KLASİKLEŞMİŞ SORULARIMIZDAN SELİM OĞUR KİMDİR BİRAZ TANIYALIM ?

Aslen Kayseriliyim. 21 Kasım 1984 doğumluyum. Çocukluk yıllarımdan beri şarkı söylerim. Saç fırçası, TV kumandası ya da parfüm şişesinden mikrofon yapıp ayna karşısında Sezen Aksu şarkıları söylerdim hep. Sezen Aksu’ya duyduğum derin saygı ve hayranlığım bundan ileri gelir. Ben müziği onunla sevip onu örnek alan bir müzisyen adayıydım o sıralarda. Halen de baş tacımdır o ayrı. İlkokulda katıldığım kompozisyon yarışmasında Kayseri’de derece alıp yerel televizyona çıkmıştım. Ve orda da yine şarkı söylemiştim. Ödüllü yerel etkinlik programlarında (ses yarışması gibi) birçok derecem de mevcut. Bu arada kompozisyon demişken, şiir de yazıyordum ortaokul yıllarında.



1999 yılında klasik gitarla yolum kesişince, o sözler tarafımdan bestelenmeye başladı. 20 yıldır yazıyorum. 2000 yılında Milliyet Gazetesi’nin Türkiye Liselerarası Müzik Yarışması okul olarak gündemimize oturdu. Bir grubumuz vardı ve o grup bu yarışmaya katılacaktı. O grubun solisti ise bendeniz Selim Oğur’du. Şarkı seçmeleri başladığında 3 (üç) şarkıda kararsız kalınca okul jürisi oylama yaptı. Ve sonuç Selim Oğur’un o yaşına kadar hiç yabancı şarkı söylememesine karşın Marc Anthony – You Sang To Me oldu. 16 yaşında ilk sahne tozumu Ankara Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda Ankara bölge birinciliği ile sonra da İstanbul finalinde Akatlar Spor Salonu’nda yuttum. Ankara bölge birinciliği ve Türkiye dördüncülüğü olarak sonuçlanan efsane yarışmanın jürisinde şimdiki MSG (Musiki Eser Sahipleri Derneği) Başkanımız Candan Erçetin de vardı. O zamanlar onun da olumlu puanını almış olmanın haklı gururunu halen yüreğimde taşıyorum. Ankara’da, Kıbrıs’ta ve tabi ki İstanbul’da bir çok mekan canlı performanslarımı sergilemeye başladım. Tek gitar yaptığım akustik gösterilerimin yanı sıra, orkestramla da bir çok hayır kurumu dahil mekanda şarkı söyledim. Son tahlilde Tarabya TED Spor Kulübü Golden Chef Davet Restoran’da her Cuma canlı performans gecelerim devam ediyor.



MÜZİK SEKTÖRÜNE GİRMEYE NASIL KARAR VERDİNİZ VE DE MÜZİK SEKTÖRÜMÜZÜN İÇİNDE



BULUNDUGU DURUM HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ ?



Albüm yapmak aslında her müzisyenin hayalidir. Benim de bu işe gönül verdiğimden bu yana en büyük hayalim buydu. Ortaokul sıralarında şiir yazarak başlayan serüvenim söz yazarlığı ve besteci kimliğimin oluşmasına fayda sağladı. Yazdıklarım boyumu aşınca, artık benden çıktı başkaları da duymalı dedim kendi kendime. Etrafımdan çok güzel tepkiler aldım hatta sahne performanslarımda internet üzerinden beni tanıyan insanların benim şarkılarımı istemesi bu hayalimin gerçekleşmesi için adım atmama vesile oldu. Sektörün içinde bulunduğu durum çok da iç açıcı değil aslında kelin ilacı varsa başına sürüyor diye tabir edebilirim. Zira hiç kimsenin kimseye faydası yok. Herkes ürettiklerini duyurabilmek için elinden geleni yapıyor elbet ama her şey öyle hızla tüketiliyor ki, yenilenmek yeni bir şey üretmek sürekli dinleyicinin önüne koymak zorundayız. Yorucu bazen de tahammül edilemez engellerle karşılaşmak oldukça mümkün ama derdiniz benim gibi şarkı söylemekse o zaman VAZGEÇMEK YOK!



TARZINIZ TAM OLARAK NEDİR ? MESELA EMRE AYDIN BEN ROCKÇI DEGILIM ALTERNATİF



MUZIK YAPIYORUM DİYOR BU KONU HAKKINDA BİR ÇOK ÖRNEK VAR



Tarzım tam olarak Türkçe Sözlü Hafif Batı Müziği aslında ama popüler kültüre hizmet eden bir sektörün parçası olduğum için, yaptığımız şarkılar Pop olarak da adlandırılıyor. Yani yaptığım iş ortada, kalkıp da başka bir tarz yapıyorum ama adı bu diyemeyeceğim başkaları gibi.   Bu arada tanıdığım çok iyi alternatif müzik yapan sanatçı arkadaşlarım da var Burcu Tatlıses ve Cihan Mürtezaoğlu gibi. Benim alternatif müzikten anladığım bu.



BU ZAMANA KADAR KİMLERLE ÇALIŞTINIZ ŞARKILARINIZI ÇIKARMADAN ÖNCE DANIŞTIGINIZ



PROFESYONEL İSİMLER VARMI ?



Biçilmiş Kaftan benim profesyonel anlamda yayınladığım ilk albümüm. Öncesinde bir single daha yayınlamıştım fakat çok üzerinde durmadım. Klip çekmedim, ya da radyo PR çalışması falan gerçekleştirmedim. Dolayısıyla bütün enerjimi ilk albümüme vermiş oldum. Danıştığım isimler albümün tamamının aranjelerini yapan Ozan GÜLEK’tir. Tabi bu zorlu yolda benimle birlikte emek veren bir sürü isim oldu.



YOUTUBEDE REYNMEN İLE SAHTE TIK OLAYI BİR DAHA GUNDEME GELDİ BU KONU HAKKINDA



NELER DUSUNUYORSUNUZ SAHTE TIK SANATCININ POPULARİTESİNİ ARTIRIYORMU ?



YOUTUBE SİNGLE SATISLARINIZI ETKİLİYORMU ? SANATCILAR SON DÖNEMDE YOUTUBEDE



KENDİLERİNE AİT KANALLARDA CANLI PERFORMANS YAPIYOR SIZINDE BOYLE PROJELERINIZ



VARMI ?



İsmi geçen şahıs sadece bu soruda verilmiş bir örnek, biz nicesini tanıyoruz. Bir kesim var ve kafayı tıklanma ile bozmuş. Yani başarı beğeni, tık vs ile ölçülen bir şey değildir. Bir şarkı iyi tıklanmadı diye başarısız anlamına gelmiyor. Dolayısıyla çok tıklandı diye çarşaf çarşaf reklam yapılan her şarkı da iyi şarkı demek değildir. İzlediğiniz videoların tıklarının yarıdan fazlası sahte ve ne acıdır ki bunu dinleyici bile biliyor. Ama herkes birbirini kandırdığını sanıyor. Ben o sanatçı arkadaşlara şunu soruyorum; şarkınız kaç tıklandı değil, kaç konser veriyorsunuz?



Şarkılarımızı YouTube’dan dinleyen bir kesim var. Elbette bu pastanın dilimi çoğaldıkça, tıklanma dinlenme o oranda etkileniyor e tabi single satışları da...



Kendime ait bir YouTube kanalım var. Canlı performanlarımı yayınlıyorum. Hatta özel videolar hazırlayarak kendi stüdyomda kaydettiğim cover (yeniden yorum) şarkıları da yayınlıyorum. Mutlaka göz atın ;)





KRAL TV GİBİ BİR DEV DİGİTAL SEKTORE GECTİ BU KONU HAKKINDA NELER



DUSUNUYORSUNUZ ?



Bir memleketin müzik sektörünün can damarlarından bir tanesi bir müzik kanalı olmasıdır. Kral TV de ülkemiz için efsane bir müzik kanalıydı. Ama ne yazık ki dijitalin karşısında duramadı diye düşünüyorum. Tabi bir diğer yandan da  para karşılığı video klip yayınlayarak ipini kendisi çekti. İnsanlar YouTube gibi bir araç varken, senin TV kanalına faiş rakamlar ödeyerek neden klibini kabul ettirmeye çalışsın. Her şeye çok kolay erişebiliyor dinleyici bu da apaçık ortada.



KENDİNİZ DE EN BEGENDİGİNİZ VEDE BEGENMEDİGİNİZ ÖZELLİKLER NELERDİR ?



En beğendiğim özelliğim merhametli olmam. Beğenmediğim özelliğim ise çabuk öfkelenmem.



DÜET PROJENİZ VARMI ? TÜRKİYEDE KİMLERLE DÜET YAPMAK İSTERSİNİZ ? BU ZAMANA



KADAR KİMLER LE DÜET YAPTINIZ ?



Herhangi bir düet projem yok. Ama istediğim tek bir sanatçı var. O da Sezen Aksu.



TÜRKİYEDE İDOLÜM DEDİGİNİZ ÖRNEK ALDIGINIZ SANATÇILAR VAR MI ?



Tabi ki SEZEN AKSU.



BU ZAMANA KADAR ÇIKARDIGINIZ ŞARKILARDA İÇİNİZE EN ÇOK SİNEN ŞARKI HANGİSİ ?



Hepsi çok içime sindi diyebilirim ama Kalbimin Efendisi’nin yeri çok başka.



KALBİMİN EFENDİSİ  ADLI  ŞARKINIZA GELEN TEPKİLER NASIL MEMNUNMUSUNUZ ŞARKINIZIN GİDİŞATINDAN KLİBİ ÇEKİLECEK Mİ ARANJESİNİ KİM YAPTI SÖZ MÜZİK KİME AİT BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ BİZE BU ŞARKIDAN ?



Kalbimin Efendisi çok beğenildi. 20 Aralık 2018’de klibimiz de yayınlandı. Sözü ve bestesi bütün albümün olduğu gibi bana ait. Düzenlemelerin tamamı ise Ozan Gülek imzası taşıyor. Kalbimin Efendisi’ni bir feryat bir yakarış olarak tanımlıyorum. Ümitsiz bir aşktan tutun, belki de alev alev perçinlenen bir duygunun çok da imkansız olmadığını vurguluyorum. Şarkıyı ilk bestelediğim zaman da kliplendirirsek siyah beyaz olsun diye geçiriyordum içimden. Öyle de oldu. Merdan Production ürünü olan video klibin yönetmen koltuğunda Atakan Merdan oturuyor. Görüntü yönetmenliğini Burak Ekmekçi yaptı. Stüdyo Daylight – Maslak’ta çektik. Şarkının hikâyesini vücut dilimle anlatmaya çalıştım. Video klibimin çekimleri 8,5 saat sürdü. Çok keyifli bir ekiple güzel bir işe imza atmış olduk. Kalbimin Efendisi kıymetli şarkılarımdandır. Duygusu, büyüsü çok başkadır. Geniş spektrumlu bir şarkıdır. Her kalbe, har acıya, her aşka dokunur.



AKUSTİK ŞARKILAR GELİCEK Mİ SİZDEN ?



Akustik bir albüm yaptım zaten bütün enstrümanlar canlı. Ama tabi ki ilerde yine soft kayıtlardan oluşan bir proje neden olmasın.



DİGER ÇALIŞMALARINIZDAN BİZE BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ ?



Sahne çalışmalarım devam ediyor. Her hafta Cuma akşamı Tarabya TED Spor Kulübü Golden Chef Davet Restoran’da sahne alıyor. Her hafta farklı bir konseptle akustik şölen sunuyorum.



SANATCILAR BİRBİRİNE LAF ATARAK GUNDEME GELMEYE CALISIYOR BU KONU HAKKINDAKI



DUSUNCELERINIZ NELER ? SANATCILAR YAPTIKLARI İŞLERLEMİ GÜNDEME GELMELİ YOKSA



ÖZEL HAYATI İLE Mİ ?



Herkes kendinden sorumlu diye düşünürüm ben her zaman. Tercih meselesi bu; ben işimle, sanatımla, sesimle adımdan söz ettirmek isterim.



FAN GRUBUNUZ VAR MI ONLARA NELER SÖYLEMEK İSTERSİNİZ SIKI TAKIPCILERINIZ VARMI ?



Fan grubum yok. Ama kemik bir dinleyici kitlem var. Sağolasıcalar.



ÇOKLU SORU KÖŞEMİZ :



EN SEVDİGİNİZ RENK ?



Kırmızı



HANGİ BURCSUNUZ ?



Akrep



ASK HAYATINIZ NASIL ?



Kalbim boş.



HANGI TAKIMI TUTUYORSUNUZ ?



Beşiktaş



EN SEVDIGINIZ YEMEK ?



Köfte-Patates



EN SEVDIGINIZ ŞEHİR ?



İstanbul



EN COK NEREDE KONSER VERMEK İSTERSİNİZ ?



En büyük hedefim Harbiye Açık Hava Tiyatrosu



YENİ SINGLE ALBUM PROJELERINIZ VARMI ?



Yaza yeni bir tekli geliyor, çalışıyoruz



BİÇİLMİŞ KAFTAN ADLI ŞARKINIZDAN BİZE BİRAZ BAHSEDERMİSİNİZ ?



Biçilmiş Kaftan bir albüm, yani tekli değil. Albümün lokomotif şarkısıdır. Arpej Yapım etiketi ile ‘Biçilmiş Kaftan’ isimli ilk göz ağrım 11 Mayıs 2018, Cuma günü yayımlandı. Albümde 6 (altı) şarkı yer alıyor ve her birinin sözü, bestesi bana ait. Eserlerin repertuvar süreci, ön çalışma ve stüdyo aşaması yaklaşık 8 (sekiz) ayda tamamlandı. Repertuvar çok kalabalık olduğu için çünkü kendime ait 600’ü aşkın eserim var. Bunları dinlemek/dinletmek epey zamanımızı aldı. Doğru şarkıları seçmek konusunda oldukça hummalı bir çalışma yaptık. Düzenlemelerini ise bu yolda karşıma çıkan en samimi insanlardan bir tanesi olan Ozan Gülek yaptı. Aynı şeyleri düşünüyor olmak ve hayalini kurduğunuz aranjelerin hayat bulmasını sağlayan bir aranjörle çalışmak, bir müzisyen için çok büyük bir şanstır. Ben çok şükür bu yönden çok şanslıyım. Dikilitaş Can Stüdyoları’nda kaydettiğimiz albümün kayıt-mix ve masteringlerini Ünal Aşkın üstlendi. Albümde emeği geçen müzisyenlere değinmeliyim çünkü onlar bu toprakların yetiştirdiği birbirinden değerli ustalar. Gitarların tamamı Selahattin Güzelel, Basgitarlar Kemal Büyük, Bağlama ve Buzuki’de Motor Ali Yılmaz, Trompet’te Hasan Gözetlık, Yaylı Tambur ve Perdesiz Gitar/Bas’ta Uğur Varol, Perküsyon Mehmet AKATAY, Kemanlar ise İstanbul Strings imzası taşıyor.



SON OLARAK SEVENLERİNİZE SÖYLEMEK İSTEDİKLERİNİZ ?



Öncelikle bu şahane röportaj için size çok teşekkür ediyorum. Bu yola çıkarken çok güzel duygularla yazdığım şarkılarımı, hepinizin ağzından duymak için çabaladım ve çabalamaya devam edeceğim. Daha güzellerine tanık olacak ve dinleyeceksiniz. Her zaman yeni olan heyecandır. Çok emek veriyoruz herkes kadar. Ben bu yola baş koydum. Her yeni günü ayrı heyecanla karşılamak ve sahip olduklarımızın farkındalığıyla yaşayalım. Ben kendimi şarkılarımla anlattım. Özüm de sözüm de bu albümde saklı. Keyifle dinleyin.

Editör: TE Bilisim