Anadolu Ajansı'nın da katkılarıyla oluşturulan ve Türkiye genelinde açılan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi'' Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergiyi 2 saatte yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Serginin açılış kurdelesini kesen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, meydanların artık Türkiye'de farklı bir anlama sahip olduğunu söyledi.

Çevre, Şehir ve Kütür Başkanlığı olarak Anadolu Ajansı'nın katkılarıyla o geceyi ve sonrasını anlatan sergileri yurt genelinde açtıklarını bildiren Karaaslan, her ilde o gece yaşanan fotoğraflarla sergiyi zenginleştirdiklerini anlattı.

Serginin bugün de Samsun'da vatandaşlarla açıldığını belirten Karaaslan, "Onlar demokrasiye sahip çıkanlar, onlar bu meydanlarda 27 gün boyunca ülkesine ve vatanına sahip çıkanlar. Bugün de sergide vatandaşlarımızla birlikte birlikteyiz." diye konuştu.

Serginin açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesine ait tır, her gün bir ilçeye götürülerek FETÖ'nün darbe girişimini fotoğraflarla insanlara sunacak.