Yenidoğan bebekler bile arada bir yuvarlanabilir, bu yüzden bebeklerinizi kesinlikle bir küvet, alt değiştirme masası gibi

Yenidoğan bebekler bile arada bir yuvarlanabilir, bu yüzden bebeklerinizi kesinlikle bir küvet, alt değiştirme masası gibi yüksek bir yüzey ya da bir yetişkin yatağı üzerinde yalnız bırakmayın. Telefon çalarsa bebeklerinizini  yanınızda götürün. Bebeğinizi kesinlikle bir dakika bile bir araçta kendi başına bırakmayın.bebek ölümü sendromu (SIDS) veya beşik ölümü riskini azaltın


1. Konforlu bir oda sıcaklığını: Küçük bir çocuk, sadece başı çevresinde terlediği için kendi ateşini ayarlamada bir yetişkinin kapasitesine sahip değildir. Başı terle ıslanmışsa başını örtmeyin ve kıyafetlerinin bir katını çıkarın.


2. Uyku alanını kontrol edin. Bebeğiniz, sert bir şilte üzerinde uyumalıdır. Kalın yorganlardan, örtülerden, yastıklardan ya da koyun postu ve su yataklarından kaçının. Yastıkları veya büyük pelüş oyuncakları beşikten uzak tutun. Tampon amaçlı yastık kullanmaktan kaçının.


3. Sigara içmeyi bırakın. İkinci el dumana maruz kalan bebeklerin SIDS ölüm riski iki kat daha yüksektir. Sigara içenlerin evleri, yangın ve yangınla ilgili yaralanmalar açısından daha büyük risk altındadır.


4. İstiyor veya yapabiliyorsanız emzirin. Emen bebekler, daha düşük SIDS riski yaşar.


5. Bebeğinizin eşyalarının güvenli olduğundan emin olun.


Satın aldığınız her ürün, emin olmanız için Tüketim Malları Güvenlik Komisyonu (CPSC) onayı taşımalıdır. Gevşek parçalar, keskin ya da pürüzlü kenarlar ve soyulan boya olup olmadığını konturol edin.


Boğulma tehlikelerinden kaçınmak için


• Sosisli sandviç, tam üzüm, fıstık, sert şeker ve çiğ havuç gibi belirli yiyeceklerden kaçının.


• Bebeğinizi daima kucağınızda ya da bir çocuk sandalyesinde dik oturur konumda besleyin. Çocuğunuzun, ağzında yiyecekle yürümesine veya koşmasına izin vermeyin.


• Oyuncaklardaki gözler, düğmeler veya ağız parçaları gibi gevşek parçalar ve parçalara ayrılan oyuncaklar boğulma tehlikesi arz eder.


• Bebeğin boynuna, küçük el ve ayak parmaklarına dolanabilecek gevşek ipler veya kurdeleler veya benzer öğeler açısından içten ve dıştan kıyafetleri kontrol edin.


Su güvenliği


Su kitleleri civarında kesinlikle gözünüzü çocuğunuzdan ayırmayın. Aşağıdakileri yaparak çocuğunuzu güvende tutun


• Banyoyu girilmez bölge ilan edin. Denetlemek üzere orada bulunmadığınız sürece, çocuklarınız banyodan uzak durmalıdır.


• Varsa havuzunuzun üstünü örtün. Yüz yirmi cm'den yüksek olacak şekilde kilitli kapısı olan bir çit kurun.


• Su cihazlarına dikkat edin. Kol simitleri, çocuk banyo oturakları, plastik halkalar ve diğer cihazlar, küçük çocuklar açısından güvenliği garanti etmez. Her an çocuğunuzu doğrudan izleyin.


Zehirlenmeler:


4. aydan sonra bebekleriniz  hareketlenmeye başlar.tüm ilaçları, temizlik malzemelerini kilit altında tutmalısınız. Ev bitkilerini bir süreliğine evden uzaklaştırın ya da ulaşamıyacağı yerlere kaldırın.çamaşır suyu gibi zararlı sıvıları kola ayran şişelerine koymayın.


Ulaşabileceğiniz herhangi bir yere zehirlenme danışma hattının telefon numarasını not edin.(114)


Güvenli oyun alanı


Sürekli olarak yanınızda bir yardımcınız yoksa kapı çaldığında ya da özel ihtiyaçlarınızı gidermek için onları bırakabilecek kontrollü bir alan sağlamalısınız.yerde geniş süngerler bu konuda  çok işe yarar. Salonunuzda güvenlik önlemleri alırken salonunuzu onların gözüyle kontrol edin. Yere düşmüş küçük sert cisimler,prizlere takılmış kablolar,ilaç ve ilaç kutuları aklınıza gelmeyecek bir sürü tehlike olabilir.


Yüksekten düşmeler


Ev kazalarının en sık görünenidir.12. aydan itibaren yükseklere tırmamanmamalarını gerektiğini öğretin.sabitlenmemiş mobilyaları sabitleyin ya da kaldırın. Sert bir zemine hızlı bir şekilde düştüyse ; ilk üç dakikadan sonra bilinç kaybı ,sorulara tepki verememe,kusma,kulaktan ve burundan sıvı gelmesi,kafa tasında şişme varsa acil servise başvurmalısınız.


İkizler herzman ilgi odağıdır.yabancılara dikkat !


Hangi bebeğe kimin sahip çıktığını bilmek için  bebekleri isimleriyle paylaşın “asya” bende gibi.yabancılarla iletişim kurmamalarını bir yere gitmemeleri gerektiğini en kısa sürede öğretin.