ANKARA

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, birlik ve beraberliği muhafaza uğruna, üstün cesaret ve fedakarlık göstererek gazi olan kahramanların gününü kutladı.

Bugüne kadar gerek sınır içi gerekse dışından sayısız zorluklarla karşılaşıldığını, milletin her defasında bunları azi̇m, kararlılık ve kahramanlıkla aştığını belirten Işık, şunları kaydetti:

"Son yaşanan 15 Temmuz hain darbe girişiminde de görüldüğü gibi milletimizin her bir ferdi, istiklal ve istikbali için hiç çekinmeden canlarını feda etmişlerdir. Hainlere karşı duran kahraman askerlerimizle, polislerimizle omuz omuza dayanışma örneği gösteren aziz milletimizden çok sayıda kahraman, gazilik mertebesine yükselmiştir. Tehditler karşısında kendilerini siper ederek mücadele eden gazilerimize ülke olarak borçluyuz. Ülkemi̇z, onların fedakarlıkları sayesinde bugünlere ulaşmıştır."

Vatan topraklarında huzur ve güven içinde yaşanmasında büyük payı bulunan gazilerin, her zaman milletin kalbinde müstesna bir yere sahip olacağını vurgulayan Işık, gazilere sahip çıkmanın, onların yaşadıkları sıkıntıları azaltabilmenin, şerefli bi̇r sorumluluk, asil milletin tarihine ve değerlerine bağlılığın göstergesi olduğunu ifade etti.

Bakan Işık, cumhuri̇yeti̇n kurucusu Gazi̇ Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere azi̇z şehitler ile ebedi̇yete intikal eden gazi̇leri rahmetle anarak, hayattaki gazi̇lere şükranlarını iletti.

Editör: TE Bilisim