SİİRT

Siirt'in Eruh ve Pervari ilçeleri arasındaki kırsal bölgede terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen geçici köy korucusu Enver Kunduracıoğlu ve Adil Kamel için tören yapıldı.

Siirt İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törende, şehit Kunduracıoğlu ve Kamel'in Türk bayrağına sarılı naaşları katafalka konularak öz geçmişleri okundu.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren, hainlere ve onların yurt içindeki destekleyicilerine gerekli cevabı millet ile birlikte vereceklerini söyledi.

"Bugün aziz milletimizin yetiştirdiği kahraman şehitlerimiz Kunduracıoğlu ve Kamel'e son vazifemizi yerine getirmek üzere, yüreklerimizi yaralayan ancak bugün ve gelecek için ders çıkarmamız gerektiğini düşündüğüm üzücü törenlerden birisini icra etmek amacıyla bir araya geldik." diyen Eren, acılarının büyük olduğunu belirtti.

Törene katılan yaşlı kadınlar, Türk bayrağı taşıdı. Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ata Kalkan ve beraberindeki komutanlar şehit yakınlarını selamlayıp, onları teselli etti. Korgeneral Kalkan, bazı yaşlı şehit yakınlarının ellerinden öptü.

Dün, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda, Eruh ilçesi Akmeşe köyü kırsalında güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıkmış ve teröristlerin açtığı ateşte geçici köy korucusu Kunduracıoğlu ve Kamel şehit olmuş, geçici köy korucusu Refik Kamel yaralanmıştı.