İSTANBUL

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, NTV'de canlı yayınlanan programda, Oğuz Haksever'in moderatörlüğünde gazeteciler Ayşe Böhürler, Ali Bayramoğlu ve Murat Yetkin'in sorularını cevapladı.

Gül, "Terörle mücadele eninde sonunda kazanılır ama burada çok dikkat edilmesi gereken bir şey; Türkiye açısından halk. Şunu açıklıkla söylemek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımızın içinde Kürt aidiyeti olan vatandaşlarımızın devlete ve millete bağlılığını, aidiyetini hiç zayıflatmamak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gül, "Bütün siyasi ve devlet hayatındaki tecrübemle, içerideki ve dışarıdaki temaslarım, bilgilerim, birikim çerçevesi içinde baktığımda bugünkü bu gerginlik, bu stres halinin devam etmesi Türkiye'ye çok çok maliyetli olur" şeklinde konuştu.

Siyaseti bir hırs ve büyük bir makam, mevki için yapmadığını dile getiren Gül, "Şüphesiz ki gerçekten bir ihtiyaç, gerçekten benim daha yapabileceğim bir şey söz konusu olursa o zaman onlara bakarım. Ama kariyer açısından değil bu şüphesiz ki" dedi.

Abdullah Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Benim konumumdaki insan, doymamış gibi bir siyaset merakı içinde olamaz açıkçası. Gerçekten bir ihtiyaç söz konusu olursa, o ayrı bir mevzu. Ama şimdi bütün arzum arkadaşlarımın başarılı olmasıdır."