ANKARA


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti.



"Diktatör görmek isteyen zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, "Siz bakmayın bazılarının AK Parti'yi tek adamlıkla suçlamalarına. Bu ülkede diktatör görmek isteyen, bir gecede 15 milletvekiline; partisine, kamuoyuna ve milletimize hiçbir makul gerekçe göstermeden, siyaset mühendisliği ürünü yöntemlerle zorla parti değiştirtenlere bakmalıdır." dedi.


Erdoğan, "15 milletvekili, bunları ağlatarak kendi evinden kabul edemeyeceği bir yere ihraç ediyorsun, gönderiyorsun. Diktatörler bunu yapar." diye konuştu.



"Erken seçimleri milletimizle hasbihal etme vesilesi olarak görüyoruz"


Cumhurbaşkanı Erdoğan "Ne şekilde bu noktaya gelinmiş olursa olsun erken seçimleri, milletimizle bir kez daha hasbihal etme, yaptıklarımızı hatırlatma, yapacaklarımızı anlatma vesilesi olarak görüyoruz." dedi.


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Sadece geçtiğimiz 7-8 günde yaşanan hadiseler dahi milletimize kimlerin kendisi için çalıştığını kimlerin sürekli kumpas, tezgah, oyun peşinde koştuğunu göstermiştir." diye konuştu.



"Muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur"


Erdoğan, şöyle devam etti:


"Tüm güçlerini Türkiye'yi yönetmeye talip olmak üzere değil, sadece ve sadece şahsıma ve AK Parti'ye olan husumetlerini ortaya dökmek için seferber etmiş durumdalar. Ama işte buradan ilan ediyorum; yine başaramayacaksınız.


Ellerinin ayaklarının birbirine dolaşmasından anladığımız kadarıyla şimdi tüm umutlarını 24 Haziran'a bağladılar. Şunu unutmayın, muhalefetin bu ülkede Sorosları çoktur. Bunlar sadece içeriden değil aynı zamanda dışarıdan destekli Soroslardır. Bunların kim olduğunu, hangi kaynaklardan beslendiğini de gayet iyi biliyoruz. Gün ola harman ola."



"Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin"


Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Bakıyorsunuz anamuhalefetin başındaki zat kendine göre cumhurbaşkanı tanımı yapıyor. Ya sen bu tanıma en uyan insansın, niye olmadın? Senden daha iyisi olur mu? Sen bu tanımın ta kendisisin." diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanı adayı belirlemek için yaptıkları mesainin yarısını 'bu kişi milletin karşısına çıktığında ne söyleyecek, cumhurbaşkanı olduğunda ne yapacak' sorularının cevaplarına hasretseler, belki daha çok mesafe katedecekler. Ama öyle bir derde, niyete, vizyona kesinlikle bunlar sahip değiller." dedi.



"24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacak"


Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:


"Türkiye'nin yeni döneminin; yürütmenin daha etkin, yasamanın bu noktada daha itibarlı, yargının daha bağımsız çalıştığı bir dönem olacağını özellikle hatırlatmak isterim.


24 Haziran inşallah bizler için yeni bir milat olacaktır, hiç endişe etmeyin."

Editör: TE Bilisim