ANKARA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak "ANA", Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Bağdat'a hareket edecek.

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özel uçak "ANA"nın, Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Bağdat'a gideceği belirtildi.

Eylül ayı başında, çalıştıkları inşaat şantiyesinde alıkonulan 16 Türk işçi serbest bırakılmış, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliğine ait araçlarla bulundukları yerden alınarak, elçilik binasına getirilmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı nezaretinde elçilik binasına getirilen işçilerden ikisiyle telefonla görüşerek geçmiş olsun dileklerini iletmiş ve Büyükelçi Kaymakcı'ya da tebriklerini bildirmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuya ilişkin sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bir süredir Bağdat'ta alıkonulan 16 işçimizi az önce Bağdat Büyükelçimiz teslim aldı. Bazı işçilerimizle telefonda konuştum. Çok şükür sağlıkları yerinde. En kısa sürede memlekete dönmeleri için tüm hazırlıklar yapılıyor" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Cumhurbaşkanlığı sağlık personeli de uçakta olacak

Irak'ta serbest bırakılan Türk işçileri yurda getirmek üzere Bağdat'a hareket edecek özel uçak "ANA"da, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga başkanlığında Cumhurbaşkanlığı sağlık personelinin de bulunduğu bir heyet de yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Türkiye'nin Bağdat Büyükelçiliği'nin teslim aldığı işçileri Türkiye'ye getirmek üzere Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kasırga başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı sağlık personelinin de bulunduğu heyet ''ANA'' uçağıyla bugün Irak'a gidecek.
Editör: TE Bilisim