Özge BİROĞLU kimdir müzik sektörüne nasıl giriş yaptı biraz tanıyalım ?



Merhaba 2010 yılında Rafet EL ROMAN'ın söz müzik yazabilen şarkıcı gençlere kendini tanıtma fırsatı sunan projesiyle müzik sektörüne giriş yaptım.Sonrasında uzun yıllar Rafet El ROMAN a vokal yaptım.Tek Mevsim isimli şarkım onun proje albümünde yer aldı.Sonrasında 2018 de ilk single KÜF ü müzikseverlerin beğenisine sundum.Geçtiğimiz günlerde ise AĞLA isimli yeni teklim ile müzik yolculuğuma devam ediyorum.



“Ağla” adlı şarkınızdan bize bahsedermisiniz ? Aranjesini kim yaptı söz müzigi kime ait klipnerede çekildi ? Yönetmeni kim ? Şarkınıza gelen tepkılerden memnunmusunuz ?



AĞLA şarkımın söz ve müziği bana ait.Düzenlemesini son dönemde adından sıkça söz ettiren başarılı aranjör CELİL YAVUZ yaptı.





Klibimiz Beykoz Kundura Fabrikasında sevgili ERKAN NAS yönetmenliğinde çekildi.Şarkımız birkaç gün önce yayınlanmasına rağmen sosyal medyada tahminimden daha fazla paylaşıldı ve sevildi.Tepkilerden çok memnunum.



Son zamanlarda Bazı sanatçılar albüm çıkarmak mı aman aman diyor bunu neye bağlıyorsunuz Muzık sektorumuzun içinde bulunduğu durum hakkında neler düşünüyorsunuz?



Öncelikle şarkı çıkarmak çok pahalı.Bunun dışında bazı şarkıcıların organik olmayan izlenmeler, listeler ve bunun gibi gerçek olmayan durumlarla ön planda olması,organik bir yol izleyen biz sanatçıları bazen korkutmuyor değil.Artık eskisi gibi albüm satışları da yok.Herşey sosyal medya ve dijital ortamda yapılıyor biliyorsunuz.Ama tüm bu olumsuzluklara rağmen,müzik piyasasına yeni sanatçılar ,yeni şarkılar girmeli ki o enerji hiç bitmesin.Ben elimden geldiğince albüm yapmaya devam edeceğim.



Son zamanlarda Sanat eğitimi almayanlar da single çıkarıyor bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz ?



Öncelikle bence şarkı söyleyebilmek , ses güzelliği doğuştan gelen bir yetenek.Tabiki bunu eğitimle pekiştirmek gerekli.Fakat  eğer sesiniz güzel değilse istediğiniz kadar eğitim alın,canlı şarkı söyleyemezseniz bunun hiçbir değeri yok bence.Bir şarkıcı canlı şarkı söyleyebilmeli.



Fan Grubunuz varmı onlara neler söylemek istersiniz?



Ben 2010 yılından beri müzik piyasasının içerisindeyim.Ve özellikle 13-20 yaş arası birçok genç ile sürekli iletişim halindeyim.Sosyal medyadan takip ediyorlar,şarkılarımı paylaşıyorlar,sevgilerini hissedebiliyorum.Bu çok güzel bir duygu.Hepsine teşekkür ediyorum ve onları seviyorum.



Konserlerinizi etkinliklerinizi öğrenmek isteyenler size nereden ulaşabilecek ?



Tüm sosyal medya hesaplarımdan takip edebilirler. ozgebiroglu



Bu kadar güzel kalmayı neye borçlusunuz ?



Beni güzel bulduğunuz için teşekkürler:) Çok makyaj yapmayı seven biri değilim.Genelde doğallıktan yanayım.Sahne aldığım günler tabiki makyaj yapıyorum ama onu silmeden uyuyorum.Bu konuda biraz tembelim.Bu da cilde zarar veriyor.Bu riske girmemek için makyajdan uzak durmaya çalışıyorum.Bir de günde en az 2 litre su içiyorum.Bu da vucudun dinç kalması ve cilt sağlıığı için çok önemli.



Müzik dışında başka aktıvıtelerınız varmı ? Özge biroğlu Müzik dışında neler yapar ?



Sahne dışında evde beste yapıyorum.Bu da yine müzik yapmak oluyor:)Müzik dışında cok fazla bir aktivite yaptığım söylenemez aslında.Bir köpeğim var yorkie onunla ilgileniyorum.Sosyal medyayla iç içeyim iş gereği.Bir de yüzmeyi çok seviyorum.Haftanın 2 günü yüzmeye çalısıyorum.



Mutfakla aranız nasıl ? Dışarda mı yemek yiyorsunuz yoksa evinizde kendiniz mi yaparsınız ?



Yoğunluktan dolayı genelde dışarıda yemek yiyorum.Ama evde de  sote , ızgaralar ,menemen,makarna :) gibi yemekler yapıyorum zamann zaman.Sebze yemekleriyle çok aram yok malesef.



Neden Dünya çapında bir star çıkaramıyoruz vede neden yabancı şarkılarımız Avrupa’da tutmuyor sizce bir sebebi varmı ?



Dünya starımız Tarkan var biliyorsunuz.Bence yakın zamanda yeni dünya starlarımız da olacak.Yeni nesil sanatçılar gayet yetenekli bence.



Bu yılki projelerınızden bize biraz bahsedermisiniz ?



Bu yıl bol bol konser vermek istiyorum.Yaz aylarında Türkiyede çeşitli şehirlerimizde herkesle buluşmak istiyorum.Sonbaharda yurt dışı projelerimiz var.Yurt dışında yaşayan müzikseverlerimize ulaşmayı planlıyorum.



Düet projeleriniz varmı? kimlerle çalıştınız bu zamana kadar ?



Bundan sonraki projemde düet yapmayı çok isterim.Fakat şuan belirli bir fikir yok aklımda.Bu güne kadar Rafet El Roman , Demet AKALIN ve Tuğba Yurt ile çalıştım.



Konserleriniz nasıl gidiyor Sahnelerinizde artış varmı Yaz Kış dönemleri etkiliyormu konserlerinizi ?



Şarkım yeni çıkmasına rağmen organik olarak gayet güzel izlenme oranına ulaştı.İstanbul da iki fesivalde AĞLA ile sahnedeydim.Şarkımız daha fazla kitlelere ulaştıkca sahnelerimizin daha  fazla olacağını düşünüyorum.



Sanatçılar birbirine laf atarak gündeme gelmeye çalışıyor son zamanlarda bu sanatçının sizce popülaritesini artırıyormu ? Sanatcı sizce yaptığı işlemi yoksa bu sekıldemı gündeme gelmeli ?



Sanatçı tabiki yaptığı işle gündeme gelmeli.Ama magazinde yer bulabilmek adına bazen böyle şeyler yapılabiliyor.Ben böyle bir stratejiye başvurmadım hiç.



En cok begendıgınız sarkınız ?



Her yaptığım şarkı bir önceki şarkımdan daha güzel tepkiler alıyor.Ben de böyle olduğuna inanıyorum.Çünkü zamanla bilgi birikimleriyle kendimi aştığımı düşünüyorum.AĞLA favori şarkım.



Beste yapıyormusunuz yapıyorsanız kimlere Beste verdiniz bu zamana kadar ?



Evet şarkılarımı kendim yazıyorum.Elimde hazırladığım birçok şarkım var.Rafet El Roman'ın proje albümünde Tek Mevsim şarkımı kullanmıştık.İlerleyen zamanlarda birçok sanatçıya beste verebilme şansı yakalarımm umarım.



Müzik ile Aşk ikilemi arasında kalsanız hangısını tercih edersiniz ? Aşkın tanımı sizce nedir ?



Müzik zaten benim için bir aşk biçimi.Ne olursa olsun vazgeçilemeyen bir tutku



Kocaeli ye daha önceden geldiniz mi Kocaeli ye geldiyseniz en çok neyini beğendiniz ? Kocaeli de Kartepe Gebze Eskihisar gibi ilçelerinde çok guzel klip cekılcek yerler var klip çekmeyi dusunurmusunuz ?



Kocali ye birçok kez geldim.Pişmaniye almak için bile gelebilirim tekrar :)Çok güzel yerleri var belirttiğiniz gibi.Tabiki klip çekmek de isterim neden olmasın.



İstanbulda en çok ne yapmak hoşunuza gidiyor ?



Deniz kıyısında kahve içmek en büyük tutkum.



Son olarak sevenlerinize neler söylemek istersiniz ?



Yıllardır bu zorlu yolculukta beni yalnız bırakmayan ve yeni şarkımla yollarımızın kesistiği tüm müzikseverlerime çok teşekkür ediyorum.



ÇOKLU SORU KÖŞEMİZ



EN SEVDİGİNİZ RENK :BEYAZ



EN SEVDIGINIZ HAYVAN :KÖPEK



EN SEVDIGINIZ FILM /DİZİ:AİLE ARASINDA-İSTANBULLU GELİN



TUTTUGUNUZ TAKIM:FB



EN SON GITTIGINIZ KONSER/FİLM:SILA HARBİYE-AİLE ARASINDA



EN COK NEYDEN NEFRET EDERSINIZ :VEFASIZLIK



HANGİ BURÇSUNUZ:BOĞA



Editör: TE Bilisim