KİLİS


İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfının iş birliğiyle iç savaşta ebeveynlerini kaybeden 4-6 yaşlarındaki Suriyeli çocuklar için Kilis'te anaokulu kuruldu.


Suriye'de olayların başladığı günden beri savaş mağdurlarını yalnız bırakmayan Türkiye, oluşturduğu barınma merkezleri, konteyner ve çadır kentlerde Türkiye'deki Suriye vatandaşlarına her türlü desteği veriyor. Sivil toplum kuruluşları bu kişileri düzenledikleri kampanyalarla yalnız bırakmıyor.



İHH İnsani Yardım Vakfı Kilis Koordinatörlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün iş birliğiyle kentteki öksüz veya yetim Suriyeli çocukların eğitimlerine destek olmak amacıyla anaokulu faaliyete geçirildi.


Suriyeli 60 çocuğun eğitim gördüğü okulda, öğrenciler haftanın 5 günü evlerinden servislerle alınıyor. Tüm günlerini kendileri için görevlendirilen 8 öğretmenle geçiren çocuklar, akşam da yine servislerle evlerine bırakılıyor.



Vakfın Yetim Birimi Sorumlusu Ahmet Kenan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıflarının Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri için birçok çalışma yaptığını söyledi.


Anaokulunda 4'ü Suriyeli 8 öğretmenin görev yaptığını bildiren Kenan, çocukların zihninden savaşın izlerini silmek için sosyal ve fiziksel faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.



Suriye'de iç savaşın başlamasından bu yana yüz binlerce insanın hayatını kaybettiğini, milyonlarcasının evlerini terk ederek başka ülkelere sığındığını, yüz binlerce çocuğun öksüz ve yetim kaldığını anlatan Kenan, "İHH olarak biz de bu yetimler için aylık 11 bin çocuğa sponsorluk ödemesi yapıyor bunun yanında 40 bin çocuk için dönemsel ev kirası, kırtasiye desteği gibi faaliyetler yapıyoruz. Bu kapsamda Kilis'te İHH Anaokulu açtık ve şu anda 60 öğrencimiz eğitim görüyor." diye konuştu.