İSTANBUL

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz ile iş adamı Nejat Güllü'nün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcıvekili İsmail Uçar tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, gözaltına alınan 38 şüphelinin mahkemece serbest bırakılmasına savcılıkça yapılan itiraz, nöbetçi hakimliklerce karara bağlandı.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulh Ceza Hakimliği 3, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği 4 ve İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise 2 şüpheli hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmetti.

Hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkan isimler arasında iş adamı Nejat Güllü, TUSKON Başkan Yardımcısı Rana Tezcan Açıkgöz, Özlem Rukiye Kartal Üçüncü, Cahit Durmaz, Kezban Uyar, İnci Konuk da yer alıyor.

Hakimlik, diğer 29 şüpheli hakkında tutuklanmaya yönelik yakalama kararı talebini ise reddetti.

Bu arada, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen şüpheliler Cahit Durmaz ve Özlem Rukiye Kartal Üçüncü'nün tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi. Aralarında Nejat Güllü ve Rana Açıkgöz'ün de bulunduğu 7 şüpheliyi arama çalışmaları sürüyor.

Böylece, soruşturma kapsamında, tutuklananlar sayısı 29'a yükseldi.

(AA)