MERSİN

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulunmasıyla ilgili yapılacak tahliller sonucunda sorumluların en kısa sürede hakkettikleri cezayı alacaklarına inandığını belirtti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Can, balıkların bulunduğu Baharlı Mahallesi'nde inceleme yaptı ve çevredeki vatandaşlarla görüştü.

Karşılaştığı manzaranın "katliam" gibi olduğu değerlendirmesinde bulunan Can, sorumluların bir an önce tespit edilmesini beklediklerini ifade etti.

Seyhan Nehri'nin büyük bir bölümünün Tarsus ilçe sınırları içerisinden geçtiğini vurgulayan Can, şu değerlendirmede bulundu:

"İlgili makamlarla görüştüm. Gerek Adana gerekse Mersin'den gelen resmi kurumlar gerekli örnekleri aldılar. Bu vahim duruma ne tür bir kimyasalın sebep olduğu bu tahlil sonuçlarından sonra netleşecektir. Şu aşamada net bir şey söylemek doğru olmaz ama tahliller sonucunda sorumluların en kısa sürede hakkettikleri cezayı alacaklarına inanıyorum."

Seyhan Nehri'nin Mersin'in Tarsus ilçesinden denize döküldüğü noktada çok sayıda ölü balık bulunmuş, Mersin İl Gıda Tarım ve Hayvancılık ile İl Halk Sağlığı müdürlüklerinden ekipler, su ve balıklardan numune alarak biyolojik ve kimyasal analiz çalışmalarına başlamıştı.

Adana Valiliği de konuyla ilgili soruşturma başlatmıştı.