Dünya kimi zaman kendi işleriyle o kadar meşgul eder ki durup nefesimizi sakinleştirmeye fırsatımız olmuyor. Bazen eylemsizce durmayı tercih ederiz çünkü hareket edecek enerjiyi kendimizde bulamayız. Biz eylemsizce durduğumuz zaman dünya da bir şekilde hareket edecek ve bizim eyleme geçmemizi beklemeyecek. Böylelikle giden tek şey zamanımız olur. Zamanımızdan biraz kaybetsek ne kadar eksiliriz ki? Bazen kalbimizi sakinleştirmek için, beynimizde ki sesleri susturmak için çabalarız. Kimi zaman sadece bütün meşguliyetimiz bu olur. Yola sağlıklı devam edebilmek için bunları yapmamız gerektiğini hayat bize bir şekilde hatırlatır. Her şeyin ölçüsü olduğu gibi bununda bir ölçüsü vardır. Kendi travmalarımızdan kurtulmak için kendimizi bir odaya hapis ettiğimizi düşünelim. Ruh halimize göre karanlık, iç bunaltıcı odalarda ne kadar sağlıklı vakit geçirebiliriz ki? Bazen kafamızdan geçenleri aniden uygulama ihtiyacı hissederiz. Oysa ki durup biraz sakinleşsek kaybedeceğimiz bir  şey olmayacak. Kazanacağımız şey ruh sağlığımız olacak.

Kendi ruh sağlımızı iyileştirmek, kalp atışlarımızı düzene sokmak, kafamızda ki sesleri susturmak için insanüstü çabaya gerek duyarsak amaç dışı bir durumla karşı karşıya kalmamız muhtemel bir durum olacak. Böyle bir durumla karşılaşmamak için ruhumuzu olduğundan fazla taşırmamamız gerekiyor. Alışkanlığa sabit bir durumdan ayrılmamız gerekli. Kendimizi sakinleştirirken aynı zamanda iyi olacağım diye kendimizi yıpratmamız gerekiyor.  

Ruhumuzu dinlendirdiğimiz zaman göreceğiz her şeyin çok kolay olduğunu anlayacağız. Bunun için iyi bir dinginlikte kalmak, iyi olmaya acele etmemek gerekiyor. Bazen iyi hissetmek için sabırsızlanırız ve güzel şeyler geldiği zaman farkına bile varmayız. Telaştan elimiz ayağımız dolaşır ve çoğu zaman sıralamayı karıştırırız. Kalp atışlarımız hızlanır ve beynimiz de ki ses bize duymak istemeyeceğimiz şeyleri söyler. Bunları engellemek için ruhumuzu serbest kalması gerekiyor. Hayat istediğin şeylerin olması için doğru anı bekliyor.

Sen sadece ruhunu serbest bırak. 

Hayatın akışına güven. 

Kalp atışlarını sakinleştir. 

Göreceksin ruhunu serbest bıraktığın zaman her şey istediğin gibi olacak.