ADANA

Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın da başrolünde oynadığı, "İftarlık Gazoz" filminin Adana galası gerçekleştirildi.

23. Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinin sinema salonunda düzenlenen galaya, yönetmen Yüksel Aksu ve filmin başrol oyuncularından Cem Yılmaz'ın yanı sıra, Okan Avcı, Ümmü Putgül, yapımcılardan Elif Dağdeviren, Muzaffer Yıldırım da katıldı. Film ekibi, filmi seyircilerle birlikte izledi.
[caption id="attachment_106589" align="aligncenter" width="360"]Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın da başrolünde oynadığı, Yüksel Aksu'nun yönettiği, Cem Yılmaz'ın da başrolünde oynadığı, "İftarlık Gazoz" filminin Adana galası gerçekleştirildi. 23. Adana Film Festivali etkinlikleri kapsamında bir alışveriş merkezinin sinema salonunda düzenlenen galaya, yönetmen Yüksel Aksu (solda) ve filmin başrol oyuncularından Cem Yılmaz da (sol 2) katıldı. Film ekibi, filmi seyircilerle birlikte izledi. Gösterimin ardından film ekibi, soruları cevaplandırdı. ( Bekir Ömer Fansa - Anadolu Ajansı )[/caption]
Aksu, filmin ardından yaptığı konuşmada, filmin, bu coğrafyada yaşanmış acılardan bir kesit olduğunu belirterek, "Maalesef sürekli tekerrür ediyor. İnsan ona üzülüyor. 12 Eylül 1980'lerde bitiyor hikaye maalesef ağlatıyor. 1970'ler 1980'ler falan. Duracak gibi de görünmüyor." dedi.

Aksu, seyircilerden gelen "Adana'da film çekmeyi düşünür müsünüz?" sorusu üzerine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'ye sözü olduğunu, bir tane Avşar veya Toroslar'da bir yörük film çekmek istediğini söyledi.

Gülerek, "Ama ekibin üç öğün yemeği ile oteli hallederseniz" diyen Aksu, Başkan Sözlü'yü sahneye çağırdı.

Sözlü de Aksu'ya her türlü desteği vermekten şeref duyacağını, yeter ki Aksu'nun "Bundan sonraki bir filmim Adana'da" demesinin yeterli olacağını belirtti. Aksu da bunun üzerine "Bundan sonraki bir filmim Adana'da" diye konuştu.

Sözlü, oyuncu Yılmaz'ın da oynadığı rolde Hollywood yıldızı Robert De Niro'nun sıtarlığını ve ciddiyetini gördüğünü belirterek, Yılmaz'ın sinemaya ağırlık vermesi halinde Türk sineması adına önemli bir başarı ortaya koyacağına inandığını dile getirdi.

"Kötü oyuncu diye bir şey olmaması gerekiyor"

Cem Yılmaz ise Adana'nın hem sahnedeki gösterilerinde ya da sinemanın tarihinde çok önemli bir yeri ve seyircisi olduğunu belirtti.

Filmde anlatılan hikayede yazarın, yönetmenin niyetlendiği yerlerde seyircilerin tam o zamanda doğru yerde reaksiyon verdiklerini görmekten mutlu olduğunu anlatan Yılmaz, kendisinin verilen vazifeyi yapmaya çalıştığını kaydetti.

Gülerek "Ben o kostümleri giydiğim zaman o televizyonda gördükleri adam olduğuma ikna olmadılar. Film setinden sonra gazoz dükkanı devam edebilirmiş. İyi çevrem oldu." diyen Yılmaz, şunları söyledi:

"Kendi filmlerimde yapma imkanı bulmadığım bir alan açıyor bu tarz filmler. Başka tip insanlar canlandırmakla ilgili. İyi bir aktör olmaya çalışıyor falan değilim hobi olarak ilgileniyorum. Tabi bunu söylerken amacım şu. Aslında kötü oyuncu diye bir şey olmaması gerekiyor. Oyuncu zaten iyi olmak zorunda. Bir görüntü yönetmeninin 'ben bugün objektifleri getiremedim sete' demesi gibi bir şey bir oyuncunun kabiliyetini sete getirememesi. Ben elimden geldiğince hikayeye hizmet etmeye çalıştım."

"Festivalin isminin değiştiğinden haberim yok"

Öte yandan, film ekibi salondan çıkarken bir izleyici, Yönetmen Yüksel Aksu'ya, festivalin daha önce "Altın Koza" olan adının "Adana" olarak değiştirilmesi hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, bundan haberinin olmadığını söyledi.