İSTANBUL - Fuarın açılışına Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ile birlikte Üsküdar Belediyesi Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ve Tataristan Baş Müftüsü Kamil Samigullin katıldı.

“KUR’AN’IN ADIDIR KİTAP”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş açılışta yaptığı konuşmada,   "Güzel bir mekandayız, güzel bir zamandayız. Zamanların en mukaddesi Ramazan ayındayız. Mekanların en güzel Kabe-i Muazzama’nın şubesi Büyük Çamlıca Camii’nin iç avlusundayız” diye konuştu. “Kur’an’ın adıdır kitap. Onun için tüm kitaplara isim olmuştur” diyen Erbaş, “Bu açıdan kitap kelimesinin fuarla birlikte yan yana gelmesi ve fuarın daha fazla kitap okunmasının vesilesi olarak bu fuarın açılmış olmalı çok anlamlıdır” ifadelerini kullandı.

“RABBİM BU NİYETLE KİTAP OKUMAYI, YAZMAYI NASİP EYLESİN”

Erbaş, “Medeniyetimizin, inancımızın ilk ayetlerine baktığımız zaman şuanda yaptığımız işi bize emrediyor adeta. Kitaptan, okumaktan, kalemle yazmaktan, öğrenmekten, öğretmekten bahseden ilk ayetleri, bunlardan bahseden bir kitabın mensuplarıyız. Bu emirler doğrultusunda daha çok okumamız, yazmamız, öğrenmemiz, öğretmemiz gerekiyor” dedi.

“Bütün kitaplar Allah’ın kitabını daha iyi anlamak için okunur” diyen Erbaş, “Eğer bu niyetle okunursa ibadet etmiş nafile ibadet etmiş olur. Öbür kitapları okuyanlar da. Tıpkı Kur’an’ı okuduğu zaman ibadet ettiği gibi diğer kitapları da bu niyetle, Kur’an’ı daha iyi anlayayım niyetiyle okursa, nafile ibadet yapmış olur. Rabbim bu niyetle kitap okumayı, yazmayı ve bu niyetle kitap satın almayı hepimize nasip eylesin” diye konuştu.

“RAMAZAN BOYUNCA ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ HAZIRLAYACAĞIZ”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de, “Burada daha çok kitapseverle sizleri buluşturmak adına Üsküdar Belediyesi olarak bütün imkanlarımızı seferber edeceğimizi açıkça ifade ediyorum. Mahallelerimizden Üsküdar’ın merkezinden buraya ramazan boyunca vatandaşlarımıza ücretsiz otobüs seferleri hazırlayacağız. Bu akşamdan itibaren başlayacak 15 gün süreyle devam edecek. Buradaki arkadaşlarımızın da birtakım sosyal ihtiyaçlarının temini konusunda da imkanlarımız ölçüsünde desteğimiz olacaktır” dedi.