İZMİR

Ege Toplumsal Düşünce Derneği Genel Başkanı Cem Kavur, 37 sivil toplum kuruluşu (STK) adına yaptığı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimin yıl dönümünde halkı meydanlara davet etti.

Kavur, geçen yıl 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içine gizlenmiş asker kılığındaki bir grup Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesinin, Cumhurbaşkanına, hükümete, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve millete yönelik kanlı bir darbe girişiminde bulunduğunu hatırlatarak, "Din ve hizmet maskesi giyen Pensilvanya’daki alçağın hizmetine sunulmuş bir Türkiye hayali kuranların, halkımızın cesareti, direnişi ve feraseti ile şanlı direnişi karşısında şaşkına döndüğü ve tüm ezberlerin bozulduğu tarihi bir olaya şahitlik ettik." dedi.

"Bu mücadele tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olarak hafızalara kazınmıştır"
Tüm Türkiye'nin darbe girişimine birlik, beraberlik, kardeşlik, inanç ve cesaretle karşı koyduğuna dikkati çeken Kavur, "Bu mücadele tüm dünyanın gıpta ettiği bir demokrasi şuuru olarak hafızalara kazınmıştır. 15 Temmuz’da yapılan hain saldırıyı da, bu saldırıya karşı gösterilen kahramanlığı da, asırlar boyunca, nesilden nesile, hem bir ibret hikayesi, hem de bir kahramanlık destanı olarak anlatacağımız herkes tarafından bilinmelidir." diye konuştu.

"15 Temmuz gecesi olduğu gibi meydanlar kayıtsız şartsız milletindir"
Kavur, sivil toplum kuruluşları olarak darbe girişimine ortak bir tavır ve dille karşı durduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

"15 Temmuz gecesi olduğu gibi meydanlar kayıtsız şartsız milletindir. Yine halk ile beraber cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak hain darbe girişiminin yıl dönümünde meydanlarda olacağız. İzmir’deki tüm STK’lara Konak Meydanı’nda tutulacak demokrasi nöbetine katılmaları çağrısında bulunuyoruz. 11 Temmuz akşamından 16 Temmuz sabahına kadar tutulacak bu anlamlı nöbete katılmak ve yapılacak dualara eşlik etmek için tüm arkadaşlarımızı meydanlara davet ediyor bunun birliğimizi, beraberliğimizi sımsıkı ve daim tutarak, ülkemizin, devletimizin, milletimizin aydınlık geleceğine katkı sunacağınıza inanıyoruz."
Editör: TE Bilisim