MUĞLA

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, onlarca otomobil ve motosiklet kullanılamaz hale geldi.

İlçede şiddetini artırarak devam eden sağanak nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Kuvvetli sağanak nedeniyle ilçede su baskınları yaşandı. İlçe merkezi başta olmak üzere Gümbet, Bitez, Ortakent-Yahşi, Turgutreis başta olmak üzere birçok bölgede ev ve iş yerleri sular altında kaldı.

Dağlardan gelen yağmur suları cadde ve sokakları adeta dereye çevirdi. Bitez Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde açılan bir çukura düşen ciptekiler, itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Araç, çekici ve AKUT ekiplerince bulunduğu yerden yoğun uğraşlar sonucunda çıkartıldı.

İlçe merkezinde ise Cevat Şakir Caddesi'nden gelen sel, yoldaki 20'ye yakın otomobili önüne aldı. Otomobildekiler son anda araçtan çıkarak kaçmayı başardı. Onlarca metre sürüklenen otomobiller ise birbirine çarptı. Otomobiller kullanılamaz hale gelirken, birbirinin üzerine çıkan araçlar ilginç görüntüler oluşturdu.

Gümbet Mahallesi İnönü Caddesi'nde ise Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nden gelen yoğun sel suları işletmelerin camlarını kırdı. Tazyikli su nedeniyle onlarca iş yeri sular altında kaldı. Sel sularında sürüklenen bazı işletmelerin masa ve sandalyelerini çalışanlar kurtarmaya çalıştı.

Turgutreis Caddesi'nden gelen yoğun sel sularına kapılan bir kişi çevredeki vatandaşlarca son anda kurtarıldı. Bodrum Barlar Sokağı'nda bulunan birçok iş yeri de sular altında kaldı. Çalışanlar, işletmelerini temizlemek için yoğun çaba sarf etti.

Bodrum AKUT lideri Saadettin Uslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum Kaymakamlığı'nın önderliğinde arama ve kurtarma çalışması yürüttüklerini belirterek, "Evde mahsur kalan vatandaşlar vardı, onları kurtardık. Araçlarda mahsur kalanlar oldu onlara müdahale ettik. Çalışmalarımız sürecek" dedi.

Bazı ev, okul ve iş yerlerinin de istinat duvarlarının çöktüğü olayla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.
Editör: TE Bilisim