yazmıştım. Altı yıllık beraberliğimizde her şeyi onunla keşfettim, öğrendim. Benim için çok zor birisiydi ama bir şey oldu ve gidemedim kaldım onda. Bir süre anlamadım, kabul edemedim. Gitsem gidemiyorum, kalsam nasıl olacak bu iş derken 6 yıl yanı başından bir yere gidemedim. Beni çok zorlayan dinamikleri vardı o ilişkinin ama öyle garipti ki tüm zorluklarına rağmen bir an geliyordu ona dokunmak, yanında olmak kendimi en iyi hissettiğim, en güvende olduğum hale dönüşüyordu. Hani en iyi, en korunaklı, en sıcak hissettiğin anlar vardır bir şey olur ve tekrar o sıcak, güvenli anları hatırlarsın birden iyi hissedersin tam da bu, şarkıda bahsettiğim derin hatıralar. Beni uzun yıllar çok güzel sevdi, bana çok güzel baktı olmasa tüm bunları yapamazdım ama ne fena ki onun yanında onun istediği gibi kalmaya devam etsem de hiçbir zaman kendimi gerçekleştiremezdim. Sen sandığım şey belki benim yüreğimdi durumu. Benim hikayem biraz olduğun gibi sevilme, kabul görme mücadelesi.

Leyla Gencer, "Yıllar sonra aynaya baktığında kendini tanıyabilmelisin" diyor. Siz aynaya baktığınızda ne hissediyorsunuz?

Bir Sezen Aksu &  Yıldırım Türker şarkısı vardı “hiç yara almadan geçemezsin aynadan” diyordu sözlerinde. Zamanla insanın başına bir sürü iyi kötü şey geliyor ve aynaya bakıp kendiyle karşılaştığında olup bitenlerin hiç birinden kaçamıyor. Hepsi yüzünde, gözünde görünüyor kendine. Kaçanlar vardır bu yüzleşmeden elbet ama ben kaçamayanlardan, kaçmayanlardanım. Her yıl biraz daha kendimi  tanımış bakıyorum aynaya sanırım. Bazen gördüklerimden mutlu oluyorum bazen canım sıkılıyor, yara almadan geçemiyorum aynadan. Her şeye rağmen sevabıyla günahıyla gerçek birisini görüyorum aynada bu yüzden mutluyum.

Son dönemde çok sık sorduğum bir soru. Pop müzik nereye gidiyor?

Bence pop müzik hiçbir yere gitmiyor. Dönüp baktığımızda, geçmişte zaman zaman başka türler pop müziğin önüne geçmiş ama sonra tekrar pop müzik gündem olmayı başarmış her defasında. İçinde bulduğumuz dönemi de böyle görüyorum. Bir yandan da bir yenilenme süreci oluyor bence pop müzik için. Pop yapan sanatçılar arayışa giriyor bu süreçte ve yeni şeyler duymak, tazelenmek adına önemli buluyorum bu süreci.


Korona Virüs ülkemizde salgın hastalık olarak yaygınlaşmaya başladı ne gibi önlemleriniz var?

Ben evde kalma şansına sahip olanlardanım. Evdeyim, dışarı çıkmıyorum. Evden işlerimi yürütebiliyorum. İyi beslenmeye çalışıyorum, moralimi yüksek tutmaya çalışıyorum. Evde geçirdiğim vakti üreterek yeni şeyler keşfederek geçirmeye gayret ediyorum.

Adını bile bilmedigimiz isimlerin Youtube’de izlenme oranları milyonları buluyor ve bir süre sonra ortalıktan kayboluyor bu isimler sizce bunun sebebi nedir ?

Bilemiyorum belki tıklanma satın alıyorlar belki gerçekten o çok tıklanan işleri beğeniliyor ama sonra yaptıkları işler o kadar ilgi çekmiyor. Çok ilgilenmemeye çalışıyorum. Kim nasıl bu işi yapmak isterse yapsın günün sonunda  dinleyicinin takdiri her şeyi net ortaya koyuyor.

Dinleyicileri ile Konserlerde Uçsuz Bucaksız aralarına barikat koyduran sanatçılar hakkında neler söylemek istersiniz?

Hem sanatçının, ekibinin hem de seyircinin güvenliği için yapılmasını elbet makul buluyorum. Fakat daha butik konserlerde seyirci olarak pek hoşuma gitmiyor elbet ama her sanatçının kendince endişesi, kaygısı var diye düşünüyorum Saygı duyuyorum.

​​​​​​​

Son Dönemde popüler olan Sosyal Medya konserleri hakkında neler söylemek istersiniz?

Çok mutluyum bu durumdan. Birden çok pratik şekilde sevdiğimiz insanları dinleme, izleme fırsatı bulduk. Elbet canlı kanlı  görüp dinlemenin tadı yok ama bu süreci atlatmak adına bana çok iyi geliyor.

Sanatçılardan İdolünüz var mı ?

Direk  idol olarak gördüğüm kimse yok ama ilham aldığım, cesaret aldığım isimler var elbet. Sezen Aksu, Sertab Erener, Mabel Matiz bu isimlerin başında geliyor.

Sizinde içinde bulunduğunuz Yeni Jenerasyondan kimleri beğeniyorsunuz?

İlk aklıma gelenler Melike Şahin, Merve Çalkan, Mert Demir.

​​​​​​​

Müzik ülkemizde sizce neden magazinleştiriliyor ?

Magazin çok heyecanlı, renkli zaman zaman komik, eğlenceli bu yüzden her şeyin içinde olması insanların daha çok ilgisini çekiyor. Dolayısıyla müzikte nasibini alıyor bu durumdan.  Bence magazin belirli bir doza kadar çok keyifli.  Şokopop’un yaptığı magazine bayılıyorum mesela.

Müzik Ödülleri ve Müzik yarışmaları birer PR çalışması mı bu konu hakkında siz neler düşünüyorsunuz ?

Adil dağıtılan her ödülü çok kıymetli buluyorum. Müzik yarışmaları da görünür olmak, sesini duyurmak için çok önemli. Özellikle sadece müziğin konuşulduğu, insanların kendilerini rahatça ifade edebildikleri yarışmaları destekliyorum.  Herkesin PR’a ihtiyacı var önemli olan kendinizi doğru ifade edebildiğiniz,  adil alanlar olması.

Sosyal Aktiviteleriniz neler ?

Haftada 3 gün spora gidiyorum, her gün yoga yapmaya çalışıyorum, iyi bir konser takipçisiyimdir, ayda 2-3 defa sinemaya giderim, özellikle film fesitvallerini yakından takip ederim. 

Sosyal Medya ile aranız nasıl?

Fena değil her gün paylaşım yapıp aktif olmak hoşuma gidiyor. Oradan etkinlik takip etmeyi seviyorum. Şehirde olup biten her şeyden sosyal medya aracılığı ile haberdar oluyorum. Bu açıdan çok işime yarıyor.  Ayrıca çok da eğleniyorum orada.

Bir Albüm Bir Single’ nin bedeli ne kadar yaptığınız emeklere değiyor mu?

Ben inanılmaz rakamlara yapmadım açıkçası. Kendi şarkılarımı yazıyorum bu bir avantaj sanırım. Sonrasında ekibe dahil olan herkeste  çok gönülden, inanarak katıldı ve maddi olarak beni yıpratmayacak anlaşmalar yaptık sağ olsunlar. Yaptığım emeklere değiyor elbet ben çocukluk hayalimi gerçekleştiriyorum. Her şey bir tarafa sadece bunu gerçekleştirebilmek bile çok kıymetli benim için. Sonrasını biraz yolda göreceğim ben de. Uzun ve zor bir yol olduğunu biliyorum.

Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz?

Öncelikle herkese bu zor günlerde sabır dilerim. Umarım bir an önce son bulur ve hayatlarımız eski seyrine döner. Bu süreçte şarkım Derin Hatıra’nın hepinize iyi gelmesini dilerim. Bir yandan hayat devam ediyor.  Her neredeyseniz size iyi gelecek şeyleri mümkün olduğunca yapmaya devam etmenizi dilerim. Uzun süredir erteleyip ya da zaman bulamayıp yapamadığınız şeyler var ise bunları gerçekleştirmenizi dilerim. Zannediyorum bu süreçte hepimizin en çok ihtiyacı olan, bir şeyler yapabilmek için motivasyon bulmak. Herkese bol motive dolu, sağlıklı günler dilerim.

Editör: TE Bilisim