Klasikleşmiş sorularımızdan Öncelikle Senem kimdir biraz tanıyalım ?

Merhaba, ben Senem. Hollanda’da doğdum, büyüdüm, şu an yaklaşık 6 seneden beri İstanbul’dayım. Profesyonel dansçıyım, modellik yapıyorum ve bunun dışında davranış bilimcisiyim, uzman psikolog olarak çalışıyorum.



Dansa ilginiz nasıl başladı, kaç yaşınızdan beri dans ediyorsunuz ?

Ben 5 yaşından beri dans ediyorum. Farklı tarzlarda dans ediyorum: Hiphop, Commercial, Jazz, Street Funk, High Heels ve bir çok başka tarzlarda.





Bu zamana kadar hangi Sanatçıların ekibinde oldunuz Hiç unutamadığınız bir anınız var mı ?

Hale Caneroğlu, Gökhan Özen, Ebru Gündeş, Ziynet Sali, Hadise, Gülsen, Göksel, Buray, Giselle Tavilson (kemancı) Atiye ve İrem Derici. Şu an aklıma gelenler, bir kaç tane daha tek sahnelik olabilir. Benim için her sahne çok özeldir, şu an özellikle bir anı söylemeyeceğim. Ama genelde ailemden birileri beni izlemeye geldiklerinde, benim için unutulmaz oluyor. Şu an düşünürken aklıma geldi, Türkmenistan’da Jennifer Lopez’le aynı sahneye çıkmıştık Ziynet Sali ile, bu benim için unutulmaz bir anıydı.



Sahneye ilk çıktığınızda neler hissetiniz ?

Sahneye ilk çıktığımda o kadar küçüktüm ki, bir tek heyecanlı olduğumu hatırlıyorum, unutmaktan, hata yapmaktan korktuğumu hatırlıyorum.





Dansa yeni başladığınız da aileniz ve çevreniz bu durumunuzu isteğinizi nasıl karşıladı destek oldular mı size ?

Benim ailen her zaman yaptığım her şeyde bana destek oluyorum, hep arkamdalar, bu konuda inanılmaz şanslıyım ve şükrediyorum. İlk gösterim, konserim, benim için bütün önemli anlarımda ailem hep ön sırada yer alıp izlediler.



Dans ederken kendinizi psikolojik olarak nasıl hissediyorsunuz?

Dans ederken bütün dünyayı unutuyorum. Bütün kalbimle yapıyorum ve hayatımın tutkusu. Kelimelerle hissettiklerimi ifade etmek çok zor. Söylenmez, yaşanır diyorum.



Dansa yeni başlayacaklara tavsiyeleriniz nelerdir ?

Öğrenmeye acık olun, hiç bir zaman ‘oldum’ demeyin. Hep ders almaya devam edin, farklı stillerde ders almaya çalışın, bir tane hocaya bağlı kalmayın.



Dans için eğitim almak mı önemli yoksa yetenek mi önemli ?

İkisi de önemli, yeteneğin olup da kendini geliştirmek için ders almazsan ya da kendin çalışmazsan, hiç bir anlamı olmaz.



Youtube kanalınız var mı performanslarınızı bu kanalınızda sergiliyor musunuz ?

Vardı aslında, ama çoğu videoyu sildim, şu an beni Facebook (Senem YDance) ve Instagram (senemy3dance) üzerinden takip edebilirler.



Fan grubunuz var mı sıkı takipçilerinize neler söylemek istersiniz ?

Eskiden bir kaç tane vardı, ama sonra hepsini diğer isimden dolayı kapattırmıştım. Su an bir tane var. Elimden geldiğince takipçilerimle ilgilenmeye çalışıyorum. Yoğunluktan bazen mesajlara yanıt veremiyorum.





Türkiye’de ve Dünyada Dans konusunda kimleri örnek alıyorsunuz idolünüz var mı ?

Dünyada bir çok idolüm var aslında, bir kac tane ornek vermek gerekiyorsa: Nika Kljun, Jojo Gomez, Camillo Lauricella, Hamilton Evans, Galen Hooks, Janelle Ginestra. Kendimi çok şanslı hissediyorum, hepsinden ders alma fırsatım oldu.



Sade dans ile mi ilgileniyorsunuz Dans tan başka ilgi alanlarınız var mı ?

Bunun dışında modellik ve mankenlik yapıyorum. Bir çok şeyi aynı anda yapıyorum, burada yaz yaz bitmez. Insanlara yârdim etmeyi, hayatlarına dokunmayı, danışanlarımı olumlu etkilemeyi, insanlara enerji vermeyi çok seviyorum. Bu yüzden hepsine hayatımda bir yer veriyorum.



Türkiye’deki Müzik sektörünün içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz ?

Benim fikrime göre eskiden daha çok konserler oluyordu, tüm Türkiye’de çok fazla halk konserleri oluyordu. Eğlence anlayışı değişti ve güven açısından bu konserler azaldı diye düşünüyorum.





Hollanda’da bir güzellik yarışmasında finalist olmuşsunuz bu olay hakkında bize bilgiler verir misiniz duygularınız nasıldı o an ?

Hollanda 2ci Kâinat güzeli seçildim ve benim için gurur verici bir duygu.



Reklamlarda oynamışsınız bu konu hakkında bilgiler verir misiniz ?

Evet, bir çok reklam deneyimim var. Ama dansçı olarak seçildiğim zaman, sahneler o kadar hızlı ilerliyor ki, bilmeyince beni bulmak zor olabilir.



Türkiye’de dansın geldiği nokta sizi tatmin ediyor mu ?

Her sene daha da geliştiğini düşünüyorum, ama beni her zaman tatmin etmiyor ve genelde yurtdışına dans kamplarına gidiyorum.





Bazen Dans etmekten pes ettiğiniz bırakmak istediğiniz oluyor mu ?

Asla!



Ders vermeyi düşünüyor musunuz?

Seneler önce ders veriyordum, ama yoğunluktan dolayı her hafta ayni saatte, ayni yerde olamıyorum. Bu yüzden sadece özel ders ya da workshop seklinde olabilir.



Modelliğe nasıl başladınız?



İki yaşındayken Hollanda’da teklif etmişler aileme, onlar da onaylamış, ama ben podyumda ağladığım için devam edememiştim. Daha sonra teklifler aldım ya da castlara çağrıldım, o şekilde başladım. Şu an aktif olarak Hollanda’da ve Türkiye’de yapıyorum.



En önemli özelliklerin nelerdir?

İlk basta çok enerjik biriyimdir. Her seyit tüm kalbimle, içten ve tutkuyla yapmayı seviyorum. Çok şanslıyım sevdiğim şeyleri yapabiliyorum hayatta. Çok disiplinli, kafasına koyanı yapan, hayalleri için yasayan, hırslı ve güçlü biriyimdir.



Dereceleriniz var mı?

Hollanda’da “Foundation Crew” dans ekibi ile 2 defa Hollanda birincisi ve FISAF International World Hip Hop Championships yarışmasında 5. olduk. 2007 Nikewomen Türkiye elemelerine katılıp top 3’e kaldım.



Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?

Hayallerinizin peşinden gidin, asla pes etmeyin, kendinize güvenin. Kendinize inanırsanız her şey mümkündür.