MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Devlet Su İşlerine (DSİ) ait içme suyu hattında yaşanan patlamada, bir motosiklet ile minibüs zarar gördü.

Bitez Mahallesi Ortakent-Yahşi mevkisinde, DSİ'ye ait içme suyu hattında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Sulara gömülmeye başlayan motosikletini kurtarmaya çalışan Ömer Değercan, başarılı olamayınca kendisini kaldırıma attı. Motosikletin arkasında seyreden bir minibüs de aynı noktada sıkıştı. Minibüsün içindekiler, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı.

Patlamanın olduğu bölgeden akan sular, yolun alt kısımlarındaki evlerin bahçeleri ve sahil kenarındaki işletmelerin depolarını bastı. Patlayan boru nedeniyle cadde tamamen trafiğe kapatıldı. Araçlar ise ara sokaklardan ilerleyebildi.

Olay sonrası bölgeye vidanjör ve iş makineleri sevk edildi. Patlama nedeniyle oluşan yaklaşık 3 metre derinliğindeki çukurdaki su, vidanjörle boşaltılmaya çalışıldı.

Ekiplerin yaklaşık iki saat süren tahliye işleminin ardından çukura gömülen motosiklete ulaşılabildi. Vinç yardımıyla çıkarılan motosiklet, çekiciyle alındı.

Motosiklet sürücüsü Değercan, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinden çıkıp bölgeden geçtiği sırada patlamanın yaşandığını söyledi.

Olayın kısa sürede gerçekleştiğini belirten Değercan, "Motosiklet suların altında kaldı. Ben de daha sonra yol kenarına geçtim." dedi.

Patlamanın olduğu noktaya minibüsü saplanan Gökhan Güngör de olay sonrası geriye kaçmak istediklerini ancak başarılı olamadıklarını ifade etti.
Editör: TE Bilisim