BİLECİK

Bilecik'in Söğüt içesinde sosyal medyadan örgütlenen yüzlerce gencin katımıyla 120 yıl önce Abdülhamit Han döneminde Ertuğrul Alayı'na giren askerlerin yemin töreni temsilen gerçekleştirildi.

Ertuğrul Gazi türbesinde yapılan törene Bilecik ile bazı çevre illerden çok sayıda kişi katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından topluca "Ertuğrul Alayı Yemini" edildi. Toplu duanın ardından mehter takımı gösteri sundu.

"Atalarımızın devletine ettiği sadakat yeminini gelenek haline getireceğiz"
Sosyal medyadan bu organizasyonu duyuran Çetin İkiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 120 yıl önce Abdülhamit Han döneminde Ertuğrul Alayı'nın kurulduğunu anımsatarak şöyle konuştu:

"Güvenilen kişilerden oluşturulan bu alay Ertuğrul dedelerinin yanına buraya gelerek 'Bismi-hu' diyerek yeminlerini etmişler. Bizler 120 yıl sonra bunu başlatıyoruz. Atalarımızın devletine ettiği sadakat yeminini gelenek haline getireceğiz."

15 Temmuz gazisi Hüsamettin Sarı ise bu yeminden haberdar olunca düşünmeden İstanbul'dan Söğüt'e geldiğini belirterek "Ertuğrul dedemiz bu memlekete buradan eğer bin çınar dikip dünyaya genişlediyse bizler de bu çınarın dalları olarak bundan sonraki nesillere kimdik, kimiz, nereye gidiyoruz onu anlatmaya çalışacağız inşallah." dedi.


Editör: TE Bilisim